Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 278)

 • Muzikale kindervoorstelling Mekkereend: UITVERKOCHT

  3 januari 2020

  Hoe tof is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 samen met je peuter/kleuter te genieten van een leuke en muzikale voorstelling? Dat kan op zaterdag 25 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Kindertheater Kaboem speelt de voorstelling ‘Mekkereend’ voor kinderen van 2 t/m 5 jaar, geïnspireerd op het Prentenboek van het jaar 2020: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáck.

  Bekijk details van Muzikale kindervoorstelling Mekkereend: UITVERKOCHT

 • Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

  3 januari 2020

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 25.000 e-books en zo'n 2.600 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

 • Startbijeenkomst literaire leesgroep

  3 januari 2020

  Wie herkent dat? Dat als je een mooi boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je met een ander wilt delen wat een verhaal heeft losgemaakt. Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek met de informatiebijeenkomst voor de oprichting van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. Zo leuk om aan een leesgroep mee te doen want je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook...

  Bekijk details van Startbijeenkomst literaire leesgroep

 • Workshop: Gezondheidszaken digitaal regelen

  3 januari 2020

  Op internet is veel informatie te vinden over gezondheidszaken. Maar welke websites zijn betrouwbaar en hoe ga je ermee om? Tijdens de workshop Gezondheidszaken digitaal regelen’ leer je er meer over. De workshop bestaat uit twee ochtenden: di. 28 januari én dinsdag 4 februari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Gezondheidszaken digitaal regelen

 • Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken

  3 januari 2020

  Zo leuk om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken! En handig als je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden maar dat Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk dat al heeft gedaan. Onder begeleiding van Marleen is er op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een ouder-kind (2 t/m 6 jaar) workshop ‘Prentenboekje maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende creatieve middag dichtbij huis die je zeker niet wilt missen!

  Bekijk details van Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken

 • Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

  3 januari 2020

  De lezing van Anna van den Breemer onder de titel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ geeft de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) nog wat extra kleur. Want welke ouder worstelt er soms niet met allerlei opvoedkwesties? Van den Breemer vertelt op woensdag 29 januari om 20.00 uur in haar lezing hoe je als ouder kunt omgaan met de verschillende emoties van je kind. Met humor weidt zij uit over de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen en geeft alle ‘ploeterende’...

  Bekijk details van Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

 • Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

  3 januari 2020

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van ‘Moppereend’.

  Bekijk details van Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

 • Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

  3 januari 2020

  Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, op zaterdagmorgen 1 februari vanaf 10.30 tot 12.00 uur, is er een spetterend slotfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig langs met je peuter/kleuter bij dit gratis feestje waarbij in alle hoeken van de jeugdafdeling iets leuks te doen is.

  Bekijk details van Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

 • Poëzieworkshop

  3 januari 2020

  Wil je straks meedoen aan de Katwijkse Schrijfwedstrijd over Vrijheid met een eigen gedicht maar is het lastig om je woorden in poëzie te vangen? Wat versta je eigenlijk onder poëzie? Welke soorten rijm zijn er? En hoe zorg je voor een mooi ritme? Op deze en andere vragen geeft dichter Myrte Leffring antwoord tijdens de poëzieworkshop ‘Schrijf een gedicht’ op maandag 3 februari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Voor elke deelnemer ligt een notitieblokje en pen klaar. Laat je dichtader maar vloeien...

  Bekijk details van Poëzieworkshop

 • Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over Vrijheid

  3 januari 2020

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Vrijheid’ centraal staat. De wedstrijd start op 3 februari, vanaf dat moment kunnen inzendingen worden toegestuurd. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 30 april.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over Vrijheid