Nieuws

Resultaat 201 - 210 (van 281)

 • Workshop LEGO WeDo: Robo-race UITVERKOCHT

  3 juli 2017

  Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? Haast iedereen toch? De vierkante blokjes zorgen al tientallen jaren voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen op woensdagmiddag 15 januari om 14.00 uur meedoen aan de workshop LEGO® WeDo in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Zo leuk om te doen!

  Bekijk details van Workshop LEGO WeDo: Robo-race UITVERKOCHT

 • Startfeestje Nationale Voorleesdagen

  3 juli 2017

  Op de openingsmiddag van de Nationale Voorleesdagen 2020, woensdagmiddag 22 januari, organiseert Bibliotheek Katwijk in de vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Voorleesdagen-startfeestje’. Peuters en kleuters tot 6 jaar zijn tussen 15.00 en 16.00 uur welkom in de bieb aan de Hoorneslaan om te genieten van voorlezen, zich te laten schminken en om mee te doen aan een spelletje. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen

 • Sinterklaasfilmmiddag

  3 juli 2017

  Woensdagmiddag 5 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek. Er staat een leuke Sinterklaasfilm op het programma. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Sinterklaasfilmmiddag

 • Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan

  1 juli 2017

  Schrijfster Josha Zwaan (1963) komt naar Katwijk. De auteur van onder meer de bestseller ‘Parnassia’ (2010) en ‘Zeevonk’ (2013) vertelt in de hoofdbibliotheek over haar werk, schrijverschap en zeker over haar nieuwste boek ‘Saturnusplein 3’, een aangrijpend levensverhaal over de liefde en een verwoest leven. Op woensdag 26 september om 19.30 uur kunt u Josha Zwaan zelf ontmoeten, haar vragen stellen en natuurlijk signeert zij in de pauze graag haar boeken.

  Bekijk details van Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan

 • Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

  28 juni 2017

  November is in de bibliotheek de maand voor de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest. Met dit jaar als thema: Duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ligt daarom de groene loper uit. Als feestelijk beginnetje van Nederland Leest kun je op vrijdag 1 november voor een perfecte smoothie in de Hoofdbibliotheek terecht. Neem plaats op een speciale smoothiefiets en...

  Bekijk details van Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

 • Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit

  28 juni 2017

  Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2018, woensdagmiddag 3 oktober, organiseert Bibliotheek Katwijk in twee van haar vestigingen een filmvoorstelling en in twee vestigingen een knutsel/schminkactiviteit. Zowel in de Hoofdbibliotheek als in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever draaien we om 14.30 uur een leuke jeugdfilm. Wie liever knutselt of geschminkt wil worden, kan van 14.30 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg. De toegang is in alle gevallen gratis.

  Bekijk details van Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit

 • Lezing Roxane van Iperen: VOL

  26 juni 2017

  In de vroege meidagen komt de Tweede Wereldoorlog bij veel mensen weer beeldend in de herinnering. Schrijfster Roxane van Iperen komt op maandag 6 mei om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen over haar boek ’t Hooge Nest. De titel verwijst naar de naam van een villa in ’t Gooi die tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen in Nederland was. Het is ook het bloedstollende en moedige verhaal over twee ongelooflijk dappere Joodse zussen.

  Bekijk details van Lezing Roxane van Iperen: VOL

 • Kinderboekenschrijfster Anna Woltz komt praten over Vriendschap

  25 juni 2017

  In de Kinderboekenweek kun je kinderboekenschrijfster Anna Woltz ontmoeten.

  Bekijk details van Kinderboekenschrijfster Anna Woltz komt praten over Vriendschap

 • Filmavond: met het waargebeurde verhaal over een zwijgend protest

  22 juni 2017

  De filmavond van 15 mei is alweer de laatste die de bibliotheek dit voorjaar aanbiedt. Om 19.30 uur staat in de filmzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg een bekroonde film op het programma over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. De film is gebaseerd op het gelijknamige biografische boek (2006) van de Duitse schrijver Dietrich Garstka. Een film die laat zien dat stilte het luidste protest kan zijn en die gaat over burgerlijke...

  Bekijk details van Filmavond: met het waargebeurde verhaal over een zwijgend protest

 • Muzikale voorstelling 'Vive le Geus!'

  21 juni 2017

  ‘Vive le Geus!’, een bloedstollende muzikale voorstelling, komt in de Maand van de Geschiedenis naar Katwijk. Het ensemble Camerata Trajectina en Hans Goedkoop (presentator van het televisieprogramma ‘Andere Tijden’) brengen op donderdag 18 oktober om 20.30 uur in muziek en woord het verhaal van de Tachtigjarige oorlog tot leven. Het is gelukt deze voorstelling naar de hoofdbibliotheek in Katwijk te halen dankzij de samenwerking met Muziekschool Katwijk, K&O Katwijk, het Katwijks Museum en Welzijnskwartier....

  Bekijk details van Muzikale voorstelling 'Vive le Geus!'