Resultaat 1 - 10 (van 186)

• Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

5 juni 2019

Een workshop Handlettering is helemaal hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb staat er weer eentje op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Fleur Vooijs geeft op maandag 22 juli van 10.00 tot 11.30 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met een prachtig vakantiedagboekje naar huis gaat. Er kunnen 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

Bekijk details van Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

• Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

5 juni 2019

Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend de zomer in’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 22 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

Bekijk details van Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

• Bijenochtend

4 juni 2019

Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

Bekijk details van Bijenochtend

• Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

3 juni 2019

Ook in de zomer is het wel eens fijn om gewoon lekker lui een film te kijken. Op woensdagmiddag 24 juli om 14.00 uur hebben we er eentje klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Een heel populaire animatiefilm en geschikt voor alle leeftijden. En wat het nog leuker maakt: je kunt gratis aanschuiven.

Bekijk details van Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

• Makersplaetsochtend

2 juni 2019

Voor alle kinderen met creatieve ideeën die het leuk vinden om iets te maken of te doen met een computer of robotje, organiseert de bibliotheek op donderdagmorgen 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur een speciale Makersplaetsochtend in de Hoofdbibliotheek. Je hoeft je zeker niet te vervelen in de vakantie. Kom gewoon naar onze werkplaats voor beginnende makers en maak kennis met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en nog veel meer.

Bekijk details van Makersplaetsochtend

• Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg

1 juni 2019

Veel kinderen groeien op met het bekende peuter- en kleuterboek Rupsje Nooitgenoeg, geschreven door Eric Carle. Dit jaar bestaat Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar. Daarom kunnen kinderen van 1 t/m 6 jaar nu in het kader van de Zomerbieb genieten van een speciale kindertheatervoorstelling over dit hongerige rupsje. Op vrijdag 26 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever én op zaterdag 27 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Rijnsburg speelt het Marnicktheater de voorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

Bekijk details van Marnicktheater speelt Rupsje Nooitgenoeg

• Doe mee aan de Art Bot Challenge!

31 mei 2019

Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdag 30 juli van 10.00 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. We organiseren dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 7 jaar en ouder maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 12 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

Bekijk details van Doe mee aan de Art Bot Challenge!

• Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

30 mei 2019

Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

Bekijk details van Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

• Avondjeugdfilm mét popcorn

29 mei 2019

Op een zomerse avond met elkaar een leuke jeugdfilm kijken terwijl je een handje popcorn tot je neemt. Dat gaan we doen in de Zomerbieb! Op donderdagavond 1 augustus om 19.00 uur starten we een superleuke musicalfilm voor 8 tot 80-jarigen. We maken er een gezellig samenzijn van in de Hoofdbibliotheek, met popcorn en een drankje. De toegang is gratis maar je moet wel vooraf een toegangskaart regelen.

Bekijk details van Avondjeugdfilm mét popcorn

• Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst

28 mei 2019

In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op dinsdag 13 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft ‘de bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! Zorg dat je erbij bent!

Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst