Resultaat 1 - 10 (van 97)

• Nederland Leest over Voeding: we zijn wat we eten

3 november 2018

In november verslinden we boekenkasten… We lezen over koken, cultuur en lifestyle, voedingstechnologie en milieu. Bibliotheek Katwijk staat van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding!

Bekijk details van Nederland Leest over Voeding: we zijn wat we eten

• Voorleesbingo met mannenkoor

20 oktober 2018

Weer zo’n gezellig klein uurtje op de woensdagmiddag in de hoofdbibliotheek.

Bekijk details van Voorleesbingo met mannenkoor

• Cursus Word

18 oktober 2018

Bibliotheek Katwijk biedt een cursus Word aan. In november/december kunnen mensen in drie dagdelen de beginselen van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma (van Microsoft) leren in een prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

Bekijk details van Cursus Word

• Sintmiddag: met knutselen en muziek

14 oktober 2018

We organiseren in de Hoofdbibliotheek op woensdag 28 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkestje van Muziekschool Katwijk.

Bekijk details van Sintmiddag: met knutselen en muziek

• Lezing over The Beatles

12 oktober 2018

Eigenlijk hoeft deze popgroep uit de Engelse stad Liverpool geen introductie meer te hebben. Algemeen beschouwd is The Beatles de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek en tot nu toe ook de bestverkopende band, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. Flip Hammann komt op donderdag 29 november van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek het verhaal vertellen van The Beatles, met beeldmateriaal en veel muziek.

Bekijk details van Lezing over The Beatles

• Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

10 oktober 2018

Waarom heeft een huis in Rijnsburg een bepaalde naam gekregen? Welk verhaal schuilt er achter een huisnaam? Het boek ‘Rijnsburgse Huisnamen’ geeft antwoord op deze vragen. Op donderdag 29 november om 19.30 uur wordt, in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, dit gloednieuwe boek gepresenteerd door schrijfster Agnes Korebrits in gemeenschapshuis ‘De Burgt’ (Burgemeester Koomansplein 1) in Rijnsburg.

Bekijk details van Boekpresentatie: Rijnsburgse Huisnamen

• Sinterklaasfilmmiddag

8 oktober 2018

Woensdagmiddag 5 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek. Er staat een leuke Sinterklaasfilm op het programma. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

Bekijk details van Sinterklaasfilmmiddag

• Eerder dicht op 5 december

6 oktober 2018

Op woensdag 5 december sluiten, vanwege de Sinterklaasviering, de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg om 16.00 uur.

Bekijk details van Eerder dicht op 5 december

• Workshop e-books op de e-reader & tablet

4 oktober 2018

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet

• Voorstelling: 'Tijd, dood en andere ongemakken' van Ton Hetebrij

2 oktober 2018

‘Tijd, dood en andere ongemakken’ is de titel van de bijzondere voorstelling van dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij die op maandagavond 10 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek in première gaat. Op vrolijke en persoonlijke wijze houdt Ton Hetebrij zijn toehoorders een spiegel voor en betrekt hij iedereen bij de vragen die hem bezighouden. Altijd betrokken en met een filosofische inslag. Op reis met een koffer vol verhalen worden het blinde toeval en de onzekerheden in een mensenleven...