Resultaat 1 - 10 (van 323)

• Zomerverkoop afgeschreven materialen

2 juli 2020

Vlak voor de zomervakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 3 juli t/m zaterdag 18 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

Bekijk details van Zomerverkoop afgeschreven materialen

• Gratis hulp bij belastingaangifte

1 juli 2020

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte en door de coronacrisis uitstel gehad? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar je moet je wel vooraf aanmelden.

Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

• Katwijks Kampioenschap Vliegtuig Vouwen

1 juli 2020

Je hebt allemaal wel eens een A4 papier in je hand waar je, zonder erbij na te denken, een vliegtuigje van vouwt. Precies dát kun je deze zomer heel veel gaan oefenen! De Zomerbieb presenteert hier het eerste, enige en superleuke Katwijks Kampioenschap Vliegtuig vouwen 2020.

Bekijk details van Katwijks Kampioenschap Vliegtuig Vouwen

• Workshop: Doodle met de 3D printer

30 juni 2020

Dat wordt een leuke ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 21 juli staat van 10.30 tot 11.30 uur de workshop ‘Doodle met de 3D-printer’ op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot en met 11-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet een keertje mee doodelen in de Makersplaets?

Bekijk details van Workshop: Doodle met de 3D printer

• Workshop: Creakids Tekenbende

29 juni 2020

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende

• Workshop Minecraft: bouw een molen

28 juni 2020

Wie speelt er graag met Minecraft? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op dinsdag 28 juli tussen 10.30 en 13.00 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een molen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! En zeker met de prachtige molen ‘de Geregtigheid’ in Katwijk aan den Rijn op het netvlies gaat dat lukken! Zorg dat je erbij bent…....

Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een molen

• Workshop: Handlettering met superleuk klembordje

27 juni 2020

Een workshop Handlettering is zomers hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb is er weer eentje geprogrammeerd voor kinderen van 9 t/m 11 jaar. Fleur Vooijs van Maf Handlettering geeft op donderdag 30 juli van 10.30 tot 12.00 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met iets leuks naar huis gaat. Er kunnen 8 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

Bekijk details van Workshop: Handlettering met superleuk klembordje

• Workshop: LEGO WeDo

26 juni 2020

Wie heeft er niet met LEGO gespeeld…: die vierkante gekleurde blokjes zorgen al jarenlang voor speel- en leerplezier voor kinderen. Toevallig ook LEGO Masters gekeken, dat superleuke programma waarin de mooiste bouwwerken van LEGO worden gemaakt? Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen tijdens de Zomerbieb zelf een LEGO Master worden. Hoe? Gewoon meedoen aan de workshop LEGO WeDo op dinsdag 4 augustus van 10.30 tot 11.45 uur in de Makersplaets.

Bekijk details van Workshop: LEGO WeDo

• Workshop: Creakids Tekenbende

25 juni 2020

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 7 augustus van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende

• Workshop: Tie dye t-shirt maken

24 juni 2020

Een heerlijke creatieve ochtend in de Zomerbieb voor kinderen die van kleurige kleding houden. Dat kun je verwachten van de workshop ‘tie dye t-shirt maken’ op dinsdagmorgen 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!

Bekijk details van Workshop: Tie dye t-shirt maken