Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 619)

 • Zomerverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  9 mei 2022

  Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 24 juni t/m zaterdag 9 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

 • K&O-cursisten exposeren hun werk Bekijk details

  5 mei 2022

  ‘Betoverend licht en meer…’ is de titel van de expositie die vanaf 20 mei te bezichtigen is in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Cursisten van de Volksuniversiteit Katwijk tonen hun werk aan het publiek tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Op 20 mei is tussen 16.00 en 17.00 uur de officiële opening van de expositie in de bieb waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

 • Onderzoek onder niet-leden Bekijk details

  3 mei 2022

  Wij voeren van 2 mei t/m 10 juli een onderzoek uit onder bibliotheekbezoekers die geen lid zijn van de bibliotheek. Dit om meer te weten te komen over de veranderende doelgroep van de bibliotheek. Help ons, vul de vragenlijst in (kost hooguit 5 minuten) en wie weet win je een leuke prijs! We verloten 2 Apple AirPods en 10 Bol.com bonnen van € 15,-.

 • Workshop Makey Makey: maffe muziekinstrumenten maken Bekijk details

  2 mei 2022

  Weer zo’n leuke activiteit op dinsdagmiddag in de bibliotheek: op 21 juni van 15.30 tot 16.45 uur staat de workshop ‘Makey Makey: maffe muziekinstrumenten maken’ op het programma in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 8 t/m 12 jaar gaan dan aan de slag met MakeyMakey waarmee je functies van de computer kunt overnemen met 2 draadjes. En dat levert in dit geval verrassende muzikale dingen op….

 • Kinderworkshop Green Screen: speel de hoofdrol in jouw eigen stripverhaal Bekijk details

  2 mei 2022

  Hoe leuk is het om de hoofdrol te spelen in jouw eigen stripverhaal! Op dinsdagmiddag 7 juni kan dat in de Makersplaets van de bibliotheek tijdens de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich van 15.30 tot 16.45 uur helemaal uitleven en zelf bepalen hoe hun stripverhaal eruit ziet en welke rol ze daarin willen spelen… Alles kan!

 • LEGO Plus middag Bekijk details

  26 april 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO Plus middag op dinsdag 14 juni van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen tijdens deze middagen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte...

 • Crazy Challenge: wie maakt de coolste knikkerbaan? Bekijk details

  25 april 2022

  Als je het nu over een Crazy Challenge hebt, dan is de opdracht die op 24 en 31 mei in de Makersplaets op kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt te wachten er echt eentje! Want bouw maar eens de coolste knikkerbaan ooit, dat is wel een dingetje! Deelnemers krijgen twee middagen de tijd om dit voor elkaar te boksen: di. 24 mei én di. 31 mei van 15.30 tot 16.45 uur + expo. Superleuk dus regel snel een toegangskaart!

 • LEGO Plus middagen in Makersplaets Bekijk details

  19 april 2022

  Elk steentje telt tijdens de twee LEGO Plus middagen op dinsdag 10 mei en dinsdag 17 mei van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

 • GEANNULEERD: Lezing schrijfster Lisa Weeda over haar moederland Oekraïne Bekijk details

  12 april 2022

  Momenteel staat het boek ‘Aleksandra’ van Lisa Weeda hoog genoteerd in de bestseller top 60 (op 12 april zelfs op plek 1!). Schrijfster Lisa Weeda komt op maandagavond 20 juni om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen over dit populaire boek waarin de geschiedenis van haar Oekraïense familie centraal staat. Actueler en imposanter kan een roman, met in een notendop de geschiedenis van Oekraïne, haast niet zijn. Welkom op deze bijzondere avond met Lisa Weeda in de bibliotheek, een avond waarop...

 • Gratis workshop: '(Voor)lezen met plezier' Bekijk details

  11 april 2022

  Wie het leuk vindt om voor te lezen en wil weten hoe je dat op een interactieve, speelse manier doet, kan deelnemen aan de gratis workshop (Voor)leesplezier. Op vrijdag 13 mei van 13.00 tot 14.30 uur kan jong en oud terecht in het DigiTaalhuis in Bibliotheek Hoornes/ Rijnsoever. Of je nu moeder of vader, opa of oma, juf of meester bent: bij deze workshop ontdek je hoe je van voorlezen iedere dag een feestje kunt maken.

Paginanavigatie