Nieuws

Resultaat 171 - 180 (van 619)

 • Crazy Challenge: Beveilig de diamant Bekijk details

  6 januari 2022

  Als je het nu over een Crazy Challenge hebt, dan is de opdracht die op 8 + 9 februari in de Makersplaets op kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt te wachten er echt eentje! Ga er maar aan staan om een wereldberoemde diamant te beveiligen. Deelnemers krijgen twee middagen de tijd om dit voor elkaar te boksen: di. 8 februari van 15.45 tot 17.00 uur én wo. 9 februari van 14.30 tot 16.00 uur. Superleuk dus regel snel een toegangskaart!

 • Workshop: Bouw je eigen game met Bloxels Bekijk details

  30 december 2021

  Kinderen zijn gek op bouwen met Bloxels, een soort digitale ministeck. En dat is precies wat ze gaan doen in de workshop ‘Bouw je eigen game met Bloxels’ op dinsdag 1 februari in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je van 15.30 en 16.45 uur welkom om lekker aan de slag te gaan met… Bloxels!

 • Mad Science workshop: Chemische reacties, van molecuul tot muffin Bekijk details

  27 december 2021

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische reacties: van molecuul tot muffin.

 • Cursus: belastingaangifte voor senioren in 2 ochtenden Bekijk details

  23 december 2021

  Zelf de inkomstenbelasting invullen, hoe doe ik dat? Senioren die niet zo vertrouwd zijn met het digitaal invullen van de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, kunnen daar hulp bij krijgen in de vorm van een korte cursus (twee dagdelen) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever op vrijdag 11 + 18 maart van 9.30 tot 11.30 uur.

 • LEGO middag Bekijk details

  16 december 2021

  Elk steentje telt tijdens de LEGO middag op dinsdag 18 januari van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of er...

 • Workshop: Bouw zelf je bewegende auto Bekijk details

  16 december 2021

  Het zal niet helemaal lukken om de snelheid van de auto van Max Verstappen te halen maar op 25 januari van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen (9 t/m 12 jaar) in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek zelf hun bewegende auto bouwen met een motor en propeller. Dat wordt aan de slag gaan met een stroomcircuit en daarna natuurlijk de auto zo mooi mogelijk maken met allerlei knutselmaterialen.

 • Cursus: Oefenen met patiëntenportaal Bekijk details

  16 december 2021

  Je kan tegenwoordig steeds meer digitaal regelen bij je huisarts of ziekenhuis. Dat kan handig zijn maar voor veel mensen is dit nog lastig. Bibliotheek Katwijk helpt mensen hierbij op weg. In de cursus ‘Oefenen met het patiëntenportaal’ op maandag 7 februari van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes wordt uitgelegd hoe en waarom je de patiëntenportalen gebruikt.

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'Eerste liefde' Bekijk details

  6 december 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Eerste liefde’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met de 87ste Boekenweek (5 t/m 13 maart) die in 2022 een ode is aan de eerste liefde. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 17 maart.

 • Vertrouwen bij bibliotheek, K&O en muziekschool in vorming Cultuurbedrijf Bekijk details

  3 december 2021

  De eerste stappen op weg naar een Cultuurbedrijf in Katwijk zijn gezet. Eind 2020 keurde de gemeenteraad de plannen goed om te onderzoeken of de Muziekschool, K&O en Bibliotheek Katwijk met elkaar een nieuw op te richten Cultuurbedrijf konden vormen. Afgelopen week overhandigden vertegenwoordigers van de drie organisaties de brochure ‘Cultuurbedrijf: Welkom in de huiskamer van onze dorpen’ aan burgemeester Visser en wethouder Knape. In dit inspiratiedocument blikken de cultuurclubs vooruit en laten...

 • Bibliotheek werkt mee aan onderwijskansen voor kinderen Bekijk details

  30 november 2021

  De gemeente Katwijk heeft Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES), Welzijnskwartier en Bibliotheek Katwijk gevraagd te werken aan het vergroten van onderwijskansen van kinderen.

Paginanavigatie