Nieuws

Resultaat 141 - 150 (van 349)

 • Avondjeugdfilm mét popcorn

  28 november 2017

  Op een zomerse avond met elkaar een leuke jeugdfilm kijken terwijl je een handje popcorn tot je neemt. Dat gaan we doen in de Zomerbieb! Op donderdagavond 1 augustus om 19.00 uur starten we een superleuke musicalfilm voor 8 tot 80-jarigen. We maken er een gezellig samenzijn van in de Hoofdbibliotheek, met popcorn en een drankje. De toegang is gratis maar je moet wel vooraf een toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Avondjeugdfilm mét popcorn

 • Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

  24 november 2017

  Na al vele succesvolle workshops in de bibliotheek te hebben gegeven, staat nu de fotografiecursus ‘Macro – bloemen en insecten’ van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in de bibliotheek geprogrammeerd. Dit is je kans om dit voorjaar een geslaagde duik te nemen in de Macrofotografie. Op woensdag 8 mei is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op zaterdag 11 mei nemen beide fotografen de deelnemers mee naar Panbos voor een vroege praktijkochtend. En een leuk weetje: eerdere deelnemers zijn...

  Bekijk details van Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

 • Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

  23 november 2017

  Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek ‘De Batavier’ presenteren. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn!

  Bekijk details van Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

 • Warme Kerst met Joris' Kerstboom

  13 november 2017

  In de Hoofdbibliotheek in Katwijk staat vanaf 10 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Katwijkse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Warme Kerst met Joris' Kerstboom

 • Een superheldenfamilie op film

  11 november 2017

  Ben je acht jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 9 januari een levendige animatiefilm over een familie vol superhelden klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Een superheldenfamilie op film

 • Vrolijke Nederlandse Taalshow voor de hele familie

  10 november 2017

  In de Week van de Alfabetisering kan iedereen op donderdag 12 september om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever meegenieten van De Nederlandse Taalshow. In deze voorstelling vol met humor, zang, dans en een vleugje drama kunnen mensen op een vrolijke manier hun Nederlands een beetje bijspijkeren en bovendien zijn er mooie prijzen te winnen met een spannende quiz rond de Nederlandse taal. Een leuke show voor jong en oud die al op tientallen plekken in Nederland is gespeeld en ook op De Parade...

  Bekijk details van Vrolijke Nederlandse Taalshow voor de hele familie

 • Lezing: hoe houd ik mijn hersenen gezond?

  10 november 2017

  In het kader van de Kattukse Brainweek (18 t/m 21 september) organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de Hersenstichting de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’ over het brein. Op zaterdag 21 september om 11.00 uur is het ‘loop maar binnen en schuif aan’ in de Hoofdbibliotheek: de lezing is voor iedereen interessant, toegankelijk en bovendien gratis.

  Bekijk details van Lezing: hoe houd ik mijn hersenen gezond?

 • Gratis training voor nieuwe taalcoaches

  10 november 2017

  Steeds meer mensen willen de Nederlandse taal leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen dit najaar een gratis taalcoachtraining aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis training voor nieuwe taalcoaches

 • Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

  6 november 2017

  Hoe leuk is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen te genieten van een leuke poppenkastvoorstelling samen met je kindje? Dat kan op zaterdag 26 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘Waar is mijn huis’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

  Bekijk details van Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

 • Jeugdfilm over jong vogeltje

  5 november 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 6 februari een leuke animatiefilm klaarstaan over een jong vogeltje dat graag met zijn vriendinnetje speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm over jong vogeltje