Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 687)

 • Workshop Bloxels Bekijk details

  21 oktober 2022

  Kom jij ook naar de workshop Bloxels op dinsdag 8 november in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk? Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, dan ben je van 15.30 en 16.45 uur welkom om je eigen game te bouwen met Bloxels!

 • Nederland Leest 2022 Bekijk details

  21 oktober 2022

  Eén boek, duizend gesprekken

 • Mad Science workshop Statische Elektriciteit Bekijk details

  14 oktober 2022

  Vrijwel iedereen heeft wel eens een schok gekregen zonder dat er een elektrisch apparaat of stopcontact in de buurt was, bijvoorbeeld van de trampoline of glijbaan. Maar hoe kan dat? Tijdens de Mad Science workshop Statische Elektriciteit gaan kinderen op onderzoek uit! Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar mogen op woensdag 2 november van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

 • Gelukkig hebben we het IDO Bekijk details

  14 oktober 2022

  Tegenwoordig moet je zaken steeds vaker digitaal regelen, vooral overheidszaken. Denk bijvoorbeeld aan de digitale Berichtenbox van MijnOverheid en zaken als DigiD, huur- en zorgtoeslag of studiefinanciering. Er zijn zo’n 4 miljoen Nederlanders die moeilijk of niet kunnen omgaan met die digitale overheid. Deze groep is divers; het gaat om ouderen, nieuwkomers en laaggeletterden, maar ook om jongeren.

 • Voorleesclub de Verhalenkoffer Bekijk details

  14 oktober 2022

  Bibliotheek Katwijk organiseert in samenwerking met het Welzijnskwartier de tweewekelijkse voorleesclub de Verhalenkoffer. Geniet u ook zo van verhalen en gedichten? En houdt u ervan om hierover in gesprek te gaan? Dan is de Voorleesclub iets voor u! We starten op dinsdagochtend 1 november om 10.30 in de Burgt in Rijnsburg.

 • Cursus Digisterker Bekijk details

  14 oktober 2022

  DigiD en online overheid wordt steeds belangrijker

 • Filmavond over komisch waargebeurd verhaal Bekijk details

  14 oktober 2022

  Er staat weer een gezellige, ontspannende filmavond op de planning! Op woensdag 9 november kijken we een lichtvoetige Britse komedie. In dit onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal weet een Londense taxichauffeur een kostbaar schilderij te stelen uit de National Gallery. Maar met welk doel? Is dit rechtvaardige diefstal, of niet?

 • Kinderfilmmiddag in het Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  14 oktober 2022

  Er staat weer een leuke filmmiddag op het programma! Kinderen vanaf 6 jaar zijn op 2 november van harte welkom in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg. De film duurt iets meer dan anderhalf uur. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook kijken?

 • Spellenavond in de bieb Bekijk details

  14 oktober 2022

  De bibliotheek organiseert samen met de Readshop Rijnsburg een gezellige spelletjesavond. Je bent van harte welkom om lekker mee te komen spelen op donderdag 3 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met een spel of niet: wij zorgen voor de spellen, de uitleg en een consumptie, jullie voor de gezelligheid!

 • Lezing Thom Hoffman Bekijk details

  14 oktober 2022

  Acteur, fotograaf en auteur Thom Hoffman (bekend van o.a. Zwartboek) komt vertellen over zijn zoektocht naar de verborgen waarheid van het voormalig Nederlands-Indië. Hij schreef er het indrukwekkende boek Indië, betovering en desilussie over, dat vanaf 25 oktober in de boekhandels ligt. Kom op woensdag 16 november om 19.30 uur naar de Hoofdbibliotheek en geniet van deze primeur mét persoonlijke anekdotes.

Paginanavigatie