Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 619)

 • Gezellige familiefilm in Valkenburg Bekijk details

  7 april 2022

  Zet ‘m maar in de agenda: op woensdagmiddag 1 juni staat er weer een kinderfilmmiddag op het programma in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt, in samenwerking met Sportbedrijf Katwijk, voor een super gezellige animatiefilm met hilarische momenten en veel dieren. De film is gratis en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook?

 • Gratis jeugdfilm over een enorme hond Bekijk details

  7 april 2022

  Raadsel: het is groot en rood én het kwispelt en kwijlt... rara wat is het? Het antwoord op dat raadsel speelt de hoofdrol tijdens een gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk. In het Dorpshuis Valkenburg is op woensdagmiddag 4 mei om 14.00 uur een ontzettend leuke film over de liefde tussen een meisje en haar viervoeter te zien. Gratis te bekijken voor kinderen van 6 jaar en ouder.

 • Maak je eigen Art Bot of Borstelbotje Bekijk details

  5 april 2022

  Hoe leuk is het om een Art Bot of Borstelbotje te maken! Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen op donderdagochtend 28 april van 10.15 tot 11.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek terecht om zelf een bijzonder robotje te maken mét een motortje. Een mooie uitdaging dus snel aanmelden maar!

 • Speel de gratis online game De Waterstrijders Bekijk details

  31 maart 2022

  Op woensdagochtend 4 mei staan in de Makersplaets van de hoofdbibliotheek de laptops klaar. Tien kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar kunnen dan gratis van 10.15 tot 11.15 uur onder begeleiding de spannende online game ‘De Waterstrijders’ spelen. Duik het avontuur in en ga de strijd met het water aan door raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren.

 • Gratis cursus taalcoaches Bekijk details

  27 maart 2022

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in vier middagen (9, 16, 23 en 30 mei van 15.00 tot 17.00 uur) een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

 • Mad Science workshop: Superstructuren Bekijk details

  18 maart 2022

  Welke vorm kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wilt bouwen? Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 20 april van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als architect in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over Superstructuren.

 • Mad Science workshop: Onder druk Bekijk details

  18 maart 2022

   Tijdens de workshop van Mad Science ‘Onder druk’ zweven de deelnemers rond in de wetenschap van luchtdruk en de Wet van Bernoulli. Nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 15 juni van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Laat je lekker zweven op een luchtstroom….

 • Mad Science workshop: Chemische mysteries Bekijk details

  18 maart 2022

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als aspirant-scheikundige. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische mysteries. Maak onderscheid in verandering en ontrafel het mysterie van chemie.

 • Workshop: Programmeren met Dash Bekijk details

  14 maart 2022

  Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met het robotje Dash kun je die vraag vast beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 19 april van 15.30 tot 16.45 uur gaan kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

 • LEGO Plus middag Bekijk details

  11 maart 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO Plus middag op dinsdag 12 april van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of...

Paginanavigatie