Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 387)

 • Zomerverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  11 juni 2021

  Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 2 juli t/m zaterdag 17 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. Kom je slag slaan!

  Bekijk details van Zomerverkoop afgeschreven materialen

 • Ontmoet Schrijvers Online (met o.a. Adriaan van Dis) Bekijk details

  4 juni 2021

  Op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur vindt de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp gaat deze avond in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Kijkers kunnen tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder wordt er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters.

  Bekijk details van Ontmoet Schrijvers Online (met o.a. Adriaan van Dis)

 • Bibliotheekvestigingen weer open per 20 mei! Bekijk details

  18 mei 2021

  Vanaf donderdag 20 mei is iedereen weer welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Lekker een boek zoeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of even een praatje maken: het kán weer. Leden, bezoekers maar ook alle medewerkers van de bieb zijn blij toe dat de bibliotheek na ruim 5 maanden weer open is.

  Bekijk details van Bibliotheekvestigingen weer open per 20 mei!

 • Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik Bekijk details

  18 mei 2021

  Heb je een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief of hulp nodig om een afspraak te maken? Kom naar het spreekuur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Bibliotheek helpt bij afspraak coronaprik

 • K&O-cursisten exposeren werk Bekijk details

  17 mei 2021

  Mysterieuze landschappen, treffende portretten en dromerige dorpjes…; vanaf 20 mei exposeren tien cursisten van de Volksuniversiteit van Katwijk in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een verrassende expositie die tijdens de openingsuren van de bibliotheek gratis is te bekijken.

  Bekijk details van K&O-cursisten exposeren werk

 • Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof Bekijk details

  19 april 2021

  Dat de bibliotheek allang niet meer alleen maar voor boeken is, weten wij. Maar, wist jij dat ook?

  Bekijk details van Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof

 • BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje Bekijk details

  15 maart 2021

  Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

  Bekijk details van BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  15 maart 2021

  Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

 • 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  14 maart 2021

  Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open. Dat betekent dat de Afhaalbieb op woensdag 19 mei voor het laatst actief is. Tasjes die klaargemaakt zijn vanaf 6 mei kunnen daarna nog in de Hoofdbibliotheek worden afgehaald tot en met 4 juni. Wat dan nog overblijft, wordt ingenomen en opgeruimd.

  Bekijk details van 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice

 • Minicursus over Kieswijzer met kamerleden Bekijk details

  13 maart 2021

  Een aantal Kamerleden en kandidaat-Kamerleden was afgelopen maandag aanwezig bij een digitaal werkbezoek aan het (digi)Taalhuis van Bibliotheek Katwijk. Ze kregen daar een impressie van hoe een les of cursus er in de bibliotheek uitziet. In deze speciale online bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het invullen van kieswijzers zoals het Kieskompas. (digi)Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk gaf de les aan een vaste groep van...

  Bekijk details van Minicursus over Kieswijzer met kamerleden