Resultaat 171 - 180 (van 352)

• Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

16 oktober 2017

Hugo Borst, schrijver en tv-persoonlijkheid, komt op maandagavond 25 maart naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk. De lezing van Hugo Borst wordt door de bibliotheek georganiseerd in het kader van de Boekenweek met als thema: ‘De moeder de vrouw’. Hij vertelt vanaf 20.00 uur onder meer over zijn moeder met Alzheimer en over de boeken die hij over haar schreef ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’.

Bekijk details van Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

• Kerstknutselmiddag

12 oktober 2017

Kerstbomen boekvouwen én kerstballen maken met een speciale kerstwens. Dat gaan we op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur doen in de Hoofdbibliotheek, samen met kinderen vanaf 6 jaar. Schuif gezellig aan bij deze gratis kerstknutselmiddag in de bieb.

Bekijk details van Kerstknutselmiddag

• Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'

10 oktober 2017

Genieten van een zomerse poppenkastvoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op woensdag 25 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘De koning gaat kamperen’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen is van harte welkom, kan gratis binnenlopen en vol = vol.

Bekijk details van Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'

• Filmavond met romantische komedie en grandioze acteurs

10 oktober 2017

Het wordt op maandagavond 14 januari genieten van een Britse film tijdens de eerste filmavond van het nieuwe jaar, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een romantische komedie op het programma met zestigers in de hoofdrol. Maar dan wel grandioze Britse acteurs, onder wie Imelda Staunton, Celia Imrie, Timothy Spall en Joanna Lumley.

Bekijk details van Filmavond met romantische komedie en grandioze acteurs

• Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

10 oktober 2017

Waarom heeft een huis in Rijnsburg een bepaalde naam gekregen? Welk verhaal schuilt er achter een huisnaam? Het boek ‘Rijnsburgse Huisnamen’ geeft antwoord op deze vragen. Op donderdag 29 november om 19.30 uur wordt, in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, dit gloednieuwe boek gepresenteerd door schrijfster Agnes Korebrits in gemeenschapshuis ‘De Burgt’ (Burgemeester Koomansplein 1) in Rijnsburg.

Bekijk details van Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

• Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie

9 oktober 2017

Leuk toch om in de herfstvakantie met andere kinderen naar een film te kijken! Dat kan op woensdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur als er in de bibliotheek een superleuke film klaarstaat voor kinderen vanaf 6 jaar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie

• Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT)

9 oktober 2017

Handlettering is helemaal ín maar hoe leuk is het om eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen vanaf 8 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering & zelf een boekje in elkaar zetten’. Doe mee tussen 10.00 en 12.00 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

Bekijk details van Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT)

• Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

6 oktober 2017

Journalist, motorrijder, wereldreiziger en avonturier Paul van Hooff maakte een avontuurlijke motorrit van Nederland naar Japan. De avonturen die hij onderweg beleefde, heeft hij vastgelegd in een prachtig boek ‘Van hier tot Tokio’. Maandag 21 januari komt hij om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Maak kennis met Paul van Hooff en zijn 42 jaar oude Moto Guzzi want die neemt hij mee naar de bieb in Katwijk.

Bekijk details van Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

• Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

6 oktober 2017

Op de allereerste middag van de Nationale Voorleesdagen, op woensdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur, is er een spetterend voorleesfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig even langs met je kleintje bij dit gratis feestje.

Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

• Gratis workshop: Veilig online bankieren

6 oktober 2017

Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch is internetcriminaliteit een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internetbankieren? En hoe voorkom je online fraude, diefstal van jouw financiële gegevens en andere vormen van internetcriminaliteit? De gemeente Katwijk, de SNS bank en Bibliotheek Katwijk hebben de handen ineen geslagen om een antwoord op deze vragen te geven en organiseren...