Nederland Leest 2022

Gepubliceerd op: 21 oktober 2022 11:56

Eén boek, duizend gesprekken

Kom naar Bibliotheek Katwijk tijdens Nederland Leest en krijg het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom organiseren we mooie activiteiten voor onze leden en bezoekers en hebben we een leuke actie: krijg gedurende de maand november 50% korting op het abonnement voor volwassenen. 


Oud worden, jong blijven

Dit jaar is het thema van Nederland Leest: oud worden, jong blijven. We worden allemaal steeds ouder, en daarmee ook wijzer. Toch kunnen we ook opzien tegen het verstrijken van de tijd en daarmee onze jeugdigheid. Want hoe blijf je fit? En hoe houd je het contact met de mensen om je heen? 

Mevrouw mijn moeder 

Het gratis geschenk is het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls en sluit goed bij het thema aan. Het verhaal gaat over de moeder van Yvonne Keuls, die is geboren in voormalig Nederlands-Indië en op 48-jarige leeftijd naar Nederland is verhuisd. Ze wordt ouder, maar ook eigenwijzer. Mevrouw mijn moeder is een liefdevol en scherp verslag van een dochter die samen met haar broers voor de lieve maar soms ook norse moeder zorgt, iemand die zich soms verzet tegen ouder worden en tegen verandering. 


Nederland Leest Junior

Het boek dat kinderen gratis bij de bibliotheek kunnen ophalen is De regels van drie van Marjolijn Hof. Ook kinderen worden geconfronteerd met ouderdom. Dit boek gaat over Opi Kas, de grootvader van Twan en Linde, die op IJsland woont en terug moet naar Nederland omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. De regels van drie belicht verschillende kanten van ouder worden en brengt ook voor de jongsten het gesprek op gang. 


Thom Hoffman over Indië, betovering en desillusie 

In de maand van Nederland Leest komt Thom Hoffman naar de bibliotheek om een lezing te geven over zijn nog te verschijnen boek Indië, betovering en desillusie. Dit verhaal is naast een persoonlijke geschiedenis over Hoffmans voorouders die in voormalig Nederlands-Indië zijn opgegroeid, ook een geschiedenis die het vertekende beeld van voormalig Nederlands-Indië eerlijk en zonder opsmuk weergeeft. 


Kom naar de bibliotheek

Kom naar de bieb, haal de gratis boeken op vanaf 1 november 2022 op bij de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en krijg de hele maand november 50% korting op een abonnement voor volwassenen. Wil je bij de lezing van Thom Hoffman zijn? Kom dan op 16 november om 19.30 uur naar de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Kaartjes kosten €6,- euro voor leden en €8,- euro voor niet leden. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.