Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 232)

 • Workshop Minecraft: Bouw een middeleeuws kasteel

  9 september 2019

  De bibliotheek organiseert weer een leuke Minecraftochtend voor kinderen in de herfstvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 22 oktober van 10.00 tot 12.30 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een middeleeuws kasteel bouwen, denk maar aan een soort Muiderslot maar dan in digitale legoblokjes.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw een middeleeuws kasteel

 • Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie

  9 september 2019

  Leuk toch om in de herfstvakantie met andere kinderen naar een film te kijken! Dat kan op woensdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur als er in de bibliotheek een superleuke film klaarstaat voor kinderen vanaf 6 jaar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie

 • Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT)

  9 september 2019

  Handlettering is helemaal ín maar hoe leuk is het om eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen vanaf 8 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering & zelf een boekje in elkaar zetten’. Doe mee tussen 10.00 en 12.00 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

  Bekijk details van Workshop: Middeleeuwse handlettering én zelf een boekje maken (UITVERKOCHT)

 • Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge

  9 september 2019

  Ben jij 10 jaar of ouder, fan van de Grijze Jager-boeken van John Flanagan en lijkt het je leuk om in de herfstvakantie voor één ochtend op een digitale manier in de wereld van Halt, Will en Maddie rond te lopen? Kom dan naar de avontuurlijke Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge. Op vrijdag 25 oktober staat de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur in het teken van de Grijze Jager.

  Bekijk details van Workshop Lego Mindstorms: De Grijze Jager Challenge

 • Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

  9 september 2019

  Internet wordt steeds belangrijker. Informatie krijgen en zaken regelen: het gaat vaak via internet. Het is niet voor iedereen eenvoudig om de computer te gebruiken. Je kunt het in drie ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de cursus Klik & Tik.

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

 • In gesprek met Aaltje van Zweden

  9 september 2019

  Aaltje van Zweden komt op maandagavond 28 oktober naar Bibliotheek Katwijk. Zij wordt geïnterviewd door presentatrice Carolien van Egmond over haar boek ‘Om wie je bent’. Hierin beschrijft Aaltje van Zweden openhartig hoe ze omgaat met haar derde zoon Benjamin die autistisch is. Tijdens de avond in de bibliotheek gaan we in gesprek met haar over de wereld waarin zij leeft, als vrouw van de befaamde dirigent en violist Jaap van Zweden, als moeder van een dochter en drie zoons waarvan zoon Benjamin...

  Bekijk details van In gesprek met Aaltje van Zweden

 • Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

  9 september 2019

  De overheid regelt veel zaken met de burger via de computer. Bijvoorbeeld: het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, werk zoeken of een verhuizing doorgeven. Voor wie het moeilijk vindt om te werken met DigiD en online formulieren is er de cursus ‘Digisterker’. In vier bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leren mensen werken met de digitale overheid.

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 september 2019

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Filmavond met viering van emancipatie

  9 september 2019

  Het wordt op woensdagavond 30 oktober weer genieten van een film in de bibliotheek. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma met het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde...

  Bekijk details van Filmavond met viering van emancipatie

 • Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

  9 september 2019

  November is in de bibliotheek de maand voor de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest. Met dit jaar als thema: Duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ligt daarom de groene loper uit. Als feestelijk beginnetje van Nederland Leest kun je op vrijdag 1 november voor een perfecte smoothie in de Hoofdbibliotheek terecht. Neem plaats op een speciale smoothiefiets en...

  Bekijk details van Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest