Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 209)

 • Speel de spannende break-in box Landgoederen

  2 augustus 2019

  Heb jij ook wel eens zo’n oud landgoed of kasteel gezien waarvan je je afvraagt welke geheimen het verbergt? En zou je dan ook willen terugreizen in de tijd om zelf te beleven welke spannende gebeurtenissen er in het verleden hebben plaatsgevonden? Deze zomer is daar alle gelegenheid voor met de break-in box Landgoederen. Ben je 9 jaar en ouder, dan kun je in de vakantie gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen...

  Bekijk details van Speel de spannende break-in box Landgoederen

 • Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT

  2 augustus 2019

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat sinds kort ook een vinylsnijder. Hoe leuk is het niet om met dit apparaat je eigen gymtas te kunnen printen. Op donderdagmorgen 22 augustus tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen kinderen van 9 jaar en ouder meedoen aan de workshop Vinylsnijder – back to school: ontwerp je eigen gymtas. Superleuk om te doen en je hebt er ook echt iets aan.

  Bekijk details van Workshop vinylsnijder: ontwerp je eigen gymtas = UITVERKOCHT

 • Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

  2 augustus 2019

  Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek ‘De Batavier’ presenteren. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn!

  Bekijk details van Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

 • Workshop: Lampje maken met de 3D printer = UITVERKOCHT

  2 augustus 2019

  Dat wordt weer een lichte (letterlijk dit keer!) ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 27 augustus staat van 10.00 tot 11.30 uur de workshop ‘Lampje maken met de 3D printer’ voor ouder én kind op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot 80-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf een lamp ontwerpen….?

  Bekijk details van Workshop: Lampje maken met de 3D printer = UITVERKOCHT

 • Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

  2 augustus 2019

  Max Verstappen vindt het ook een té gek spel, alleen heeft hij er nu minder tijd voor. Maar in de zomervakantie zijn er genoeg kids in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die tijd hebben om de remmen los te laten gaan tijdens het Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbieb. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks, dan is dit spannende racetoernooi op woensdagmiddag 28 augustus van 14.00 tot 16.00 uur echt iets voor jou.

  Bekijk details van Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

 • Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes'

  2 augustus 2019

  Genieten van een sfeervol poppentheater in de Zomerbieb? Ja, dat kan op donderdag 29 augustus van 10.30 tot 11.15 uur in de Hoofbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater De Kletskous speelt dan de vrolijke en spannende voorstelling ‘De brandweermannetjes’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Kom, samen met je (klein-)kindje, naar dit verrassende poppentheater met leuke verhalen, live muziek en home made poppen. Ben jij de brandweerman/brandweervrouw die we zoeken? Dan zien we je graag bij de voorstelling!

  Bekijk details van Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes'

 • Gratis jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek

  1 augustus 2019

  Ook kalfjes hebben soms van die wensen. In de gratis jeugdfilm die op woensdagmiddag 4 september in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam wordt vertoond, speelt een kalfje dat een ster wil worden de hoofdrol. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze grappige en leerzame familiefilm.

  Bekijk details van Gratis jeugdfilmmiddag in Hoofdbibliotheek

 • Gratis jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

  1 augustus 2019

  Het is weer de eerste woensdag van de maand dus filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg! Voor een vermakelijke film over de lievelingshond van de Britse koningin kunnen kinderen van zes jaar en ouder op woensdagmiddag 4 september aanschuiven in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf organiseren dan een gezellige filmmiddag. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig meegenieten van deze onderhoudende animatiefilm met een grappig...

  Bekijk details van Gratis jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Breiclub actief op woensdagmiddagen

  1 augustus 2019

  Vanaf woensdag 4 september wordt er weer wekelijks tussen 14.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek een plekje ingeruimd voor onze actieve breiclub. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

  Bekijk details van Breiclub actief op woensdagmiddagen

 • Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch

  1 augustus 2019

  Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch