Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 294)

 • Gratis jeugdfilmmiddag in herfstvakantie

  29 augustus 2017

  Herfstvakantie, en juist dán kun je je wel eens vervelen. Of gewoon zin hebben in iets anders. Dat zit je bij de bibliotheek aan het goede adres. In de herfstvakantie organiseren wij een filmmiddag voor de jeugd: op woensdagmiddag 18 oktober van 14.00 tot 15.20 uur staat in de Hoofdbibliotheek een superleuke familiefilm op het programma, geschikt voor alle leeftijden.

  Bekijk details van Gratis jeugdfilmmiddag in herfstvakantie

 • Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek

  29 augustus 2017

  Het advocatenkantoor Geelkerken Linskens verzorgt sinds begin 2016 een gratis juridisch spreekuur in de Hoofdbibliotheek. Geelkerken Linskens Advocaten is een gerenommeerd kantoor met vestigingen in Leiden en Den Haag. Bij het kantoor werken 21 advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in familie- en erfrecht, arbeidsrecht, huur en koop van onroerend goed, ondernemingsrecht en algemeen contractenrecht.

  Bekijk details van Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek

 • Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid

  29 augustus 2017

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat de burger daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de digitale overheid.

  Bekijk details van Digisterker: leer werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Katwijk Binse avond vol verrassingen

  29 augustus 2017

  Op donderdag 26 oktober om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam in Katwijk aan den Rijn een Katwijk Binse avond met allerlei verrassende optredens. Na eerdere, zeer succesvolle Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse avonden, is nu Katwijk aan den Rijn aan de beurt. Het wordt een gezellige, ontspannende avond over Katwijk Binnen en de Katwijk Binders. De presentatie is in handen van Adri van Beelen.

  Bekijk details van Katwijk Binse avond vol verrassingen

 • Workshop e-books op de e-reader & tablet

  29 augustus 2017

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 30 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

  Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet

 • Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

  29 augustus 2017

  Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

  Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

 • Luchtige lezing door columniste Roos Schlikker

  27 augustus 2017

  Journaliste, columniste en Wie is de mol-deelnemer in 2017 Roos Schlikker komt naar Katwijk om te vertellen over haar werk maar vooral vrijuit te praten over haar laatste boek, over moederschap en opvoeding, over wat haar bezig houdt en waar ze over schrijft. Ze schreef verschillende boeken en columns over onder meer opvoeding en moederschap. Geen onrealistische successtory’s of jammerlijke klaagverhalen maar eerlijke ervaringen vol humor en relativering. Op maandag 30 oktober om 20.00 uur kunt u...

  Bekijk details van Luchtige lezing door columniste Roos Schlikker

 • Filmavond met humoristische feelgoodfilm

  25 augustus 2017

  Niets persoonlijker dan humor, maar deze film weet iedereen te laten schaterlachen. Dat wordt gezegd van de film die op woensdag 1 november om 19.30 uur wordt vertoond in Bibliotheek Katwijk. Avontuurlijk, ontroerend en vooral heel erg geestig. Met een oudere en een jongere acteur op de toppen van hun kunnen in een schitterende omgeving. Alle reden om mee te kijken….

  Bekijk details van Filmavond met humoristische feelgoodfilm

 • Lezing: Er komt een vrouw bij de h@cker

  23 augustus 2017

  Op maandag 6 november organiseert Bibliotheek Katwijk een lezing over een heel actueel onderwerp. We horen steeds meer over hackers, maar wie zijn ze en hoe werken ze precies? En waarom zijn er zo veel mensen die erin trappen en alles kwijtraken? Schrijfster Maria Genova (1973) dook als digibeet in de wereld van de hackers voor haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Ze sprak ook met tientallen slachtoffers van identiteitsfraude. Tijdens haar interactieve lezing geeft ze tal van praktische tips...

  Bekijk details van Lezing: Er komt een vrouw bij de h@cker

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  22 augustus 2017

  Wij schenken graag extra aandacht aan het gratis lenen van e-books bij de bibliotheek. Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door regelmatig een inloopspreekuur te houden op wisselende locaties, speciaal bedoeld voor vragen rondom het e-book-aanbod van de bieb.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books