Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 166)

 • Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

  25 februari 2019

  Bent u op zoek naar werk? Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een CV of sollicitatiebrief? Kom dan naar het spreekuur Sollicitatiehulp in het digiTaalhuis van de bibliotheek. Peter Niehoff helpt u verder. De hulp is gratis.

  Bekijk details van Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

 • Cursus: Maak je eigen game met Scratch UITVERKOCHT

  23 februari 2019

  In de Makersplaets biedt de bibliotheek voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar nu een cursus in 4 lessen aan met als titel ‘Bouw je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 10, 17, 24 mei en 7 juni van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Cursus: Maak je eigen game met Scratch UITVERKOCHT

 • Jeugdquiz over nepnieuws

  22 februari 2019

  Je hebt vast wel eens van ‘fake news’ gehoord. Op 15 mei om 14.00 uur gaan we met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar een leuke quiz spelen over nep-nieuws in de wetenschap. Weet jij het ‘nepnieuws’ uit de wetenschap te herkennen? Samen met je vriend of vriendin controleer je in deze quiz of de weetjes kloppen.

  Bekijk details van Jeugdquiz over nepnieuws

 • Filmavond: met het waargebeurde verhaal over een zwijgend protest

  22 februari 2019

  De filmavond van 15 mei is alweer de laatste die de bibliotheek dit voorjaar aanbiedt. Om 19.30 uur staat in de filmzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg een bekroonde film op het programma over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. De film is gebaseerd op het gelijknamige biografische boek (2006) van de Duitse schrijver Dietrich Garstka. Een film die laat zien dat stilte het luidste protest kan zijn en die gaat over burgerlijke...

  Bekijk details van Filmavond: met het waargebeurde verhaal over een zwijgend protest

 • Lezing oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen: 'Feiten in het mijnenveld'

  20 februari 2019

  Hans Jaap Melissen is een van de meest ervaren Nederlandse oorlogsverslaggevers. Hij kent de wereld van nepnieuws, fakeberichten en hoaxes maar wat goed. Hoe filter je wat waar is en wat niet? Hoe kom je aan goede informatie? Op maandag 20 mei om 20.00 uur vertelt hij in Bibliotheek Katwijk over zijn zoektocht naar de feiten in het mijnenveld van oorlog en sociale media. Een razend interessant verhaal dat uitdaagt om op een andere manier naar (nieuws)media te kijken.

  Bekijk details van Lezing oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen: 'Feiten in het mijnenveld'

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  17 februari 2019

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

  15 februari 2019

  Bibliotheek Katwijk biedt voor de zomer nog een laagdrempelige cursus van drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone. De cursus is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

 • Bordspellenmiddag

  14 februari 2019

  Op woensdagmiddag 29 mei is het vanaf 14.00 uur bordspellenmiddag in de Hoofdbibliotheek. Nu eens een keer geen programmeeractiviteit of kindercollege maar gewoon gezellig de bordspellen op tafel. Iedereen vanaf 6 jaar kan aanschuiven om met elkaar een spel te spelen. En ja, dat is gratis.

  Bekijk details van Bordspellenmiddag

 • Cursus PowerPoint

  13 februari 2019

  Bibliotheek Katwijk biedt voor de zomervakantie nog een laagdrempelige cursus PowerPoint aan in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Op drie dinsdagochtenden leer je de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat jouw boodschap goed overkomt.

  Bekijk details van Cursus PowerPoint

 • Workshop: Fantasiefiguur maken met 3D printer

  13 februari 2019

  Wat ga jij op 13 juni voor moois maken met de 3D printer in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk? Want ja, op donderdagmiddag 13 juni duiken we van 16.00 tot 17.30 uur in de fantasiewereld tijdens de workshop ‘Fantasiefiguur maken met de 3D printer’. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens deze creatieve workshop met oude en nieuwe technieken. Wacht niet te lang met een kaartje kopen …

  Bekijk details van Workshop: Fantasiefiguur maken met 3D printer