Resultaat 131 - 140 (van 349)

• Workshop: ontwerp je eigen game met Bloxels

26 december 2017

In het kader van de Zomerbieb organiseert Bibliotheek Katwijk weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 25 augustus tussen 10.30 en 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 11 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Bekijk details van Workshop: ontwerp je eigen game met Bloxels

• GEANNULEERD Filmavond Plus met een boeiend en ontroerend verhaal UITVERKOCHT

18 december 2017

Voor de tweede filmavond Plus van Bibliotheek Katwijk hebben we een boekverfilming geprogrammeerd. En niet zomaar eentje. Het gaat hier om de verfilming van de wereldwijd geprezen bestsellerroman van schrijfster Donna Tartt. Schrijf ‘m maar in de agenda: woensdag 18 maart om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek wordt het genieten van schitterende decors, verzorgd acteerwerk én van lekkere hapjes.

Bekijk details van GEANNULEERD Filmavond Plus met een boeiend en ontroerend verhaal UITVERKOCHT

• Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

11 december 2017

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

• Workshop Dash: Hindernisbaan Challenge

10 december 2017

Kan robot Dash een hindernisbaan aan? Wie meedoet aan de workshop ‘Dash: Hindernisbaan Challenge’ op donderdag 19 september om 16.00 uur in de Makersplaets van de bieb, krijgt een antwoord op deze vraag. Tijdens deze superleuke workshop gaan kinderen vanaf 7 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot de hindernisbaan goed doorstaat, hangt helemaal af van wat de kinderen hebben geprogrammeerd…

Bekijk details van Workshop Dash: Hindernisbaan Challenge

• Startfeestje Kinderboekenweek

10 december 2017

Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2019, woensdagmiddag 2 oktober, organiseert de bibliotheek in vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Reis Mee-startfeestje’. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tussen 14.30 en 16.00 uur terecht om te knutselen, te genieten van voorlezen en om spelletjes te doen. De toegang is gratis.

Bekijk details van Startfeestje Kinderboekenweek

• Filmavond Plus: UITVERKOCHT

9 december 2017

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 3 april om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT

• Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

7 december 2017

Wat hebben de fraaie tonen van een gitaar te maken met de schone vormen van schelpen? Tijdens het WarmWinterFest in januari lichtte professor Jan de Lange, samen met gitaar duo Lucky Luke, al een tipje van de sluier op maar op maandag 8 april om 19.30 uur wordt in een muzikaal college in de Hoofdbibliotheek alles duidelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze ontspannen en inspirerende avond vol harmonische klanken van schelpen, spiralen, snaren en gitaren.

Bekijk details van Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

• Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

6 december 2017

Hou je ook zo van muziek maken? En wist je dat je van allerlei voorwerpen een echt muziekinstrument kunt maken waar muziek uitkomt? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Muziek in potten en pannen’ echt iets voor jou. Op woensdag 10 april gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 4 t/m 10 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze muzikale ontdekkingstocht. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat de muziek maar horen.

Bekijk details van Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

• Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

2 december 2017

Altijd een feestje voor kinderen om aan mee te doen: een knutselworkshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 21 augustus staat er van 14.30 tot 16.00 uur weer eentje op het programma van de Zomerbieb. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen hun hart ophalen bij deze creatieve workshop in de Hoofdbieb met als thema: Maak jouw eigen Ongewone Huis!

Bekijk details van Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

• Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT

2 december 2017

In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat sinds kort ook een vinylsnijder. Hoe leuk is het niet om met dit apparaat je eigen gymtas te kunnen printen. Op donderdagmorgen 22 augustus tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen kinderen van 9 jaar en ouder meedoen aan de workshop Vinylsnijder – back to school: ontwerp je eigen gymtas. Superleuk om te doen en je hebt er ook echt iets aan.

Bekijk details van Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT