Nieuws

Resultaat 201 - 210 (van 687)

 • Mad Science workshop: Chemische mysteries Bekijk details

  18 maart 2022

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als aspirant-scheikundige. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische mysteries. Maak onderscheid in verandering en ontrafel het mysterie van chemie.

 • Workshop: Programmeren met Dash Bekijk details

  14 maart 2022

  Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met het robotje Dash kun je die vraag vast beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 19 april van 15.30 tot 16.45 uur gaan kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

 • LEGO Plus middag Bekijk details

  11 maart 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO Plus middag op dinsdag 12 april van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of...

 • Filmavond met overtuigende Nederlandse oorlogsfilm Bekijk details

  10 maart 2022

  In mei programmeert Bibliotheek Katwijk een grootse oorlogsfilm (2020) van Nederlandse bodem die bovendien erg goede recensies kreeg. Op donderdag 19 mei om 19.30 uur in de theaterzaal van Dorpshuis Valkenburg draait het om de bijna vergeten strijd die eind 1944 in Zeeland en het noorden van België door de geallieerden is gevoerd om de toegang tot Antwerpen in handen te krijgen. Een film om te gaan zien!

 • Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  7 maart 2022

  Er komt weer een gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk aan. In het Dorpshuis Valkenburg is op woensdagmiddag 6 april om 14.00 uur een heerlijke feelgoodfilm uit 2021 te zien over een stoer meisje met een levendige fantasie. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen met deze jeugdfilm.

 • Mediaspeeltuin voor ouders en jonge kinderen Bekijk details

  1 maart 2022

  Ouders/verzorgers en hun jonge kinderen zijn op woensdagochtend 30 maart van harte welkom voor een rondje door de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek. Onder de noemer van de Media Ukkie Dagen zijn er allerlei leuke voorbeelden te zien en te beleven waarbij het draait om mediagebruik voor kleintjes. Van apps tot robotjes, van digitale prentenboeken tot vertelplaten en mét leuke mediatips voor de ontwikkeling van kinderen.

 • Ouder-kind workshop Bluebots Bekijk details

  1 maart 2022

  In de Makersplaets van de bibliotheek staat er op dinsdag 29 maart van 15.30 tot 16.45 uur leuke ouder-kind workshop op het programma met Bluebots. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen, samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met het programmeren van een robotbijtje. Superleuk om samen op ontdekking te gaan! Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 8 ouder-kind combinaties.

 • Voorleeshalfuurtje bij de HEMA Bekijk details

  28 februari 2022

  In het restaurant van de HEMA aan de Taatedam gaat het maandelijkse voorleeshalfuurtje voor kindjes van 0 tot 4 jaar weer van start. HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om een gezellig voorleesmomentje aan te bieden voor ouders en hun jonge kinderen: woensdag 2 maart om 10.00 uur gaan we weer beginnen!

 • Online Katwijkse Duurzaamheidsquiz Bekijk details

  28 februari 2022

  Onder de titel ‘De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022’ organiseren Natuurcentrum Katwijk, Bewust aan de Kust en Bibliotheek Katwijk op maandag 7 maart vanaf 20.00 uur een informatieve én leuke online duurzaamheidsavond. Met inspirerende lezingen, een pitch van de politieke partijen over duurzaamheid en De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022 met 20 vragen over duurzaamheid en natuur in Katwijk. Alle kijkers kunnen meedoen aan de quiz en er is een mooie Publieksprijs te winnen. Een avond om bij te zijn!

 • Filmavond Plus met overtuigende boekverfilming Bekijk details

  22 februari 2022

  Genieten van een goede film en een lekker hapje. Die garantie staat voor de Filmavond Plus op woensdag 13 april om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Dit keer is gekozen voor een boekverfilming (2020) gebaseerd op de hitroman van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck. Over hoe gebeurtenissen in de jeugd van een negenjarig meisje de rest van haar leven tekent. Een dramafilm die put uit echte gevoelens…

Paginanavigatie