Resultaat 1 - 10 (van 330)

• Geef je nu op voor de gratis cursus Vakantietaal

14 mei 2018

Hoe zorg je er als ouder nu voor dat je kinderen in de zomervakantie toch een beetje met taal bezig blijven? Hoe krijg je het voor elkaar dat je kinderen niet in een ‘taalzomerdip’ terecht komen? En hoe voorkom je dat het leesniveau na de vakantie merkbaar is gezakt? Door taal leuk te maken!

Bekijk details van Geef je nu op voor de gratis cursus Vakantietaal

• Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

14 mei 2018

Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

Bekijk details van Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

• Toeristische informatie in bibliotheek

4 mei 2018

Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

Bekijk details van Toeristische informatie in bibliotheek

• Cursus: Budgetteren kun je leren

30 april 2018

In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever start in mei een cursus ‘Budgetteren kun je leren’. In vier bijeenkomsten op donderdagmiddag leren de cursisten hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen.

Bekijk details van Cursus: Budgetteren kun je leren

• Cursus: Slim omgaan met je smartphone

28 april 2018

Bibliotheek Katwijk biedt in mei/juni een laagdrempelige cursus van drie keer aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone (Android telefoons en iPhones). In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u in drie dinsdagochtenden hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone

• Gratis inloopspreekuur e-books

27 april 2018

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

• Filmavond met aangrijpende en knap gemaakte film

26 april 2018

De laatste filmavond van het voorjaarsprogramma komt er al weer aan. Op 30 mei om 19.30 uur staat in het Dorpshuis Valkenburg een film op het programma, gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van schrijfster Griet Op de Beeck. Een film als een klein kunstwerkje, dat je optilt en meeneemt, om je vervolgens te laten vallen. Het verhaal staat open voor ieders eigen beleving, waardoor iedereen waarschijnlijk met een ander gevoel de zaal zal verlaten. Aangrijpend, persoonlijk en ontzettend knap gemaakt.

Bekijk details van Filmavond met aangrijpende en knap gemaakte film

• Workshop e-books op de e-reader & tablet

24 april 2018

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op dinsdag 12 juni van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet

• Cursus PowerPoint

23 april 2018

Bibliotheek Katwijk biedt een laagdrempelige cursus PowerPoint aan. Op drie dinsdagochtenden in juni leert u de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat u uw boodschap goed kunt overbrengen.

Bekijk details van Cursus PowerPoint

• Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

3 november 2017

Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur