Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 377)

 • Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  7 april 2021

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof Bekijk details

  6 april 2021

  Dat de bibliotheek allang niet meer alleen maar voor boeken is, weten wij. Maar, wist jij dat ook?

  Bekijk details van Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof

 • BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje Bekijk details

  15 maart 2021

  Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

  Bekijk details van BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  15 maart 2021

  Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

 • Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  14 maart 2021

  Nederland is in lockdown. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december gesloten. Ook bibliotheken vallen hieronder waardoor de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesloten moeten blijven tot nadere mededelingen.

  Bekijk details van Afhaal- en inleverservice

 • Bibliotheken tijdelijk gesloten Bekijk details

  14 maart 2021

  Nederland is in lockdown vanwege het coronavirus. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december 2020 gesloten. Dat geldt ook voor een plek als de bibliotheek. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook dicht tot en met nadere mededelingen. Het openingsplan dat op 13 april door het kabinet bekend is gemaakt, staat onderaan deze pagina. Daarin wordt de eventuele opening van de bibliotheek op z'n vroegst op 26...

  Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

 • Minicursus over Kieswijzer met kamerleden Bekijk details

  13 maart 2021

  Een aantal Kamerleden en kandidaat-Kamerleden was afgelopen maandag aanwezig bij een digitaal werkbezoek aan het (digi)Taalhuis van Bibliotheek Katwijk. Ze kregen daar een impressie van hoe een les of cursus er in de bibliotheek uitziet. In deze speciale online bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het invullen van kieswijzers zoals het Kieskompas. (digi)Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk gaf de les aan een vaste groep van...

  Bekijk details van Minicursus over Kieswijzer met kamerleden

 • Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen Bekijk details

  13 maart 2021

  Floor Kuijt van De Duinroos en Joas van der Plas van de Oranjeschool mogen zich in 2021 de Voorleeskampioenen van Katwijk noemen. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Want ja, ook de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd verloopt in coronatijden anders dan anders. Maar aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen blijft altijd nodig en is belangrijker dan ooit. En als er twee voorleesambassadeurs zich afgelopen week hebben bewezen,...

  Bekijk details van Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen

 • Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd Bekijk details

  13 maart 2021

  De winnaars van de Katwijkse schrijfwedstrijd met als thema ‘Tweestrijd’ zijn geworden: Coralien Pladdet met het gedicht ‘Weg van jou’ én Anna van der Plas met een kort verhaal (zonder titel). De jury kwam bij de keuze van het winnende gedicht en verhaal niet in tweestrijd terecht maar was het opmerkelijk snel eens. De Katwijkse schrijfwedstrijd is een initiatief van Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post.

  Bekijk details van Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd

 • Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone Bekijk details

  1 maart 2021

  Wil je weten wat je allemaal met je Android smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in juni in de bibliotheek wordt gegeven. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je in drie ochtenden op een prettige manier hoe je Android smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone