Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 305)

 • Telefonisch spreekuur online diensten

  17 maart 2020

  Als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen? Dat doen bibliotheekleden massaal door aan de slag te gaan met de e-books en luisterboeken van de online bibliotheek. De Luisterbieb is zelfs uitgebreid met veel nieuwe titels, ook voor niet-leden. Dat is niet onopgemerkt gebleven: het aantal bezoeken aan en bezoekers van de online diensten van de bibliotheek is enorm gestegen. Om gebruikers bij de toegang en gebruik van het aanbod van e-books en luisterboeken te ondersteunen, organiseren...

  Bekijk details van Telefonisch spreekuur online diensten

 • Coronavirus: BIBLIOTHEKEN SLUITEN

  16 maart 2020

  De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg sluiten vanwege de coronacrisis met ingang van maandag 16 maart. Op zondag 15 maart 2020 kwam het kabinet met aanvullende maatregelen voor onderwijs, horeca, sport om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Na contact met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werd duidelijk dat ook alle bibliotheken moeten gaan sluiten vanaf maandag 16 maart. Voorlopig gelden de maatregelen tot en met maandag 6 april.

  Bekijk details van Coronavirus: BIBLIOTHEKEN SLUITEN

 • Digitaal lezen kan ook!

  16 maart 2020

  De bibliotheken in Nederland zijn tot en met 6 april gesloten vanwege de coronacrisis. Als mensen zonder boeken zitten, kunnen e-books en luisterboeken gelukkig uitkomst bieden.

  Bekijk details van Digitaal lezen kan ook!

 • Inzenddatum Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid verlengd

  18 februari 2020

  De inzenddatum van de Katwijkse schrijfwedstrijd over ‘Vrijheid’ wordt verlengd naar 1 juni. Hoewel er al zo’n 25 inzendingen binnen zijn, hebben veel thuiszitters nu wellicht gelegenheid om ook een verhaal of gedicht in te sturen. Daarnaast is het thema Vrijheid met deze coronacrisis ook actueler dan ooit.

  Bekijk details van Inzenddatum Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid verlengd

 • GEANNULEERD: Gratis hulp bij belastingaangifte

  18 februari 2020

  Heeft u hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u er graag. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

  Bekijk details van GEANNULEERD: Gratis hulp bij belastingaangifte

 • GEANNULEERD OP 1 APRIL: Voorlezen bij de HEMA

  18 februari 2020

  In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

  Bekijk details van GEANNULEERD OP 1 APRIL: Voorlezen bij de HEMA

 • GEANNULEERD Startbijeenkomst leesclub geschiedenis

  18 februari 2020

  Leest u graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vindt u het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat u heeft gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 28 maart om 11.00 uur in de Hoofdbibliotheek met de informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Het is leuk en inspirerend om aan zo’n leesgroep mee te doen. Je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet...

  Bekijk details van GEANNULEERD Startbijeenkomst leesclub geschiedenis

 • GEANNULEERD Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

  18 februari 2020

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs en het regelen van uw donorregistratie. Best lastig als u nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leert u werken met uw DigiD en met online formulieren van de overheid. De cursus bestaat uit vier lessen van 2 uur.

  Bekijk details van GEANNULEERD Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

 • GEANNULEERD Vier bijeenkomsten: Muziek en gebaren voor baby's en peuters

  18 februari 2020

  Een mooie samenwerking tussen Muziekschool Katwijk, Marie-Lieve gebaren en Bibliotheek Katwijk: in april organiseren wij vier bijeenkomsten Muziek + gebaren voor baby’s en peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet, docent muziek-op-schoot bij Muziekschool Katwijk, gaat samen met de kinderen leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Mariëlle van Rietschoten, docent baby- en kindergebaren, leert de (groot-) ouders bruikbare gebaren aan. Kom gezellig meedoen en ervaar hoeveel...

  Bekijk details van GEANNULEERD Vier bijeenkomsten: Muziek en gebaren voor baby's en peuters

 • GEANNULEERD Filmmiddag over het leven van kinderen in WO II

  18 februari 2020

  Door de ogen van drie kinderen kijken we mee naar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op woensdag 1 april om 14.00 uur hebben we in de Hoofdbibliotheek een Nederlandse film klaarstaan voor kinderen vanaf 6 jaar die gebaseerd is op een jeugdroman van Jacques Vriens. Het verhaal speelt zich af in Zuid Limburg en laat zien hoe kinderen tegen wil en dank worden meegesleept in de geheimen van de oorlog.

  Bekijk details van GEANNULEERD Filmmiddag over het leven van kinderen in WO II