Nieuws

Resultaat 141 - 150 (van 687)

 • Knutselmiddag in het thema Gi-ga-groen in Rijnsburg Bekijk details

  15 september 2022

  Speciaal voor kinderen uit Rijnsburg wordt er op woensdagmiddag 12 oktober van 14.30 tot 16.00 uur in de Burgt een Gi-ga-groene knutselmiddag georganiseerd. Wat is er nou Gi-ga-groener dan knutselen met gevonden voorwerpen uit de natuur? Onder begeleiding van bibliotheekmedewerker Cleo ga je aan de slag. De toegang is helemaal gratis, dus kom lekker binnenlopen en knutsel mee!

 • Voorleesuurtje en knutselen in thema Gi-Ga-Groen Bekijk details

  15 september 2022

  Ben jij tussen de 4 en 8 jaar oud ? Hou jij ook zo van voorgelezen worden? En ben je ook nog eens een echte knutsel-kanjer? Kom dan op woensdag 5 oktober van 15.00 tot 16.00 uur naar bibliotheekvestiging Hoornes/Rijnsoever. Onze collega Petra heeft de allermooiste voorleesstem en bedenkt de leukste knutsel-activiteiten, helemaal in het Gi-Ga-Groene thema. Er worden twee prentenboeken voorgelezen en leuke liedjes gezongen. En natuurlijk is er ook lekkere limo en vers fruit!

 • Filmmiddag over een bijzondere bij Bekijk details

  15 september 2022

  Kom naar de filmmiddag op woensdag 5 oktober om 14.00 in het Dorpshuis in Valkenburg. Duik in de wereld van de beroemdste bij op aarde en beleef een bij-zonder bijen-avontuur. Er is plek voor iedereen en je hoeft geen kaartje te kopen. Wij hebben er zzzzzzzzuper veel zzzzzzin in! Jij ook?

 • Wonderlijke Natuurweetjes - speurtocht Bekijk details

  15 september 2022

  Tijdens de Kinderboekenweek kan je in bibliotheekvestigingen Rijnsburg, Hoornes/Rijnsoever, Valkenburg en de Hoofdbibliotheek gedurende de hele Kinderboekenweek meedoen aan een super gave speurtocht. Leer meer over de leukste en gekste natuurweetjes en test je kennis met de waar of niet-waar vragen. En natuurlijk kun je een super gave prijs winnen… Vraag de bibliotheekmedewerkers om een speurtocht-formulier en speuren maar!

 • Theatervoorstelling DeepDeep 'Dat wil ik zien!' Bekijk details

  15 september 2022

  Kom samen met je kind tijdens de Kinderboekenweek naar de Gi-ga-groene voorstelling ‘Dat wil ik zien!’ van kindertheatergroep Deepdeep, vol fantasie, muziek en weetjes. De voorstelling is te zien op zaterdag 15 oktober om 10.30 uur in het Dorpshuis in Valkenburg en geschikt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

 • Escape Game Groene Helden Bekijk details

  15 september 2022

  Het escape-spel Groene Helden van het Dierenrijk past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘Gi-ga-groen!’ Kinderen van 9 tot en met 12 jaar zijn op dinsdag 11 oktober van 15.45 tot 17.00 uur in de Hoofdbibliotheek of op vrijdag 14 oktober van 15.45 tot 17.00 uur in bibliotheek Hoornes/Rijnsoever welkom om samen een weg door deze spannende escape game vol onverwachte klimaathelden, verrassingen, puzzels en raadsels te banen.

 • Peuterbieb: Ukkie-uurtje in de Makersplaets Bekijk details

  7 september 2022

  De bibliotheek is er voor iedereen, en dus ook voor onze jongste bezoekers! Kinderen van 0 tot en met 4 zijn op dinsdag 27 september samen met hun ouders van harte welkom in de Makersplaets om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar een prentenboekverhaal en mee te doen aan leuke activiteiten.

 • Opening expositie 'Struinen in de duinen' Bekijk details

  7 september 2022

  Op vrijdagmiddag 30 september vindt er een feestelijke opening van een nieuwe expositie plaats. Ditmaal staan de natuurfoto’s van Krijna van der Marel in de schijnwerpers. Van 16.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom in de Hoofdbibliotheek.

 • Hoera! We zijn weer open! Bekijk details

  7 september 2022

  Hoera! 🥳 We zijn vanaf vandaag weer op de zaterdag geopend in Rijnsburg! Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de Burgt.

 • Workshop Programmeren met Micro:bit Bekijk details

  26 augustus 2022

  Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Op dinsdag 20 september kunnen kinderen van 15.45 tot 17.00 uur leren wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare minicomputer) zijn. Ze kunnen de leukste dingen programmeren met dit minicomputertje. Met de micro:bit kan je dingen aansturen waardoor het kan bewegen, geluid maakt, of verlicht wordt met ledlampjes.

Paginanavigatie