Nieuws

Resultaat 151 - 160 (van 525)

 • Programmeren met micro:bit: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de zomervakantie? Dacht het niet. Wat te denken van de workshop micro:bit die op dinsdagochtend 3 augustus in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

  Bekijk details van Programmeren met micro:bit: UITVERKOCHT

 • Vrijheidscollege door Gijs Tuinman Bekijk details

  1 januari 2021

  Gijs Tuinman (1979), luitenant-kolonel van de Nederlandse landmacht en onderscheiden met de militaire Willemsorde en de Bronzen Leeuw, komt op vrijdag 29 oktober naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk voor een bijzonder Vrijheidscollege. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur onderzoekt hij, onder meer aan de hand van eigen ervaringen, de begrippen oorlog, vrede en vrijheid. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Razend interessant om daar in mee te denken: een Vrijheidscollege dat je simpelweg niet mag en wilt...

  Bekijk details van Vrijheidscollege door Gijs Tuinman

 • Superleuke kinderactiviteiten in november/december in Makersplaets GEANNULEERD Bekijk details

  1 januari 2021

  Leuke workshops en activiteiten in de Makersplaets van de bibliotheek: in november en december kun je de agenda ermee vullen. De bibliotheek heeft voor deze ‘doe-afdeling’ waar kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden, weer een mooi programma samengesteld. Want de bieb is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of met computergestuurde...

  Bekijk details van Superleuke kinderactiviteiten in november/december in Makersplaets GEANNULEERD

 • Escape game-middag: Van daar... naar hier Bekijk details

  1 januari 2021

  In de Kinderboekenweek trakteert de bibliotheek op een spannende escape game vol avontuur, puzzels en raadsels voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op woensdag 6 oktober kan van 14.00 tot 15.15 uur én van 15.30 tot 16.45 uur de Escape game in de Makerplaets van de Hoofdbieb worden gespeeld. De laptops in de bieb staan klaar zodat tien kinderen per keer in dit avontuur kunnen duiken. Regel snel een gratis toegangskaart! Speel je liever alleen? Het spel is ook thuis te spelen. Haal in de Kinderboekenweek...

  Bekijk details van Escape game-middag: Van daar... naar hier

 • Filmavond met komisch Frans wandelverhaal Bekijk details

  1 januari 2021

  Bij Bibliotheek Katwijk is het thema van de maand november én van Nederland Leest: Over de grens. Dat is in de keuze van de film voor november ook goed terug te zien. Op woensdagavond 17 november om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een romantische Franse komedie uit 2020 op het programma. Een lichtvoetige wandeltocht waarin een vrouw besluit haar geliefde na te reizen en terecht komt in het nationaal park de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Met een ezel…..

  Bekijk details van Filmavond met komisch Frans wandelverhaal

 • Jeugdfilmmiddag Bekijk details

  1 januari 2021

  Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf organiseren op woensdagmiddag 6 oktober, de openingsmiddag van de Kinderboekenweek, weer een gezellige filmmiddag in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte uitgenodigd voor een echte hitfilm. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag

 • Geen Afhaalservice op Goede Vrijdag Bekijk details

  1 januari 2021

  Op Goede Vrijdag (2 april) is de Afhaalservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is op deze vrijdag dus niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.

  Bekijk details van Geen Afhaalservice op Goede Vrijdag

 • Cursus: Gezondheidsapps en videoconsult UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De laatste cursus in deze serie is: ‘Gezondheidsapps en videoconsult’. In deze handige cursus op maandag 6 december van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).

  Bekijk details van Cursus: Gezondheidsapps en videoconsult UITVERKOCHT

 • Workshop: 'Worden wat je wil' met Green Screen: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  In de Kinderboekenweek staat er in de bibliotheek een superleuke gratis workshop met de Green Screen op het programma. Op dinsdag 12 oktober van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek worden wat ze willen. Want dáár gaat het dit jaar over in de Kinderboekenweek. Doe mee aan deze creatieve workshop waarbij je de allerleukste foto van wat je worden wil mee naar huis krijgt.

  Bekijk details van Workshop: 'Worden wat je wil' met Green Screen: UITVERKOCHT

 • Vacature Bekijk details

  1 januari 2021

  Bibliotheek Katwijk zoekt op korte termijn:

  Bekijk details van Vacature

Paginanavigatie