Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 366)

 • Bibliotheken tijdelijk gesloten

  6 januari 2021

  Nederland is in lockdown. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december gesloten. Dat geldt voor plekken als bibliotheken, musea, bioscopen, theaters, pretparken, dierentuinen, sauna's en casino's. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook tijdelijk gesloten tot en met in ieder geval 9 februari 2021.

  Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

 • Bibliotheek start Afhaalservice

  6 januari 2021

  Nederland is in lockdown. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december gesloten. Ook bibliotheken vallen hieronder waardoor de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten moeten blijven tot en met 9 februari 2021.

  Bekijk details van Bibliotheek start Afhaalservice

 • Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

  6 januari 2021

  De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!

  Bekijk details van Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

 • De Nationale Voorleesdagen!

  5 januari 2021

  Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen!

 • Voorlees fotochallenge

  5 januari 2021

  Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar!

  Bekijk details van Voorlees fotochallenge

 • Haal een verrassingstas met prentenboeken op

  5 januari 2021

  Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.

  Bekijk details van Haal een verrassingstas met prentenboeken op

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD

  5 januari 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

  Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD

 • Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou!

  5 januari 2021

  Ben je een echte poëzieliefhebber? Op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur staat er een mooi evenement op het programma: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met verschillende dichters en je krijgt ook de kans om zélf vragen te stellen. Je kunt je gratis aanmelden voor dit webinar. De bibliotheek trakteert jou op een avondje poëzie bij je thuis.

  Bekijk details van Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou!

 • Cursus Klik & Tik, het internet op

  5 januari 2021

  Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de nieuwe cursus Klik & Tik.

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites

  5 januari 2021

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites