Resultaat 141 - 150 (van 619)

• Filmavond met overtuigende Nederlandse oorlogsfilm Bekijk details

10 maart 2022

In mei programmeert Bibliotheek Katwijk een grootse oorlogsfilm (2020) van Nederlandse bodem die bovendien erg goede recensies kreeg. Op donderdag 19 mei om 19.30 uur in de theaterzaal van Dorpshuis Valkenburg draait het om de bijna vergeten strijd die eind 1944 in Zeeland en het noorden van België door de geallieerden is gevoerd om de toegang tot Antwerpen in handen te krijgen. Een film om te gaan zien!

• Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

7 maart 2022

Er komt weer een gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk aan. In het Dorpshuis Valkenburg is op woensdagmiddag 6 april om 14.00 uur een heerlijke feelgoodfilm uit 2021 te zien over een stoer meisje met een levendige fantasie. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen met deze jeugdfilm.

• Mediaspeeltuin voor ouders en jonge kinderen Bekijk details

1 maart 2022

Ouders/verzorgers en hun jonge kinderen zijn op woensdagochtend 30 maart van harte welkom voor een rondje door de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek. Onder de noemer van de Media Ukkie Dagen zijn er allerlei leuke voorbeelden te zien en te beleven waarbij het draait om mediagebruik voor kleintjes. Van apps tot robotjes, van digitale prentenboeken tot vertelplaten en mét leuke mediatips voor de ontwikkeling van kinderen.

• Ouder-kind workshop Bluebots Bekijk details

1 maart 2022

In de Makersplaets van de bibliotheek staat er op dinsdag 29 maart van 15.30 tot 16.45 uur leuke ouder-kind workshop op het programma met Bluebots. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen, samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met het programmeren van een robotbijtje. Superleuk om samen op ontdekking te gaan! Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 8 ouder-kind combinaties.

• Voorleeshalfuurtje bij de HEMA Bekijk details

28 februari 2022

In het restaurant van de HEMA aan de Taatedam gaat het maandelijkse voorleeshalfuurtje voor kindjes van 0 tot 4 jaar weer van start. HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om een gezellig voorleesmomentje aan te bieden voor ouders en hun jonge kinderen: woensdag 2 maart om 10.00 uur gaan we weer beginnen!

• Online Katwijkse Duurzaamheidsquiz Bekijk details

28 februari 2022

Onder de titel ‘De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022’ organiseren Natuurcentrum Katwijk, Bewust aan de Kust en Bibliotheek Katwijk op maandag 7 maart vanaf 20.00 uur een informatieve én leuke online duurzaamheidsavond. Met inspirerende lezingen, een pitch van de politieke partijen over duurzaamheid en De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022 met 20 vragen over duurzaamheid en natuur in Katwijk. Alle kijkers kunnen meedoen aan de quiz en er is een mooie Publieksprijs te winnen. Een avond om bij te zijn!

• Filmavond Plus met overtuigende boekverfilming Bekijk details

22 februari 2022

Genieten van een goede film en een lekker hapje. Die garantie staat voor de Filmavond Plus op woensdag 13 april om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Dit keer is gekozen voor een boekverfilming (2020) gebaseerd op de hitroman van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck. Over hoe gebeurtenissen in de jeugd van een negenjarig meisje de rest van haar leven tekent. Een dramafilm die put uit echte gevoelens…

• Martijn en Lotte: Katwijkse voorleeskampioenen 2022! Bekijk details

16 februari 2022

Martijn Hoevens van De Horizon en Lotte van Leeuwen van de Oranje-Nassauschool zijn de Katwijkse Voorleeskampioenen van 2022. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen is belangrijker dan ooit. Martijn en Lotte zijn dit jaar tot de beste voorleesambassadeurs van Katwijk uitgeroepen.

• Cursus: werken met het patiëntenportaal Bekijk details

14 februari 2022

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. Bibliotheek Katwijk helpt mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. In de handige cursus ‘Werken met het patiëntenportaal’ op donderdag 14 april van 15.00-17.00 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de patiëntenportalen huisarts en ziekenhuis.

• Mad Science workshop: Wetenschap voor detectives Bekijk details

14 februari 2022

Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 23 maart van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma met als thema: wetenschap voor detectives. Maak kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten.

Paginanavigatie