Resultaat 1 - 10 (van 125)

• Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

6 december 2018

Op de allereerste middag van de Nationale Voorleesdagen, op woensdagmiddag 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur, is er een spetterend voorleesfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig even langs met je kleintje bij dit gratis feestje.

Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen: met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen

• Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

6 december 2018

Hoe leuk is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen te genieten van een leuke poppenkastvoorstelling samen met je kindje? Dat kan op zaterdag 26 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘Waar is mijn huis’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bekijk details van Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

• Gratis workshop: Veilig online bankieren

6 december 2018

Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch is internetcriminaliteit een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Wat kun je doen om veilig gebruik te maken van internetbankieren? En hoe voorkom je online fraude, diefstal van jouw financiële gegevens en andere vormen van internetcriminaliteit? De gemeente Katwijk, de SNS bank en Bibliotheek Katwijk hebben de handen ineen geslagen om een antwoord op deze vragen te geven en organiseren...

Bekijk details van Gratis workshop: Veilig online bankieren

• Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

6 december 2018

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van ‘Een huis voor Harry’.

Bekijk details van Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

• Knuffel- en filmmiddag

6 december 2018

Behalve naar een mooi verhaal luisteren kun je er natuurlijk ook naar kijken. Op de tweede woensdagmiddag van de Nationale Voorleesdagen, 30 januari om 14.00 uur, hebben we in de Hoofdbibliotheek een leuke film klaarstaan voor de allerkleinsten. In dit filmverhaal over een jongetje en een meisje die dikke vrienden zijn, spelen ook allerlei knuffels een rol. Neem daarom gezellig je knuffel mee naar de bieb, dan maken we er een knuffelig uurtje van.

Bekijk details van Knuffel- en filmmiddag

• Peutervoorstelling: Poezebeest is zoek

6 december 2018

Genieten met je peutertje van een echte kindertheatervoorstelling? Dat kan op zaterdag 2 februari om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Het Marnick theater speelt daar de voorstelling ‘Poezebeest is zoek’ in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Bekijk details van Peutervoorstelling: Poezebeest is zoek

• Cursussen: Slim omgaan met je smartphone

5 december 2018

Wij bieden twee laagdrempelige cursussen van elk drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone: de eerste cursus is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon en de tweede cursus is voor mensen met een iPhone. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

Bekijk details van Cursussen: Slim omgaan met je smartphone

• Jeugdfilm over jong vogeltje

5 december 2018

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 6 februari een leuke animatiefilm klaarstaan over een jong vogeltje dat graag met zijn vriendinnetje speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilm over jong vogeltje

• Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

5 december 2018

Op elke eerste woensdagmiddag van de komende maanden organiseert Bibliotheek Katwijk samen met Het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag voor de jeugd. In de gezellige brasserie draaien we op woensdag 6 februari, 6 maart, 3 april en 1 mei een leuke film voor kinderen. De jeugdfilmmiddagen beginnen om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

• Gratis inloopspreekuur e-books

4 december 2018

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books