Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 258)

 • Break-in box Landgoederen Bekijk details

  9 december 2022

  Los jij graag puzzels op? Bij de Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen Landgoed Welbehagen. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Speel de Break-in box op 27 december in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever of op 28 december in de Hoofdbibliotheek. We starten om 10.30 uur en eindigen om 11.30 uur.

 • Twee nieuwe scholen met dBos Bekijk details

  9 december 2022

  Sinds 2013 doen steeds meer scholen in Katwijk mee met de Bibliotheek op school. Zo ook de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool en SBO De Windvang: zij hebben onlangs officieel hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Katwijk.

 • Workshop CoSpaces en VR Bekijk details

  9 december 2022

  Heb je nog geen plannen voor de kerstvakantie? Kom naar de bieb op dinsdag 27 december van 10.15 tot 12.00 uur! We hebben een ontzettend leuke workshop op de agenda staan. Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar mogen de magische wereld van Virtual Reality ontdekken met behulp van het programma CoSpaces. Een klein beetje ervaring met zelf programmeren is handig.

 • Workshop programmeren met Micro:bit Bekijk details

  5 december 2022

  Met de micro:bit kan je kennis maken met programmeren. Je maakt een bouwwerk en vervolgens stuur je dit aan met de Micro:bit. Zie je eigen werk tot leven komen! Kom op dinsdag 20 december van 15.45 tot 17.00 uur naar de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek en ga lekker aan de slag!

 • Boekverkoop Bekijk details

  25 november 2022

  Vanaf vrijdag 16 december t/m vrijdag 30 december kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker komen snuffelen tussen de materialen die uit de collectie van de bibliotheek gehaald zijn.

 • Workshop Illustratie: maak je eigen kerstversiering! Bekijk details

  25 november 2022

  Het is bijna kerstmis en dat betekent natuurlijk ook dat de kerstboom weer opgetuigd kan worden. Slingers, kaarsjes, kerstballen, kerstengelen, je kan het zo gek niet bedenken of het kan de boom in. Kom donderdag 15 december van 18.30 tot 19.45 uur naar de workshop Illustratie: maak je eigen kerstversiering in de Hoofdbibliotheek.

 • Ukkie-uurtje: winter en kerst Bekijk details

  25 november 2022

  De bibliotheek is er voor iedereen, en dus ook voor onze jongste bezoekers! Kinderen van 0 tot en met 4 zijn op dinsdag 13 december samen met hun ouders van harte welkom in de Makersplaets om lekker te luisteren naar een prentenboekverhaal en mee te doen aan een leuke activiteit. Deze keer wordt er een het prentenboekverhaal voorgelezen dat helemaal in het teken staat van kerstmis en de winter. Dat wordt bere-gezellig!

 • Workshop 3D-printen voor ouder en kind Bekijk details

  25 november 2022

  Altijd al willen weten hoe een 3D-printer werkt? Dan is deze workshop perfect voor jou én één ouder/verzorger. Kom op zaterdag 10 december van 15.00 tot 16.00 uur naar de Makersplaets en zie jullie eigen 3D-object tot leven komen. Hoe cool is dat?

 • Workshop Gezonde traktatie Bekijk details

  23 november 2022

  Wat is nu een gezondere traktatie of tussendoortje? Welke gezondere keuze kun je maken? Gaat het om voeding of kies je voor vulling?

 • Cursus Hoe werkt een mobiel? Bekijk details

  18 november 2022

  Wil je weten hoe een mobiele telefoon werkt en wat je ermee kunt doen? Kom dan naar de cursus ‘Hoe werkt een mobiel’. In twee dagdelen krijg je een eenvoudige uitleg hoe een mobiel werkt.

Paginanavigatie