Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 241)

 • Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

  31 oktober 2019

  November is in de bibliotheek de maand voor de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest. Met dit jaar als thema: Duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ligt daarom de groene loper uit. Als feestelijk beginnetje van Nederland Leest kun je op vrijdag 1 november voor een perfecte smoothie in de Hoofdbibliotheek terecht. Neem plaats op een speciale smoothiefiets en...

  Bekijk details van Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

  31 oktober 2019

  De bibliotheek organiseert weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op donderdagmiddag 21 november om 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

  31 oktober 2019

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in november/december in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een iPhone. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe deze smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

 • Sintmiddag

  31 oktober 2019

  In de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam organiseren we op woensdag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkest van Muziekschool Katwijk.

  Bekijk details van Sintmiddag

 • Natuurdocumentaire over De Wadden

  31 oktober 2019

  In de bibliotheek staat de maand november in het teken van Duurzaamheid & Natuur en daar past de schitterende documentaire over het Waddengebied die op donderdag 28 november om 19.30 uur wordt vertoond, uitstekend bij. In het Dorpshuis Valkenburg wordt het genieten van een echte, goede natuurfilm over het Nederlandse Waddengebied. Een film van Ruben Smit die de kijker verwondert en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke Nederlandse natuurgebied op wereldschaal is.

  Bekijk details van Natuurdocumentaire over De Wadden

 • Workshop 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten'

  31 oktober 2019

  In november gaan we toch al een beetje naar de kersttijd kijken met de workshop voor volwassenen ‘Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten’. Op zaterdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Janneke Verdijk in de Hoofdbibliotheek een gezellige creatieve middag. Om helemaal in de kerstsferen te komen en om met een mooi eindresultaat naar huis te gaan.

  Bekijk details van Workshop 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten'

 • Sinterklaasfilmmiddag in twee bibliotheken

  31 oktober 2019

  Woensdagmiddag 4 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek én in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt dan voor een leuke Sinterklaasfilm. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis. Een heerlijke film om in de goede Sinterklaasstemming te komen….

  Bekijk details van Sinterklaasfilmmiddag in twee bibliotheken

 • Storytelling: een avond vol verhalen

  31 oktober 2019

  De donkere dagen tussen sinterklaas en kerstmis zijn een uitstekende periode om elkaar verhalen te vertellen. We denken er een knapperend haardvuur bij en bieden als Welzijnskwartier Katwijk en Bibliotheek Katwijk op maandagavond 9 december alle gelegenheid en tijd voor een avond storytelling. Vanaf 20.00 uur zijn er op deze avond in de Hoofdbibliotheek ervaren Katwijkse verhalenvertellers te horen die de toehoorders moeiteloos meenemen in hun prachtige verhalen. En heb je zelf toevallig een rondzwevend...

  Bekijk details van Storytelling: een avond vol verhalen

 • Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels

  31 oktober 2019

  Weet je hoe leuk ministecken is? Lekker spelen met een soort kunststof mozaïeksteentjes die op een grondplaat geklemd worden en waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Maar wist je dat je dat ook digitaal kunt doen? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kunnen kinderen vanaf 8 jaar op dinsdag 10 december om 16.00 uur meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels

 • Wintereditie: 'Zing Nederlands met me'

  31 oktober 2019

  Met elkaar zingen is een feestje! Gezellige liedjes met een winterse sfeer en alvast met een schuin oogje naar kerst, warme chocolademelk, volwassenen én kinderen, een enthousiaste begeleider van Muziekschool Katwijk: allemaal ingrediënten van de wintereditie van ‘Zing Nederlands met me’ op woensdag 11 december van 16.30 tot 18.00 uur in Bibliotheek Hoornes. Het wordt weer een heerlijk zangavontuur waarbij iedereen welkom is en de toegang gratis.

  Bekijk details van Wintereditie: 'Zing Nederlands met me'