Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 525)

 • Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe hoog is de vuurtoren van Katwijk eigenlijk? En hoe dik zijn de muren? Bibliotheek Katwijk organiseert in de herfstvakantie voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een vuurtoren’ in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Op woensdag 20 oktober van 10.00 tot ongeveer 13.00 duiken we met deze digitale workshop in de geschiedenis en de bouw van vuurtorens.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren: UITVERKOCHT

 • Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar Bekijk details

  1 januari 2021

  Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’ met het geschenkboek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Katwijk tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn leden en bezoekers, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Over de grens’, zoals een filmavond, een lezing van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en een...

  Bekijk details van Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar

 • Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdagochtend 24 augustus van 10.15 tot 11.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. De bieb organiseert dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 8 t/m 12 jaar maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 8 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT

 • Tentoonstelling: Ontmoet Jouw Wilde Zelf! van Marleen Dijkdrent Bekijk details

  1 januari 2021

  Ontmoet Jouw Wilde Zelf! is een kunstproject van Marleen Dijkdrent dat tot eind september tijdens openingsuren in de Hoofdbibliotheek is te bewonderen. Het thema van haar schilderijen is de verbinding met natuur.

  Bekijk details van Tentoonstelling: Ontmoet Jouw Wilde Zelf! van Marleen Dijkdrent

 • Sintfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Bekijk details

  1 januari 2021

  Woensdagmiddag 1 december zit je goed in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt dan voor een leuke Sinterklaasfilm om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen. De film duurt iets langer dan een uur en kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. We beginnen om 14.00 uur. De toegang is gratis maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen via de kaartverkoop op website van de bibliotheek. Voor ouders is een coronatoegangsbewijs verplicht.

  Bekijk details van Sintfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis

 • Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe kun je zelf je gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt je om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt je goed op weg. Doe mee aan deze handige workshop in twee ochtenden: maandag 10 én maandag 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD

 • Zomerverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  1 januari 2021

  Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 2 juli t/m zaterdag 17 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. Kom je slag slaan!

  Bekijk details van Zomerverkoop afgeschreven materialen

 • Workshop Tie dye: maak een t-shirt of tas: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  De bieb organiseert een gave creatieve activiteit in de Makersplaets voor kinderen die van kleur houden. In de workshop ‘Tie dye t-shirt of tas maken’ op dinsdagmiddag 17 augustus van 13.00 tot 14.30 uur ontwerpen kinderen van 8 t/m 12 jaar hun eigen t-shirt of tas. En reken maar dat ze daarna een echte blikvanger kunnen toevoegen aan hun kledingkast of tassenvoorraad. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!...

  Bekijk details van Workshop Tie dye: maak een t-shirt of tas: UITVERKOCHT

 • Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou! Bekijk details

  1 januari 2021

  Ben je een echte poëzieliefhebber? Op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur staat er een mooi evenement op het programma: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met verschillende dichters en je krijgt ook de kans om zélf vragen te stellen. Je kunt je gratis aanmelden voor dit webinar. De bibliotheek trakteert jou op een avondje poëzie bij je thuis.

  Bekijk details van Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou!

 • Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek: GEANNULEERD Bekijk details

  1 januari 2021

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 15 mei kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven...

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek: GEANNULEERD

Paginanavigatie