Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 438)

 • Kerstverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  26 november 2021

  Vlak voor de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 17 t/m vrijdag 31 december kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

  Bekijk details van Kerstverkoop afgeschreven materialen

 • Nieuws Cultuurbedrijf Bekijk details

  23 november 2021

  Wellicht heb je het in de krant gelezen: de gemeente Katwijk is bezig om tot een definitief voorstel te komen voor de herhuisvesting van de bibliotheek, de muziekschool en K&O en de wording van één Cultuurbedrijf. Daarover is op 22 november een Raadsbrief gestuurd. Wethouder Jacco Knape verwacht begin 2022 uitsluitsel te hebben over het bijbehorende parkeer- en verkeersonderzoek.

  Bekijk details van Nieuws Cultuurbedrijf

 • Workshop: Programmeren met micro:bit (in 2 ochtenden) UITVERKOCHT Bekijk details

  5 november 2021

  Vervelen in de kerstvakantie? Dacht het niet. Wat te denken van de workshop micro:bit die in 2 ochtenden (op dinsdag 4 + woensdag 5 januari) in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met micro:bit (in 2 ochtenden) UITVERKOCHT

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels (in 2 ochtenden) Bekijk details

  5 november 2021

  Vervelen in de kerstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Wat te denken van de workshop in twee ochtenden: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Deze workshop met een soort digitale ministeck is in twee delen: dinsdagmorgen 28 december van 10.15 tot 11.30 uur én woensdagmorgen 29 december van 10.15 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zullen het superleuk vinden om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels (in 2 ochtenden)

 • Superleuke kinderactiviteiten in november/december in Makersplaets Bekijk details

  5 november 2021

  Leuke workshops en activiteiten in de Makersplaets van de bibliotheek: in november en december kun je de agenda ermee vullen. De bibliotheek heeft voor deze ‘doe-afdeling’ waar kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden, weer een mooi programma samengesteld. Want de bieb is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of met computergestuurde...

  Bekijk details van Superleuke kinderactiviteiten in november/december in Makersplaets

 • Coronamaatregelen Bekijk details

  5 november 2021

  De Hoofdbibliotheek in Katwijk blijft tot 19 december 2021 op de gebruikelijke tijden open, inclusief de dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 uur. Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg, die onderdeel uitmaken van een gemeenschapshuis, krijgen wel aangepaste openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in de Burgt Rijnsburg en van 9.00 tot 17.00 uur in het Dorpshuis Valkenburg.

  Bekijk details van Coronamaatregelen

 • Sintfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Bekijk details

  2 november 2021

  Woensdagmiddag 1 december zit je goed in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt dan voor een leuke Sinterklaasfilm om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen. De film duurt iets langer dan een uur en kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. We beginnen om 14.00 uur. De toegang is gratis maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen via de kaartverkoop op website van de bibliotheek. Voor ouders is een coronatoegangsbewijs verplicht.

  Bekijk details van Sintfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis

 • Cursus: Veilig online Bekijk details

  1 november 2021

  Let op fraude op internet! Je hoort allerlei verhalen over internetfraude, via onveilige websites, WhatsApp, sms of sociale media. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Dat leer je in de praktische cursus ‘Veilig online’, een cursus voor iedereen die veiliger wil internetten. De cursus bestaat uit twee dagdelen en wordt gegeven op maandag 13 én 20 december van 9.30 tot 11.30 in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Cursus: Veilig online

 • Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar Bekijk details

  19 oktober 2021

  Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’ met het geschenkboek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Katwijk tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn leden en bezoekers, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Over de grens’, zoals een filmavond, een lezing van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en een...

  Bekijk details van Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar

 • Cursus: Gezondheidsapps en videoconsult UITVERKOCHT Bekijk details

  14 oktober 2021

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De laatste cursus in deze serie is: ‘Gezondheidsapps en videoconsult’. In deze handige cursus op maandag 6 december van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).

  Bekijk details van Cursus: Gezondheidsapps en videoconsult UITVERKOCHT