Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 276)

 • Zomerverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  7 juni 2017

  Vlak voor de zomervakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 23 juni t/m zaterdag 8 juli kan iedereen lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen...

  Bekijk details van Zomerverkoop afgeschreven materialen

 • VakantieBieb open vanaf 1 juni: ruim 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet Bekijk details

  6 juni 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor de jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de...

  Bekijk details van VakantieBieb open vanaf 1 juni: ruim 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet

 • Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek Bekijk details

  5 juni 2017

  Het advocatenkantoor Geelkerken Linskens verzorgt sinds begin 2016 een gratis juridisch spreekuur in de Hoofdbibliotheek. Geelkerken Linskens Advocaten is een gerenommeerd kantoor met vestigingen in Leiden en Den Haag. Bij het kantoor werken 21 advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in familie- en erfrecht, arbeidsrecht, huur en koop van onroerend goed, ondernemingsrecht en algemeen contractenrecht.

  Bekijk details van Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek

 • Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur Bekijk details

  5 juni 2017

  Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

  Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

 • Zomerbieb vol leuke activiteiten Bekijk details

  4 juni 2017

  Onder de titel Zomerbieb biedt Bibliotheek Katwijk vanaf 10 juli en gedurende zes weken een verrassend activiteitenprogramma aan voor een breed publiek. Inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maar ook toeristen kunnen deelnemen aan allerlei leuke en afwisselende activiteiten. Bij de Zomerbieb gaan leesplezier en leesbevordering maar ook kennis maken met leuke activiteiten en andere dingen dan die je gewend bent, hand in hand. Een plek om iets met elkaar te doen, te ontspannen of juist iets...

  Bekijk details van Zomerbieb vol leuke activiteiten

 • Zangworkshop 'Lekker samen zingen' voor volwassenen Bekijk details

  4 juni 2017

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Lekker samen zingen’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 10 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen….

  Bekijk details van Zangworkshop 'Lekker samen zingen' voor volwassenen

 • Lekker voorlezen aan kleintjes in de Zomerbieb Bekijk details

  4 juni 2017

  Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. We gaan het deze zomer zes keer doen, verspreid over de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Op woensdagmiddag 12, 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus is er om 14.00 uur een leuke voorleesactiviteit in de bieb voor jonge kinderen.

  Bekijk details van Lekker voorlezen aan kleintjes in de Zomerbieb

 • Zomerse schaakmiddagen in de Zomerbieb Bekijk details

  4 juni 2017

  Elke woensdagmiddag in de zomervakantie kan er naar hartenlust worden geschaakt door belangstellenden in de Hoofdbieb aan de Schelpendam. Iedereen die kan schaken en zin heeft in een potje schaak spelen is van harte welkom op deze vaste schaakwoensdagmiddag. Een leuke gelegenheid om met medespelers in contact te komen en sowieso een gratis uitje dichtbij huis.

  Bekijk details van Zomerse schaakmiddagen in de Zomerbieb

 • Mummie kindercollege in de Zomerbieb Bekijk details

  4 juni 2017

  Mummies spreken tot de verbeelding. Niet alleen zijn de boeken van ‘Dummie de Mummie’ van Tosca Menten erg populair bij kinderen maar ook de mummies in het Museum van Oudheden in Leiden ontvangen dagelijks bezoek van kinderen. Daarom is het leuk om in het kader van de Zomerbieb op woensdagochtend 12 juli van 10.30 tot 11.30 uur het Mummie kindercollege te volgen van Egyptoloog Ben Bercken. In de Hoofdbieb vertelt hij aan kinderen van 7 t/m 12 jaar alles wat ze ooit wilden weten over mummies.

  Bekijk details van Mummie kindercollege in de Zomerbieb

 • Lezing 'Waarom wij wandelen' in de Zomerbieb Bekijk details

  4 juni 2017

  Waarom wandelen wij? Wat is de oorsprong van het wandeltoerisme en wat zijn wandeltips in de regio rondom Katwijk. Zomerse vragen waar ontdekkingsreiziger in Nederland en schrijver van het boek ‘De eerste wandelaar’ Flip van Doorn zeker een antwoord op heeft. In zijn lezing ‘Waarom wij wandelen’ komen allerlei aspecten van het wandelen aan bod. Wees erbij op woensdag 12 juli vanaf 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek en mis deze avond vol ontdekkingen in de Zomerbieb niet.

  Bekijk details van Lezing 'Waarom wij wandelen' in de Zomerbieb