Nieuws

Resultaat 171 - 180 (van 553)

 • Workshop snijplotter: maak een tas of telefoonhoesje UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een snijplotter staat? Hoe leuk is het om met dit apparaat je eigen tas of telefoonhoesje te ontwerpen. Op dinsdagmorgen 17 augustus van 10.15 tot 11.45 uur kun je al je ontwerptalent inzetten bij de Workshop Snijplotter. Kinderen van 8 t/m 12 jaar maken hun eigen superhippe tas of telefoonhoesje. Leuk om mee te doen en je houdt er ook echt iets aan over.

 • Wie vindt de Gouden Wikkel in een BoekStartkoffertje? Bekijk details

  1 januari 2021

  Op zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag én BoekStart bestaat 10 jaar in Katwijk. Dat viert de bibliotheek met een Gouden Wikkel-actie. In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maken ophalers van het BoekStart-koffertje in juni kans op een extra verrassing!

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels (in 2 ochtenden) GEANNULEERD Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de kerstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Wat te denken van de workshop in twee ochtenden: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Deze workshop met een soort digitale ministeck is in twee delen: dinsdagmorgen 28 december van 10.15 tot 11.30 uur én woensdagmorgen 29 december van 10.15 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zullen het superleuk vinden om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

 • LEGO ochtend in Makersplaets: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Elk steentje telt bij de LEGO WeDo en LEGO Spike ochtend op 27 juli van 10.15 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze inspirerende ochtend of ze een echte LEGO bouwer zijn of er snel eentje gaan worden. In een ontspannen sfeertje bouwen de jonge deelnemers de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat ze gaan bewegen. Snel aanmelden maar want er kunnen slechts tien kinderen meedoen.

 • Online minicursus: Omgaan met het patiëntenportaal Bekijk details

  1 januari 2021

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de minicursus ‘Omgaan met je patiëntenportaal’ die Bibliotheek Katwijk geeft, leer je hoe je je medische gegevens zelf kunt bekijken. In het patiëntenportaal kun je zelf een afspraak bij de dokter maken. Of je medicijnen digitaal bijbestellen. Doe mee aan deze handige cursus in twee woensdagochtenden: 26 mei én 2 juni van 9.30-11.00 uur. De cursus is online dus je kunt vanuit huis meedoen.

 • Openingsuren tijdens feestdagen Bekijk details

  1 januari 2021

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn rond de feestdagen gewoon open op een paar momenten na. Op vrijdag 24 december sluiten de bibliotheekvestigingen om 16.00 uur. Op zaterdag 25 december (1e Kerstdag) én op zondag 26 december (2e Kerstdag) zijn alle vestigingen gesloten. Op vrijdag 31 december (Oudjaar) sluiten de bibliotheken om 16.00 uur. Zaterdag 1 januari (Nieuwjaar) blijven alle bibliotheken dicht. Vanaf maandag 3 januari kan iedereen weer terecht in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg...

 • Sing in - Muziek op schoot voor 0 tot 4-jarigen: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk zijn er op woensdagochtend 8 september twee Sing In/Muziek op schoot-bijeenkomsten voor ouders met hun baby's/peuters en peuters/kleuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk zorgt, samen met de deelnemers, voor een heerlijk ontspannen uurtje met leuke muzikale activiteiten. Het plezier van samen muziek maken, spat er vanaf. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek...

 • Expositie schilderijen van Simon de Jong Bekijk details

  1 januari 2021

  In de maand oktober zijn in de Hoofdbibliotheek Katwijk aan de Schelpendam een aantal schilderijen van Simon de Jong te bezichtigen. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kan iedereen een kijkje nemen bij de aansprekende doeken van deze in Katwijk aan Zee wonende schilder.

 • Programmeren met micro:bit: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de zomervakantie? Dacht het niet. Wat te denken van de workshop micro:bit die op dinsdagochtend 3 augustus in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

 • Vrijheidscollege door Gijs Tuinman Bekijk details

  1 januari 2021

  Gijs Tuinman (1979), luitenant-kolonel van de Nederlandse landmacht en onderscheiden met de militaire Willemsorde en de Bronzen Leeuw, komt op vrijdag 29 oktober naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk voor een bijzonder Vrijheidscollege. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur onderzoekt hij, onder meer aan de hand van eigen ervaringen, de begrippen oorlog, vrede en vrijheid. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Razend interessant om daar in mee te denken: een Vrijheidscollege dat je simpelweg niet mag en wilt...

Paginanavigatie