Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 341)

 • Gratis en feestelijk uurtje kunst

  5 maart 2018

  Een uurtje kunst met een feestelijk tintje. Bibliotheek Katwijk en K&O nodigen u op donderdag 12 december om 14.00 uur van harte uit bij een kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’ van spreker Hoo-Man Chan. Aansluitend is de opening van een verrassende expositie met werken door K&O cursisten van docente Corina Zuiderduin. Een duik in het werk van de jonge Rembrandt, een tentoonstelling van lokale kunstamateurs en een hapje/drankje om het uurtje kunst compleet te maken. Daar wil je toch ook bij zijn?

  Bekijk details van Gratis en feestelijk uurtje kunst

 • Workshop: Veilig online bankieren

  3 maart 2018

  Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch komt internetcriminaliteit regelmatig voor. Wees criminelen op internet te slim af en kom naar de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdag 21 januari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Bibliotheek Katwijk, Gemeente Katwijk en de SNS bank werken samen om deze workshop te organiseren. Hier kun je meer leren over wat je kunt doen om veilig te bankieren op internet.

  Bekijk details van Workshop: Veilig online bankieren

 • Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

  3 maart 2018

  De lezing van Anna van den Breemer onder de titel ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’ geeft de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) nog wat extra kleur. Want welke ouder worstelt er soms niet met allerlei opvoedkwesties? Van den Breemer vertelt op woensdag 29 januari om 20.00 uur in haar lezing hoe je als ouder kunt omgaan met de verschillende emoties van je kind. Met humor weidt zij uit over de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen en geeft alle ‘ploeterende’...

  Bekijk details van Lezing Anna van den Breemer: Alle ouders klungelen maar wat aan

 • Bibliotheken Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn op 6 juli gesloten

  3 maart 2018

  Vanwege werkzaamheden aan het bibliotheekautomatiseringssysteem zijn alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk op maandag 6 juli gesloten. Dat betekent dat de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg die dag dicht blijven voor publiek. Ook in de vestigingen van de Bibliotheek op school in de diverse basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zullen op 6 juli geen uitleenhandelingen plaatsvinden. Reserveren en verlengen is van zaterdag...

  Bekijk details van Bibliotheken Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn op 6 juli gesloten

 • Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

  28 februari 2018

  Altijd een belevenis voor kinderen om aan mee te doen: een workshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 13 november van 15.00 – 16.30 uur gaan in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar lekker aan de slag met…: eierdozen recyclen. In de duurzaamheidsmaand november zul je verrast worden wat er allemaal voor leuke dingen zijn te maken van materialen die je normaal gesproken weggooit.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Eierdozen recyclen

 • Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

  28 februari 2018

  Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdag 30 juli van 10.00 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. We organiseren dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 7 jaar en ouder maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 12 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

 • Online boekpresentatie 'Duinbrand' van Robert Haasnoot

  28 februari 2018

  Een boekpresentatie is altijd iets bijzonders en zeker als het een boek betreft van een gerenommeerde Katwijkse schrijver als Robert Haasnoot. Zijn nieuwste roman ‘Duinbrand’ wordt op woensdag 1 juli tussen 19.30 en 20.30 uur gepresenteerd in de Hoofdbibliotheek in Katwijk.

  Bekijk details van Online boekpresentatie 'Duinbrand' van Robert Haasnoot

 • Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

  22 februari 2018

  De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Rijksoverheid en het RIVM raken ook Bibliotheek Katwijk. Net als alle andere openbare bibliotheken in Nederland is ook Bibliotheek Katwijk sinds 17 maart gesloten.

  Bekijk details van Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

 • Vrolijke jeugdfilm over een koala

  10 februari 2018

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

 • Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

  5 februari 2018

  De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus