digiTaalhuis

Het digiTaalhuis is een onderdeel van Bibliotheek Katwijk waar je heen kunt als je moeite hebt met lezen, schrijven of andere (digitale) vaardigheden. Wij bieden diverse spreekuren en taalactiviteiten waar je aan taal kunt werken.  

Spreekuren

Bij het digiTaalhuis zijn er spreekuren die je gratis kunt bezoeken. Kijk snel verder voor een volledig overzicht van al onze spreekuren.

Overzicht spreekuren

Taalactiviteiten

Bij de bibliotheek vinden wij het belangrijk om mensen te ondersteunen die moeite hebben met taal. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, iedereen mag meedoen.

Overzicht taalactiviteiten

Heb je een brief ontvangen over de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief of hulp nodig om een afspraak te maken? Kom naar het spreekuur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.

In de bibliotheek helpen we je graag om een afspraak voor een prik te maken. Het spreekuur is: maandag t/m donderdag van 13.30 tot 15.30 uur en op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt ook bellen met Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk voor meer informatie of het maken van een afspraak. Telefoonnummer (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren): 06 – 53 58 87 20. Neem je paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee naar de afspraak.

Tips tijdens coronatijden

Interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Naar de tips

Lisa is een meisje dat opgroeit in een taalarm gezin. Hierdoor ondervindt zij in verschillende fases van haar leven problemen. Dan krijgt Lisa zelf een dochter die ook dreigt op te groeien in een taalarm gezin. Het verhaal laat de mogelijke oorzaken van laaggeletterdheid zien en de gevolgen die iemand hiervan kan ondervinden. Veel mensen en organisaties spelen hierin een rol. Wil je weten wat jij kunt doen om laaggeletterdheid te voorkomen en verminderen? Kijk dan op www.lezenenschrijven.nl.

Corona-apps en -websites

De app CoronaMelder (in de volksmond Corona app). Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. Wij helpen je graag bij het kiezen en het eventuele gebruik.

Bekijk details


Iets regelen met de overheid gebeurt steeds meer op de computer via internet. Veel mensen vinden dit nog lastig. Heeft u vragen over bijvoorbeeld uw DigiD, huurtoeslag, verkeersboetes, studiefinanciering en belastingen & toeslagen kom eens langs.

banner cursus digitaalhuis

In het digiTaalhuis kun je verschillende cursussen en workshops volgen. Er zijn cursussen voor mensen die moeite hebben met het internet of workshops voor mensen die graag beter met hun smartphone om zouden willen gaan.


Samenwerkingspartners digiTaalhuis Katwijk