Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 352)

 • Bibliotheken zijn weer open!

  4 november 2020

  Vanaf donderdag 19 november zijn alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk weer open voor het publiek. Welkom! Fijn dat iedereen weer terecht kan in de bibliotheek. De maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden in de bibliotheekvestigingen strikt nageleefd. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

  Bekijk details van Bibliotheken zijn weer open!

 • Decemberactie: word lid van de bieb voor de helft van het geld

  2 november 2020

  De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn gelukkig weer open! Alle reden om de Nederland Leest-actie om lid te worden van Bibliotheek Katwijk voor de helft van het geld, te verlengen tot en met eind december.

  Bekijk details van Decemberactie: word lid van de bieb voor de helft van het geld

 • Cadeau voor leden én bezoekers tijdens Nederland Leest

  2 november 2020

  Tijdens de campagne Nederland Leest die in november plaatsvindt in veel bibliotheken in Nederland, krijgen leden én bezoekers het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Vanaf maandag 2 november ligt dit boek voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. We geven je dit cadeau graag mee (zolang de voorraad strekt).

  Bekijk details van Cadeau voor leden én bezoekers tijdens Nederland Leest

 • Ontwerpwedstrijd: Ontwerp je eigen stijl met 100% Coco

  2 november 2020

  Op 3 november is het gloednieuwe jeugdboek ‘100% Coco Tokyo’ van schrijfster Niki Smit verschenen. De 100%-boeken zijn razend populair, winnen allerlei prijzen en twee titels zijn zelfs verfilmd (100% Coco en 100% Coco New York). Readshop Rijnsburg en Bibliotheek Katwijk hadden allerlei leuke activiteiten gepland om dit nieuwe boek 'te vieren'. Door de verscherpte coronamaatregelen kunnen helaas een aantal workshops niet doorgaan. De ontwerpwedstrijd gaat gelukkig wel door!

  Bekijk details van Ontwerpwedstrijd: Ontwerp je eigen stijl met 100% Coco

 • Filmavond met hartverwarmend familiedrama: UITVERKOCHT

  2 november 2020

  Het wordt op woensdagavond 25 november om 19.30 uur genieten in klein gezelschap van weer een fijne filmavond in de bibliotheek. Dit keer met een fijnzinnig familiedrama, over een zelfingenomen moeder en een miskende, over het hoofd geziene dochter. Sprankelende dialogen en geweldig acteerwerk zorgen voor een film die je gezien wilt hebben. Een film die prima past bij Nederland Leest waarbij het in november draait om familiegeschiedenissen.

  Bekijk details van Filmavond met hartverwarmend familiedrama: UITVERKOCHT

 • Ontmoet schrijfster Susan Smit online

  2 november 2020

  Op donderdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Susan Smit voor een online ontmoeting. Zij schreef de historische roman ‘Tropenbruid’ waarin zij het levensverhaal van het weesmeisje Anna vertelt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijk kleine geschiedenis schuilgaat. Je kunt schrijfster Susan Smit via dit gratis webinar...

  Bekijk details van Ontmoet schrijfster Susan Smit online

 • Decemberverkoop afgeschreven materialen

  2 november 2020

  Het is intussen al traditie geworden: rond de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 4 t/m zaterdag 19 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar.

  Bekijk details van Decemberverkoop afgeschreven materialen

 • Speel mee met de online BiebQuiz over Nostalgisch Katwijk

  2 november 2020

  Na de succesvolle online quiz over Katwijkse woorden en uitdrukkingen presenteert Bibliotheek Katwijk, in nauwe samenwerking met Nostalgisch Katwijk en Katwijk Actueel, nu de BiebQuiz 'Nostalgisch Katwijk' over het Katwijk van weleer. Het wordt een leuk en verrassend uurtje op woensdag 9 december van 20.00 tot 21.00 uur waarbij foto’s van plekken en personen uit Katwijk de basis vormen voor de verrassende online quiz met dertig vragen. Ga thuis de competitie aan, test je kennis over nostalgisch Katwijk...

  Bekijk details van Speel mee met de online BiebQuiz over Nostalgisch Katwijk

 • Gratis inloopspreekuur e-books in bibliotheek Hoornes

  2 november 2020

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books in bibliotheek Hoornes

 • Openingstijden rond feestdagen

  2 november 2020

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn rond de feestdagen zoveel mogelijk open. In de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is iedereen welkom tijdens de normale openingstijden. Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De openingstijden van Bibliotheek Valkenburg zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag gesloten. In de bibliotheekvestigingen worden de maatregelen van...

  Bekijk details van Openingstijden rond feestdagen