Resultaat 1 - 10 (van 372)

• Lezing over dementie door Atie van Lieshoud

3 juli 2018

In het kader van de Katwijkse Brainweek (15 t/m 22 september) kan iedereen op zaterdag 22 september om 11.00 uur aanschuiven bij een gratis ochtendlezing van Atie van Lieshoud over dementie. Zij vertelde in haar boek ‘Dat dingetje waar jij van houdt’ over haar persoonlijke ervaringen als vrouw wiens man al vroeg te horen krijgt dat hij dementie heeft. Nu brengt zij haar verhaal in de bibliotheek.

Bekijk details van Lezing over dementie door Atie van Lieshoud

• Gratis inloopspreekuur e-books

2 juli 2018

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

• Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

1 juli 2018

In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

• Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan

1 juli 2018

Schrijfster Josha Zwaan (1963) komt naar Katwijk. De auteur van onder meer de bestseller ‘Parnassia’ (2010) en ‘Zeevonk’ (2013) vertelt in de hoofdbibliotheek over haar werk, schrijverschap en zeker over haar nieuwste boek ‘Saturnusplein 3’, een aangrijpend levensverhaal over de liefde en een verwoest leven. Op woensdag 26 september om 19.30 uur kunt u Josha Zwaan zelf ontmoeten, haar vragen stellen en natuurlijk signeert zij in de pauze graag haar boeken.

Bekijk details van Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan

• 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb

30 juni 2018

Vanaf 21 september staan elke vrijdagochtend tot het eind van het jaar tussen 10.00 en 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek de bordspellen én de koffie klaar. Het is een mooie uitdaging om je hersens te trainen met een spelletje en bovendien is het een leuke gelegenheid om met medespelers in contact te komen. Gezellig met elkaar op vrijdagochtend een spel doen en een praatje maken met een bakkie koffie erbij. Iedereen is van harte welkom op deze vaste ‘Train je brain-vrijdagochtenden’. De bibliotheek...

Bekijk details van 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb

• Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

30 juni 2018

Tegenwoordig kan niemand meer zonder internet. Zeker een goede e-mail sturen of beantwoorden moet iedereen wel kunnen. Maar toch is dat niet altijd even eenvoudig. U kunt het leren op de cursus Klik & Tik van de bibliotheek. U ontdekt dan ook hoe u moet zoeken met Google en bijvoorbeeld hoe u een foto kunt meesturen met een e-mail. Geef u nu op voor de handige cursus Klik & Tik bij de bibliotheek.

Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

• Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit

30 juni 2018

Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2018, woensdagmiddag 3 oktober, organiseert Bibliotheek Katwijk in twee van haar vestigingen een filmvoorstelling en in twee vestigingen een knutsel/schminkactiviteit. Zowel in de Hoofdbibliotheek als in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever draaien we om 14.30 uur een leuke jeugdfilm. Wie liever knutselt of geschminkt wil worden, kan van 14.30 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg. De toegang is in alle gevallen gratis.

Bekijk details van Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit

• Nieuwe taalcoaches gezocht

30 juni 2018

Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe taalcoaches gezocht

• Vier je Dierendag mee?

29 juni 2018

Dierendag valt dit jaar in de Kinderboekenweek dus gaan we er iets leuks van maken. Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en het Natuurcentrum Katwijk hebben de handen ineen geslagen en nodigen kinderen vanaf 4 jaar uit om op donderdag 4 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur naar de Hoofdbibliotheek te komen. We vieren daar dan een uurtje Dierendag!

Bekijk details van Vier je Dierendag mee?

• Workshop 'Handlettering voor kinderen'

28 juni 2018

Handlettering is helemaal hot en uitstekend te combineren met het thema van de Kinderboekenweek ‘Vriendschap’.

Bekijk details van Workshop 'Handlettering voor kinderen'