Resultaat 1 - 10 (van 341)

• Doe online mee aan de Katwijkse pubquiz!

1 september 2020

Op woensdag 23 september om 20.00 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk de schrijvers Leendert de Vink en Jaap van der Marel van het populaire Katwijks woordenboek om met iedereen die dat wil online de Katwijkse Pubquiz te spelen. Het wordt een leuk en verrassend uurtje waarbij de meest curieuze Katwijkse woorden langskomen. Ga thuis de competitie aan en speel mee met deze online quiz.

Bekijk details van Doe online mee aan de Katwijkse pubquiz!

• Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

1 september 2020

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

• Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

1 september 2020

Het wordt op woensdagavond 30 september genieten van een charmante en vaak ook geestige Franse film tijdens een filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma met het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Een tragikomedie met een pleidooi voor medemenselijkheid en tegen de bureaucratie.

Bekijk details van Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

• Jeugdfilm over ijstijd

1 september 2020

Op de openingsmiddag (woensdag 30 september) van de Kinderboekenweek staat er om 14.00 een grappige animatiefilm klaar in de Hoofdbibliotheek die zich afspeelt in de ijstijd. Logisch want het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen?’ en daarmee brengen we de geschiedenis weer tot leven. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich gratis laten verrassen door deze avontuurlijke jeugdfilm over mammoet Manny, sabeltandtijger Diego en luiaard Sid.

Bekijk details van Jeugdfilm over ijstijd

• Doorlopende speurtocht in twee vestigingen

1 september 2020

Op speurtocht gaan in de Kinderboekenweek? Ja, dat kan in de Hoofdbieb en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Van 30 september t/m 10 oktober kun je in beide bibliotheken tijdens de openingstijden meedoen aan een leuke speurtocht met als titel ‘Hadden de Grieken al raketten?’ Maak de opdrachten en win die gave prijs die we voor je hebben klaarstaan.

Bekijk details van Doorlopende speurtocht in twee vestigingen

• Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

1 september 2020

In de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Dat kan ook op een moderne manier. Speel je graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen? Geef je dan snel op voor de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’ op zaterdag 3 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een echt kasteel uit de Middeleeuwen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat!

Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

• Middeleeuwse handlettering én vouwboekje maken

1 september 2020

Handlettering is helemaal ín en hoe leuk is het dan om in de Kinderboekenweek waar het over geschiedenis gaat, ook eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen! Op zaterdagmiddag 3 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering en zelf een vouwboekje maken’. Doe mee tussen 13.30 en 15.30 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

Bekijk details van Middeleeuwse handlettering én vouwboekje maken

• Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT

1 september 2020

Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in het najaar een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches: UITVERKOCHT

• Filmmiddag over een Vikingjongetje

1 september 2020

In de Kinderboekenweek organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op woensdagmiddag 7 oktober weer een gezellige filmmiddag voor kinderen in Dorpshuis Valkenburg! Vanaf 6 jaar zijn kinderen van harte uitgenodigd in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een echte avonturenfilm over een verlegen Vikingjongetje. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

Bekijk details van Filmmiddag over een Vikingjongetje

• Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis

1 september 2020

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt, ook in de Kinderboekenweek. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert de bibliotheek met Creakids Katwijk een tekenworkshop over het thema geschiedenis. Wees erbij op woensdag 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in het atrium van gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Er kunnen vijftien kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

Bekijk details van Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis