Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 325)

 • Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

  26 november 2017

  Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

  Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  25 november 2017

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Cursus Word

  22 november 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt dit voorjaar opnieuw de cursus Word aan. In april kunnen mensen in drie dagdelen de beginselen van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma (van Microsoft) leren in een prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Cursus Word

 • Filmavond Plus met een romantisch survivaldrama

  21 november 2017

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 4 april om 19.30 uur staat er een romantische feelgoodmovie op het programma bij de filmavond Plus. Het is de boekverfilming van ‘Over bergen heen’ van Charles Martin.

  Bekijk details van Filmavond Plus met een romantisch survivaldrama

 • Interview met schrijfster Jolande Withuis

  18 november 2017

  Het is altijd een genoegen om een schrijver in de bibliotheek te ontvangen die een persoonlijke kijk geeft op zijn/haar werk. Op maandag 9 april om 20.00 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk Jolande Withuis, schrijfster van onder meer de bestseller ‘Juliana, vorstin in een mannenwereld’. Presentatrice Carolien van Egmond interviewt haar over haar boeken en daarbij komt ook haar gloednieuwe titel ‘Raadselvader’ aan bod. En natuurlijk krijgt het publiek volop gelegenheid om vragen te stellen.

  Bekijk details van Interview met schrijfster Jolande Withuis

 • Reserveringenspreekuur in De Roskam

  17 november 2017

  Vanaf 11 januari 2018 organiseert de bieb een wekelijks reserveringenspreekuur op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in De Roskam. Iedereen kan hier aanschuiven voor uitleg en hulp bij het online reserveren van bibliotheekmaterialen. In april 2017 is er een haal- en brengpunt van Bibliotheek Katwijk in de Roskam geopend. Leden van de bieb kunnen hier van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur hun boeken inleveren vanuit alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg....

  Bekijk details van Reserveringenspreekuur in De Roskam

 • Lezing 'Eet als een expert'

  15 november 2017

  De voedselhypes vliegen je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond? De diëtisten en voedingswetenschappers van I’m a Foodie scheiden met kritische blik het kaf van het koren als het aankomt op voedselhypes. Liesbeth Smit, een van de auteurs van het boek ‘Eet als een Expert’, komt op woensdag 18 april om 20.00 uur in een lezing in de hoofdbieb meer vertellen over dit onderwerp.

  Bekijk details van Lezing 'Eet als een expert'

 • Lezing: De aanval op de Roerdammen

  10 november 2017

  75 jaar geleden, precies op 16 mei 1943, vond de aanval plaats op de Roerdammen, de dammen in het Roergebied die voor de elektriciteit zorgen die nodig was voor de oorlogsindustrie van Duitsland. Deze Roerdammen zouden niet te bombarderen zijn volgens de Duitsers maar het tegendeel bleek waar. Jan de Lange vertelt er op 16 mei om 20.00 uur in de Hoofdbieb over en neemt u mee naar dit keerpunt in de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van Lezing: De aanval op de Roerdammen

 • Cursus: Budgetteren kun je leren

  7 november 2017

  In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever start in mei een cursus ‘Budgetteren kun je leren’. In vier bijeenkomsten op donderdagmiddag leren de cursisten hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen.

  Bekijk details van Cursus: Budgetteren kun je leren

 • Cursus PowerPoint

  1 november 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt een laagdrempelige cursus PowerPoint aan. Op drie dinsdagochtenden in april leert u de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat u uw boodschap goed kunt overbrengen.

  Bekijk details van Cursus PowerPoint