Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 153)

 • Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'de moeder'

  18 maart 2019

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin de moeder centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het thema van de Boekenweek 2019 (23 t/m 31 maart): De moeder de vrouw. Iedereen heeft een moeder (gehad) en kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 4 april.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'de moeder'

 • Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

  16 maart 2019

  Hugo Borst, schrijver en tv-persoonlijkheid, komt op maandagavond 25 maart naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk. De lezing van Hugo Borst wordt door de bibliotheek georganiseerd in het kader van de Boekenweek met als thema: ‘De moeder de vrouw’. Hij vertelt vanaf 20.00 uur onder meer over zijn moeder met Alzheimer en over de boeken die hij over haar schreef ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’.

  Bekijk details van Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

 • Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

  15 maart 2019

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk opnieuw de succesvolle cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier laagdrempelige bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de...

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Workshop Makey Makey: UITVERKOCHT

  14 maart 2019

  Weer zo’n leuke activiteit op woensdagmiddag in de bibliotheek: op 27 maart vanaf 14.00 uur staat de workshop Makey Makey op het programma in de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar gaan dan aan de slag met MakeyMakey waarmee je functies van de computer kunt overnemen met 2 draadjes! En dat levert verrassende dingen op….

  Bekijk details van Workshop Makey Makey: UITVERKOCHT

 • Ladies night: UITVERKOCHT

  13 maart 2019

  Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

  Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  12 maart 2019

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  11 maart 2019

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

 • Vrolijke jeugdfilm over een koala

  10 maart 2019

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

 • Filmavond Plus: UITVERKOCHT

  9 maart 2019

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 3 april om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

  Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT

 • Workshop e-books voor e-reader en tablet

  8 maart 2019

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 8 april van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd, leert u er alles over.

  Bekijk details van Workshop e-books voor e-reader en tablet