Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 354)

 • Vrolijke jeugdfilm over een koala

  10 februari 2018

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

 • Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

  5 februari 2018

  De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

 • Programmeren met 'De waanzinnige boomhut': GEANNULEERD

  2 februari 2018

  Het super populaire boek ‘De waanzinnige boomhut’ staat centraal in de workshop micro:bit die op twee middagen in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Op dinsdag 3 november én op donderdag 5 november van 16.00 tot 17.15 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

  Bekijk details van Programmeren met 'De waanzinnige boomhut': GEANNULEERD

 • Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

  2 februari 2018

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van uw rijbewijs en het regelen van uw donorregistratie. In de coronaperiode bleek nog extra hoe handig het is om zaken digitaal te regelen. Heeft uzelf nog niet zoveel ervaring met internet? Dan is de cursus Digisterker echt een tip. De deelnemers leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur....

  Bekijk details van Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

  28 januari 2018

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in november/december in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een iPhone. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe deze smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

 • Katwijks Kampioenschap Vliegtuig Vouwen

  27 januari 2018

  Je hebt allemaal wel eens een A4 papier in je hand waar je, zonder erbij na te denken, een vliegtuigje van vouwt. Precies dát kun je deze zomer heel veel gaan oefenen! De Zomerbieb presenteert hier het eerste, enige en superleuke Katwijks Kampioenschap Vliegtuig vouwen 2020.

  Bekijk details van Katwijks Kampioenschap Vliegtuig Vouwen

 • Ladies night: UITVERKOCHT

  13 januari 2018

  Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

  Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

  10 januari 2018

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in september in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

 • Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

  10 januari 2018

  23 september is de officiële start van de herfst, een seizoen waarin je je weer meer terugtrekt in huis. Ben je ook toe aan een grote najaarsschoonmaak en een lekker opgeruimd huis om de winter in te gaan? Dan is de workshop ‘Opruimen met de KonMari Methode’ op maandag 23 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek een uitgelezen kans om je huis op orde te krijgen én te houden.

  Bekijk details van Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

 • Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg

  10 januari 2018

  Op de eerste woensdag van de maand oktober staat er weer een filmmiddag van Bibliotheek en Sportbedrijf op het programma in Dorpshuis Valkenburg. Dit keer een echte aanrader vol spanning en humor. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen op woensdagmiddag 2 oktober aanschuiven in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een gezellige filmmiddag. De film heeft alles te maken met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig...

  Bekijk details van Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg