Nieuws

Resultaat 151 - 160 (van 687)

 • Workshop Programmeren met Dash Bekijk details

  26 augustus 2022

  Op dinsdag 13 september kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur kennis komen maken en aan het werk gaan met het robotje Dash. Programmeer ‘m over een zelfgemaakt parcours. Moet robotje Dash naar links, naar rechts of iets heel anders? Je kunt de robot laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen. Dash doet alles wat je zegt.

 • Workshop LEGO Plus Bekijk details

  26 augustus 2022

  Workshop LEGO Plus De workshop LEGO Plus is terug! Op dinsdag 6 september kunnen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt.

 • Lezing door Alex Boogers Bekijk details

  22 augustus 2022

  Auteur Alex Boogers komt in het kader van de Week van Lezen en Schrijven op donderdag 8 september naar de Bibliotheek in Katwijk om een lezing te geven rond het thema ongelijke kansen, een thema waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

 • Kinderfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  22 augustus 2022

  Er staat weer een leuke filmmiddag op het programma! Kinderen vanaf 6 jaar zijn op 7 september van harte welkom in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg. De film duurt iets meer dan anderhalf uur. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook kijken?

 • Filmavond over laaggeletterdheid en onverwachte vriendschap Bekijk details

  22 augustus 2022

  Bibliotheek Katwijk heeft op woensdagavond 14 september om 19.30 uur een mooie filmavond op het programma staan in de vestiging Hoornes/Rijnsoever. De keuze voor de film is gevallen op een Franstalige boekverfilming uit 2010 die gebaseerd is op een boek van Marie Sabine Roger. De film past uitstekend binnen de Week van Lezen en Schrijven, een week waarin honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht vragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid...

 • Mad Science Mengselmix Bekijk details

  22 augustus 2022

  Tijdens de Mad Science workshop ‘Mengselmix’ worden onze deelnemers echte scheikundigen en krijgen ze een inkijkje in de magische wereld van mengproeven. Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar mogen op woensdag 7 september van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Wees erbij en stel die mengsels op de proef…

 • Cursus: Klik & Tik, de tablet Bekijk details

  22 augustus 2022

  Heb je een tablet, maar weet je niet hoe je hem kunt gebruiken? Meld je dan aan voor de cursus Klik & Tik, de tablet. In drie dagen leer je in Bibliotheek Katwijk de basis van werken met een tablet.

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid Bekijk details

  27 juni 2022

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

 • Cursus: Klik & Tik, het internet op Bekijk details

  27 juni 2022

  Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in drie dagdelen in Bibliotheek Katwijk leren met de handige cursus Klik & Tik.

 • Cursus: Videoconsult en gezondheidsapps Bekijk details

  27 juni 2022

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De tweede cursus in deze serie is: ‘Videoconsult en gezondheidsapps GGD’. In deze handige cursus op maandag 17 oktober van 15.00-17.00 uur in de Hoofdbibliotheek maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).

Paginanavigatie