Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 282)

 • VakantieBieb open vanaf 1 juni: ruim 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet

  6 juni 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor de jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de...

  Bekijk details van VakantieBieb open vanaf 1 juni: ruim 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet

 • Workshop en demonstratie tafeltennis bij de Zomerbieb

  4 juni 2017

  Tafeltennis kun je bijna overal doen. Op school, op de camping… en nu ook bij de bibliotheek! De bibliotheek wisselt op zaterdag 19 augustus van 13.30 tot 15.30 uur tijdelijk een leestafel in voor drie tafeltennistafels. Op de laatste dag van de Zomerbiebactiviteiten is er in de Hoofdbieb aan de Schelpendam een workshop en demonstratie tafeltennis voor kinderen vanaf 6 jaar. Sla lekker een tafeltennisballetje mee in de bieb en meld je aan voor deze leuke middag met de enthousiaste mensen van TTV...

  Bekijk details van Workshop en demonstratie tafeltennis bij de Zomerbieb

 • Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

  1 juni 2017

  Heeft u aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Wilt u advies over hoe u beter met geld kunt omgaan? Wilt u voorkomen dat u in de schulden terecht komt? Kom dan eens praten bij het gratis financieel spreekuur van ‘Grip op de Knip’ in de bibliotheek. Want niemand zit erop te wachten om schulden te hebben.

  Bekijk details van Geldzorgen? Kom naar het financieel spreekuur

 • Sing In voor baby's en peuters

  30 mei 2017

  De Muziekschool Katwijk verzorgt op vrijdag 25 augustus twee kennismakingsbijeenkomsten van de cursus Muziek voor baby's en Muziek voor peuters in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Laat jouw kleintje ook genieten van muziek en schrijf je snel in.

  Bekijk details van Sing In voor baby's en peuters

 • Taalmarkt op 2 september in Bibliotheek Hoornes

  29 mei 2017

  De Nederlandse taal goed (leren) lezen, schrijven en spreken is voor jong én oud een hele opgave en kost soms veel moeite. Hoe handig is het dan om alle informatie over mogelijkheden en aanbieders op het gebied van taal in Katwijk bij elkaar te hebben. In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseert Bibliotheek Katwijk op zaterdag 2 september van 10.30 tot 13.00 uur een gratis toegankelijke Taalmarkt in de bieb aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Taalmarkt op 2 september in Bibliotheek Hoornes

 • Nieuw: cursus PowerPoint

  27 mei 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt nu een laagdrempelige cursus PowerPoint aan in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Op drie dinsdagochtenden in september leert u de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat u uw boodschap goed kunt overbrengen.

  Bekijk details van Nieuw: cursus PowerPoint

 • Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek

  27 mei 2017

  Het advocatenkantoor Geelkerken Linskens verzorgt sinds begin 2016 een gratis juridisch spreekuur in de Hoofdbibliotheek. Geelkerken Linskens Advocaten is een gerenommeerd kantoor met vestigingen in Leiden en Den Haag. Bij het kantoor werken 21 advocaten die onder andere gespecialiseerd zijn in familie- en erfrecht, arbeidsrecht, huur en koop van onroerend goed, ondernemingsrecht en algemeen contractenrecht.

  Bekijk details van Gratis juridisch spreekuur in Hoofdbibliotheek

 • Gezamenlijke maaltijd én filmavond

  26 mei 2017

  Al meerdere jaren is het een doorslaand succes: een gezellige maaltijd én een filmavond in de bibliotheek in het kader van de Week van de Alfabetisering. Op woensdag 6 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever begint om 18.30 uur het gezamenlijk eten. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat een indrukwekkende film/documentaire op het programma over een jonge vrouw die...

  Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd én filmavond

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  25 mei 2017

  Wij schenken graag extra aandacht aan het gratis lenen van e-books bij de bibliotheek. Voor een aantal mensen is het lezen van e-books op de eigen tablet of e-reader een uitkomst maar soms zijn er ook nog vragen over hoe je dat precies moet regelen. Daar speelt de bibliotheek op in door regelmatig een inloopspreekuur te houden op wisselende locaties, speciaal bedoeld voor vragen rondom het e-book-aanbod van de bieb.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Lezing Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen: hoe zit dat juridisch?

  24 mei 2017

  Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen. Dat zijn allemaal mooie en bijzondere momenten in het leven. Maar de wet verbindt daar wel bepaalde gevolgen aan. Omdat 'iedereen geacht wordt de wet te kennen' komen advocaten Kim Diepstraten en Sylvia Raphael (bekend van het juridisch spreekuur in de bieb) op maandag 18 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek Katwijk uitleggen wat nu precies die gevolgen zijn. Ook kunnen vooraf onderwerpen worden ingestuurd waarover je tijdens de lezing meer wilt horen.

  Bekijk details van Lezing Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen: hoe zit dat juridisch?