Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 687)

 • Kom bouwen en programmeren in de Makersplaets Bekijk details

  23 september 2022

  In de maand oktober zijn er verschillende bouw - en programmeer activiteiten te doen in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Houd je enorm van bouwen, maar wil je jouw bouwwerk ook tot leven zien komen? Meld je dan snel aan, want er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar.

 • Filmavond in de Katwijkse Duurzaamheidsweek Bekijk details

  23 september 2022

  In de Katwijkse Duurzaamheidsweek presenteren wij een spraakmakende en ontroerende documentaire over het leven en het werk van een wereldberoemde milieuactiviste. Iedereen is op woensdag 12 oktober om 20.00 uur van harte welkom in de theaterzaal in Valkenburg. Er zal koffie en thee geschonken worden.

 • Filmavond Plus over adellijke familie Bekijk details

  23 september 2022

  Bibliotheek Katwijk biedt woensdagavond 5 oktober om 19.30 uur weer een heerlijke filmavond aan, dit keer in het teken van de Week van de Ontmoeting. Op het menu: een bont kostuumdrama over een adellijke familie uit Engeland, gesitueerd in de roerende jaren 20, inclusief een hapje en drankje van Smaakcreatie.

 • Interview met Annejet van der Zijl Bekijk details

  23 september 2022

  In de Maand van de Geschiedenis wordt Annejet van der Zijl, één van de meest bekende literaire non-fictie auteurs, door Ivan Borghstijn geïnterviewd over haar laatste boek. Dit werk, de transatlantische familiekroniek Fortuna’s Kinderen schreef zij naar aanleiding en als uitbreiding van het Boekenweekgeschenk 2020, Leon en Juliette. Zo worden literatuur en geschiedenis met elkaar verweven op een boeiende avond op woensdag 19 oktober vanaf 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Wees van harte welkom.

 • Lezing Jaap Tielbeke Bekijk details

  22 september 2022

  Op 10 oktober zal klimaatjournalist en redacteur Jaap Tielbeke een lezing verzorgen in het kader van de Katwijkse Duurzaamheidsweek. We starten om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek en er is gelegenheid om vragen te stellen. Jaap Tielbeke (1989) is klimaatjournalist en redacteur van De Groene Amsterdammer. Hij schreef de boeken Een beter milieu begint niet bij jezelf (2020) en We waren gewaarschuwd (2022). Hij komt 10 oktober, op de dag van de Duurzaamheid, een lezing geven over deze twee werken. Daarnaast...

 • Workshop: Moestuinieren voor kinderen Bekijk details

  15 september 2022

  Hoe ziet jouw appel eruit als hij nog maar een zaadje is en wat heeft de koffie van papa en mama te maken met jouw eten? Kom leren over moestuinieren en plant samen met bibliotheekmedewerkster én moestuin fan Melanie je eigen wintersla!

 • Theatervoorstelling Marnick 'Ezel en Leeuw gaan kamperen' Bekijk details

  15 september 2022

  ‘Gi-Ga-Groen’ is het thema van de Kinderboekenweek en wat is nou groener dan kamperen in de natuur? Dat is wat Ezel van het Marnicktheater ook dacht! Kinderen van 4 tot en met 7 jaar zijn van harte uitgenodigd om op zaterdag 8 oktober te komen genieten van de kindertheatervoorstelling ‘Ezel en Leeuw gaan kamperen’, gespeeld door het Marnicktheater. Dit kan om 10.15 uur in de Hoofdbibliotheek of om 12.00 uur in bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

 • Gi-ga-groen startfeestje! Bekijk details

  15 september 2022

  De Kinderboekenweek start op woensdag 5 oktober. Dit luiden we natuurlijk feestelijk in! Er is van 14.30 tot 16.00 uur een hoop te doen in de Hoofdbibliotheek. Iedereen is van harte welkom en er is een gratis inloop, dus kom vooral langs en laat je onderdompelen op dit Gi-ga-groene feestje!

 • Gi-ga-groen slotfeestje! Bekijk details

  15 september 2022

  Om deze Gi-ga-groene Kinderboekenweek op een kleurrijke en vrolijke manier af te sluiten, organiseert de bibliotheek op zaterdag 15 oktober van 14.00 tot 15.30 uur een Gi-ga-groen en gaaf slotfeest. Meneer Anansi (Wijnand Anansi Stomp) viert het feestje met ons mee en kinderen mogen ook lekker komen knutselen. Iedereen is van harte welkom in de Hoofdbibliotheek.

 • Minecraft Challenge: bouw een waanzinnige boomhut Bekijk details

  15 september 2022

  Het boekenweekgeschenk van de Kinderboekenweek 2022 is De Waanzinnige Boomhut Verhalen van Andy Griffiths en Terry Denton. Laat je inspireren door deze waanzinnige verhalen en bouw je eigen Waanzinnige Boomhut in Minecraft. Kinderen van 9 tot en met 14 jaar kunnen op zaterdag 8 oktober van 13.00 tot 15.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek aan de slag met deze Gi-ga-groene Minecraft-challenge.

Paginanavigatie