Resultaat 161 - 170 (van 186)

• Nieuwscafé

29 maart 2017

We gaan in de bibliotheek praten over het nieuws. Vanaf dinsdag 26 september wordt in het digiTaalhuis in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever elke week een stuk gelezen over iets dat in het nieuws is. Bijvoorbeeld: over Prinsjesdag of over een orkaan. Samen met vrijwilliger Koos lezen we een tekst maar ook kijken we naar het journaal dat over het onderwerp gaat.

Bekijk details van Nieuwscafé

• Workshop: Lego WeDo = UITVERKOCHT

28 maart 2017

Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? De vierkante blokjes zorgen al decennialang voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen op donderdag 2 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek meedoen aan een Workshop LEGO® met programmeren. Doen!

Bekijk details van Workshop: Lego WeDo = UITVERKOCHT

• De VakantieBieb: hét zomercadeautje van de Bibliotheek

18 maart 2017

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb: hét zomercadeautje van de Bibliotheek

• Cursus: tekst verwerken met Word

25 februari 2017

Bibliotheek Katwijk biedt in mei een cursus Word aan in drie dagdelen. Als je de eerste stapjes van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma op de computer wilt leren, dan is deze prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan een aanbeveling waard.

Bekijk details van Cursus: tekst verwerken met Word

• LEGO® workshop met programmeren

10 januari 2017

Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? De vierkante blokjes zorgen al decennialang voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Kids vanaf 7 jaar kunnen op dinsdag 21 augustus van 10.00 tot 12.30 uur in de Hoofdbieb meedoen aan een Workshop LEGO® met programmeren. Doen!

Bekijk details van LEGO® workshop met programmeren

• Cursus PowerPoint

6 januari 2017

Bibliotheek Katwijk biedt voor de zomervakantie nog een laagdrempelige cursus PowerPoint aan in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Op drie dinsdagochtenden leer je de beginselen van het maken van een mooie presentatie zodat jouw boodschap goed overkomt.

Bekijk details van Cursus PowerPoint

• 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb

28 december 2016

Vanaf 21 september staan elke vrijdagochtend tot het eind van het jaar tussen 10.00 en 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek de bordspellen én de koffie klaar. Het is een mooie uitdaging om je hersens te trainen met een spelletje en bovendien is het een leuke gelegenheid om met medespelers in contact te komen. Gezellig met elkaar op vrijdagochtend een spel doen en een praatje maken met een bakkie koffie erbij. Iedereen is van harte welkom op deze vaste ‘Train je brain-vrijdagochtenden’. De bibliotheek...

Bekijk details van 'Train je brain' met een spel: elke vrijdagochtend in de bieb

• Filmavond Plus met een film om stil van te worden

27 december 2016

Genieten van een populaire film én van hapjes en drankjes. Dan zit je goed op een Filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk. Op woensdag 7 februari om 19.30 uur staat er weer eentje op het programma in de Hoofdbibliotheek. We gaan kijken naar een mooie en ontroerende verfilming van een boek van Tom Lanoyes over een zoon (schrijver) die geen letter meer op papier krijgt sinds zijn moeder, een levendige en zelfverzekerde actrice met een sterke wil, plotseling wordt getroffen door een beroerte.

Bekijk details van Filmavond Plus met een film om stil van te worden

• Avond over de Matthäus Passion

25 december 2016

Bent u ook gegrepen door de muziek van de Matthäus Passion? Op dinsdag 13 februari organiseren Bibliotheek Katwijk en Muziekschool Katwijk in De Burgt in Rijnsburg een avond over de dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de Matthäus Passion in hun hart gesloten. Maar hoe goed kent u ‘De Matthäus’ nu eigenlijk? Wie nieuwsgierig is naar meer, heeft nu een unieke kans om zich in één avond te verdiepen in dit prachtige muziekstuk.

Bekijk details van Avond over de Matthäus Passion

• 'Voorlezen met gebaren'

7 december 2016

Kom je ook gezellig luisteren, kijken en meedoen? Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) op woensdagmiddag 31 januari om 14.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever voorlezen met gebaren uit hét prentenboek van het jaar 2018: Sst! De tijger slaapt. Ook zullen we enkele liedjes met leuke gebaren zingen!

Bekijk details van 'Voorlezen met gebaren'