Resultaat 1 - 10 (van 290)

• Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over Vrijheid

3 januari 2020

In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Vrijheid’ centraal staat. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 30 april.

Bekijk details van Schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over Vrijheid

• Gratis hulp bij belastingaangifte

3 januari 2020

Heeft u hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u er graag. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

• Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

3 januari 2020

Met je DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Dankzij je DigiD kun je overal makkelijk en veilig inloggen. Zoals op de website MijnOverheid. De Berichtenbox op deze website is je persoonlijke brievenbus waarin je digitale post van de overheid ontvangt. In de workshop ‘Mijn overheid en de berichtenbox’ laten we hier in de bibliotheek meer over zien. De workshop is op dinsdag 18 februari van 9.30 tot...

Bekijk details van Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

• Voorlezen bij de HEMA

3 januari 2020

In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

Bekijk details van Voorlezen bij de HEMA

• Workshop: Green Screen in twee middagen

3 januari 2020

Zet ze maar in de agenda! Op woensdagmiddag 19 én 26 februari van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen vanaf 7 jaar leren onder begeleiding zichzelf in een prentenboek te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze creatieve workshop in twee middagen waarbij we met allerlei nieuwe technieken aan de slag gaan.

Bekijk details van Workshop: Green Screen in twee middagen

• Filmavond over 'het Engeland van weleer': UITVERKOCHT

3 januari 2020

Het wordt op woensdagavond 19 februari genieten van een echte Engelse film in de Hoofdbibliotheek. Om 19.30 uur bekijken we de belevenissen van een Engelse familie die in de jaren 20 van de vorige eeuw in een prachtig landhuis woont. Een speelfilmversie van een bekroonde televisieserie die de liefhebbers van een kostuumdrama vast en zeker zal bekoren.

Bekijk details van Filmavond over 'het Engeland van weleer': UITVERKOCHT

• Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven

3 januari 2020

Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 25 februari van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop Minecraft: Bouw je eigen haven. We duiken in deze digitale workshop in de geschiedenis van de havens in Zuid-Holland.

Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven

• Mario Kart gametoernooi

3 januari 2020

De remmen gaan los tijdens het Mario Kart gametoernooi op dinsdagmiddag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks in de voorjaarsvakantie, dan is dit spannende racetoernooi echt iets voor jou. Bibliotheekstagiaires Matthijs en Ruben zorgen ervoor dat het een gezellige middag met een superspannende racewedstrijd wordt. Start de motor en racen maar….

Bekijk details van Mario Kart gametoernooi

• Workshop: maak je eigen Dokter Bibberspel: UITVERKOCHT

3 januari 2020

Nee, deze voorjaarsvakantie hoef je je echt niet te vervelen. Want wat te denken van meedoen aan de workshop ‘Maak je eigen Dokter Bibberspel’ in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Onder leiding van Melissa Heijmans gaan kinderen vanaf 8 jaar op donderdagmorgen 27 februari van 10.00 tot 13.00 uur druk in de weer om hun eigen Dokter Bibberspel te maken door middel van nieuwe technieken met de computer en knutselen. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke ochtend.

Bekijk details van Workshop: maak je eigen Dokter Bibberspel: UITVERKOCHT

• Nieuwe cursus: Klik & Tik, het internet op

3 januari 2020

Internet is belangrijk. Online een reisje boeken, iets op Marktplaats verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet. U kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de cursus Klik & Tik.

Bekijk details van Nieuwe cursus: Klik & Tik, het internet op