Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 512)

 • GEANNULEERD: Gratis kidscollege door de jonge schrijver Corné Hermans Bekijk details

  1 januari 2021

  ‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek. En precies daarover komt Corné Hermans vertellen tijdens een gratis kindercollege in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek op zaterdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Want hoe werkt dat als je schrijver wilt worden, maar je hebt een oogziekte? Corné weet er alles van…

  Bekijk details van GEANNULEERD: Gratis kidscollege door de jonge schrijver Corné Hermans

 • De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

  1 januari 2021

  Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen!

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart Bekijk details

  1 januari 2021

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Voorlees fotochallenge Bekijk details

  1 januari 2021

  Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar!

  Bekijk details van Voorlees fotochallenge

 • Tweedelige workshop: CoSpaces en Virtual Reality Bekijk details

  1 januari 2021

  In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat in oktober een tweedelige supercoole workshop op het programma met Virtual Reality. Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze workshop in twee donderdagmiddagen Virtual Reality met het programma CoSpaces. Een beetje ervaring met programmeren is wel extra handig. Snel aanmelden want er kunnen maar acht kinderen meedoen aan deze cursus in twee delen.

  Bekijk details van Tweedelige workshop: CoSpaces en Virtual Reality

 • Haal een verrassingstas met prentenboeken op Bekijk details

  1 januari 2021

  Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.

  Bekijk details van Haal een verrassingstas met prentenboeken op

 • Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  1 januari 2021

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe hoog is de vuurtoren van Katwijk eigenlijk? En hoe dik zijn de muren? Bibliotheek Katwijk organiseert in de herfstvakantie voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een vuurtoren’ in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Op woensdag 20 oktober van 10.00 tot ongeveer 13.00 duiken we met deze digitale workshop in de geschiedenis en de bouw van vuurtorens.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren: UITVERKOCHT

 • Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar Bekijk details

  1 januari 2021

  Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’ met het geschenkboek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Katwijk tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn leden en bezoekers, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Over de grens’, zoals een filmavond, een lezing van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en een...

  Bekijk details van Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar

 • Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdagochtend 24 augustus van 10.15 tot 11.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. De bieb organiseert dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 8 t/m 12 jaar maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 8 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT

Paginanavigatie