Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 512)

 • Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij Bekijk details

  1 januari 2021

  Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij

 • Alles over korte verhalen-avond Bekijk details

  1 januari 2021

  Voor iedereen met belangstelling voor het schrijven van korte verhalen organiseert Bibliotheek Katwijk op maandag 20 september om 20.00 uur een Alles over korte verhalen-avond. Schrijvers Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, en Sanneke van Hassel vertellen alles over de kunst van het schrijven van korte verhalen en lezen ook voor uit hun eigen werk. Een echte aanrader om erbij te zijn! De bibliotheek biedt deze activiteit gratis aan dankzij een...

  Bekijk details van Alles over korte verhalen-avond

 • Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches Bekijk details

  1 januari 2021

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in vier avonden (5, 12, 26 oktober en 2 november) een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches

 • 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open. Dat betekent dat de Afhaalbieb op woensdag 19 mei voor het laatst actief is. Tasjes die klaargemaakt zijn vanaf 6 mei kunnen daarna nog in de Hoofdbibliotheek worden afgehaald tot en met 4 juni. Wat dan nog overblijft, wordt ingenomen en opgeruimd.

  Bekijk details van 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice

 • Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT! Bekijk details

  1 januari 2021

  Een mooie film met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Dát is de openingsfilm die op woensdag 22 september om 19.30 uur de start inluidt van het nieuwe filmseizoen in Bibliotheek Katwijk. Van harte welkom op deze filmavond waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een ijzersterk Brits drama.

  Bekijk details van Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT!

 • Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof Bekijk details

  1 januari 2021

  Dat de bibliotheek allang niet meer alleen maar voor boeken is, weten wij. Maar, wist jij dat ook?

  Bekijk details van Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD Bekijk details

  1 januari 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

  Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD

 • Bibliotheken tijdelijk gesloten Bekijk details

  1 januari 2021

  Nederland is in lockdown vanwege het coronavirus. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december 2020 gesloten. Dat geldt ook voor een plek als de bibliotheek. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook dicht tot en met nadere mededelingen. Het openingsplan dat op 13 april door het kabinet bekend is gemaakt, staat onderaan deze pagina. Daarin wordt de eventuele opening van de bibliotheek op z'n vroegst op 26...

  Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

 • Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd? Bekijk details

  1 januari 2021

  De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!

  Bekijk details van Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

 • Filmavond Plus: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Het wordt op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur genieten van een fijne filmavond in de Hoofdbibliotheek. Dit keer met een komisch drama over een aantal vrouwen op een legerbasis dat een zangkoor vormt om de zorgen en verveling te verdrijven terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan. Een echte feelgoodfilm, losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. Schrijf ‘m snel in de agenda want een Filmavond Plus is genieten...

  Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT

Paginanavigatie