Nieuws

Resultaat 161 - 170 (van 220)

 • Muzikale voorstelling 'Vive le Geus!'

  21 juni 2017

  ‘Vive le Geus!’, een bloedstollende muzikale voorstelling, komt in de Maand van de Geschiedenis naar Katwijk. Het ensemble Camerata Trajectina en Hans Goedkoop (presentator van het televisieprogramma ‘Andere Tijden’) brengen op donderdag 18 oktober om 20.30 uur in muziek en woord het verhaal van de Tachtigjarige oorlog tot leven. Het is gelukt deze voorstelling naar de hoofdbibliotheek in Katwijk te halen dankzij de samenwerking met Muziekschool Katwijk, K&O Katwijk, het Katwijks Museum en Welzijnskwartier....

  Bekijk details van Muzikale voorstelling 'Vive le Geus!'

 • Zomerbieb: met leuke activiteiten voor jong en oud

  18 juni 2017

  Onder de titel Zomerbieb biedt Bibliotheek Katwijk vanaf 16 juli, gedurende de zes weken van de zomervakantie, een afwisselend activiteitenprogramma aan voor een breed publiek. Inwoners en bezoekers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan allerlei leuke en verrassende activiteiten. In de Zomerbieb komen leesplezier, met nieuwe dingen kennismaken, meedoen en op een ontspannende manier met elkaar iets leren óf maken, samen.

  Bekijk details van Zomerbieb: met leuke activiteiten voor jong en oud

 • Speciale filmvertoning 'Engelandvaarders' met nagesprek regisseur en cast

  16 juni 2017

  In het kader van het project Katwijk van Oranje vertoont Bibliotheek Katwijk in samenwerking met het Welzijnskwartier de verfilming van de zeer succesvolle theatervoorstelling ‘Engelandvaarders’. Deze bijzondere voorstelling werd in 2016 in opdracht van Stichting Engelandvaarders opgevoerd aan de Katwijkse kust en is toen ook op film vastgelegd. Op zaterdag 27 oktober van 13.30 tot 15.30 uur kan iedereen gratis aanschuiven in de Hoofdbibliotheek om deze Katwijkse filmvertoning ‘Engelandvaarders’...

  Bekijk details van Speciale filmvertoning 'Engelandvaarders' met nagesprek regisseur en cast

 • Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

  15 juni 2017

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Voor een aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt Bibliotheek Katwijk opnieuw de succesvolle cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier laagdrempelige bijeenkomsten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever maakt u kennis met werken met de...

  Bekijk details van Cursus Digisterker: leer veilig werken met uw DigiD en websites van de overheid

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

  15 juni 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt voor de zomer nog een laagdrempelige cursus van drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone. De cursus is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

 • Wandeling vanaf de stoel in Katwijk door literair Leiden

  13 juni 2017

  Hoe leuk is het om vanaf je stoel in Bibliotheek Katwijk een wandeling te maken langs allerlei bijzondere literaire plekjes in oud Leiden. Je kunt op donderdag 1 november van 14.00 tot 15.30 uur gratis ‘meewandelen’ met gids Flip Hammann die van alles en nog wat weet te vertellen over wat we onderweg in Leiden tegenkomen. Schuif aan tijdens deze aantrekkelijke lezing in de bibliotheek en waan je lopend door Leiden langs allerlei mooie plekken uit het literaire verleden.

  Bekijk details van Wandeling vanaf de stoel in Katwijk door literair Leiden

 • Theorieavond fotobewerking

  13 juni 2017

  De fotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester zijn regelmatig te gast in de bibliotheek met hun succesvolle fotografieworkshops. De vraag om iets te laten zien én te vertellen over de mogelijkheden van fotobewerking, kwam daar al vaak naar boven. Het bewerken van je foto’s is de normaalste zaak van de wereld geworden. De kans om er iets meer van te weten te komen, is er nu: op woensdag 7 november is er om 19.30 uur een theorieavond fotobewerking in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Theorieavond fotobewerking

 • Workshop: Borstelrobotjes maken

  10 juni 2017

  Dat wordt een supergave eerste dinsdagochtend van de zomervakantie met de workshop ‘Borstelrobotjes maken’ in de Hoofdbieb. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich inschrijven voor deze bijzondere knutselworkshop op dinsdag 17 juli van 10.00 tot 11.30 uur. Wacht niet te lang met aanmelden want iedereen wil wel zo’n grappig borstelrobotje door het huis zien schuiven.

  Bekijk details van Workshop: Borstelrobotjes maken

 • Lekker voorlezen uit prentenboeken

  10 juni 2017

  Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. We gaan het deze zomer een paar keer doen. Schuif gezellig aan bij zo’n leuke voorleesactiviteit in de bieb voor jonge kinderen.

  Bekijk details van Lekker voorlezen uit prentenboeken

 • Marnick theater speelt gratis kindervoorstellingen

  10 juni 2017

  Genieten van een kindertheatervoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op donderdag 19 juli in de Hoofdbieb om 14.30 uur én in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis om 16.00 uur. Het Marnick theater speelt de voorstelling ‘Kleine Haas en Grote Haas’ in de Hoofdbieb en de voorstelling ‘De Gruffalo’ in Valkenburg. Beide voorstellingen duren ongeveer 20 minuten en er is gratis inloop tijdens de openstelling van de bibliotheek.

  Bekijk details van Marnick theater speelt gratis kindervoorstellingen