Nieuws

Resultaat 161 - 170 (van 578)

 • Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone Bekijk details

  1 maart 2021

  Wil je weten wat je allemaal met je Android smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in juni in de bibliotheek wordt gegeven. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je in drie ochtenden op een prettige manier hoe je Android smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

 • Superleuke kinderactiviteiten in september in de Makersplaets Bekijk details

  1 januari 2021

  In september staan er voor kinderen weer allerlei leuke activiteiten en workshops op het programma in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. In deze ‘doe-afdeling’ in de bieb gaan kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden. Want ja, de bibliotheek is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of een vinylsnijder of met computergestuurde robotjes....

 • Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle' Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?

 • Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game Bekijk details

  1 januari 2021

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen opnieuw aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op vrijdagmiddag 10, 17, 24 september én 1 oktober van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair dus meld je...

 • Gratis inloopspreekuur e-books in Hoornes Bekijk details

  1 januari 2021

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen met als doel om mensen steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

 • Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond,...

 • Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij Bekijk details

  1 januari 2021

  Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen.

 • Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches Bekijk details

  1 januari 2021

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in vier avonden (5, 12, 26 oktober en 2 november) een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

 • Alles over korte verhalen-avond Bekijk details

  1 januari 2021

  Voor iedereen met belangstelling voor het schrijven van korte verhalen organiseert Bibliotheek Katwijk op maandag 20 september om 20.00 uur een Alles over korte verhalen-avond. Schrijvers Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, en Sanneke van Hassel vertellen alles over de kunst van het schrijven van korte verhalen en lezen ook voor uit hun eigen werk. Een echte aanrader om erbij te zijn! De bibliotheek biedt deze activiteit gratis aan dankzij een...

 • 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open. Dat betekent dat de Afhaalbieb op woensdag 19 mei voor het laatst actief is. Tasjes die klaargemaakt zijn vanaf 6 mei kunnen daarna nog in de Hoofdbibliotheek worden afgehaald tot en met 4 juni. Wat dan nog overblijft, wordt ingenomen en opgeruimd.

Paginanavigatie