Nieuws

Resultaat 201 - 210 (van 553)

 • Nijntje spreekt Katteks! Bekijk details

  1 januari 2021

  Tijdens een bijeenkomst voor genodigden op zaterdagochtend 25 september in de Hoofdbibliotheek Katwijk ziet het boekje nijntje an zae (nijntje aan zee in het Katteks) het licht. De vertalers Leendert de Vink en Jaap van der Marel én wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk nemen de eerste exemplaren van dit bijzondere nijntje-boek in ontvangst. Nijntje an zae verschijnt bij uitgeverij Bornmeer.

 • Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid Bekijk details

  1 januari 2021

  Presentator Dieuwertje Blok vindt vrijheid niet vanzelfsprekend. Door haar eigen familiegeschiedenis weet ze dat vrijheid iets heel kwetsbaars is. Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en het is goed het regelmatig met elkaar over de waarde van vrijheid te hebben. Dieuwertje Blok komt in de herfstvakantie, op vrijdag 22 oktober van 10.30 tot 11.30 uur, in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek aan kinderen van 9 t/m 12 jaar vertellen over vrijheid. Ze doet dit aan de hand...

 • Bibliotheek nog dicht, Afhaal- en inleverservice gaat door Bekijk details

  1 januari 2021

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen. Wanneer de bibliotheek weer open mag, is nog onbekend. De bibliotheek en/of de gemeente kunnen dit niet zelf beslissen: het openingsplan van de landelijke overheid is hierin leidend.

 • Nijntje in 't Katteks Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoera, er komt een nijntje-boek in 't Katteks! Vanaf eind september is het kinderboek nijntje aan zee in de Katwijkse taal voor te lezen. Niemand minder dan de auteurs Leendert de Vink en Jaap van der Marel (van het Katwijks woordenboek) zorgden voor de Katwijkse vertaling van dit nijntje-verhaal: nijntje an zae.

 • Livestream boekpresentatie 'Bakken met Ine' Bekijk details

  1 januari 2021

  Een boekpresentatie is iets bijzonders en al helemaal als het gaat om een boek van onze Rijnsburgse bakberoemdheid Ine Paauw. Via een openbare livestream op het YouTubekanaal van Bibliotheek Katwijk presenteert Ine Paauw op woensdag 16 juni van 20.00 tot 21.00 uur haar allereerste boek ‘Bakken met Ine’. Iedereen kan online de presentatie van dit bakboek meebeleven maar Ine gaat ook in de bakstand tijdens een live bakworkshop. Uiteraard is er gelegenheid voor de kijkers om vragen aan Ine Paauw te...

 • Cursus: Klik & Tik, het internet op UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de nieuwe cursus Klik & Tik.

 • GEANNULEERD Filmavond Plus met ijzersterk Brits drama Bekijk details

  25 november 2020

  De laatste Filmavond Plus van dit jaar is op woensdag 16 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Bezoekers van de filmavond in november hebben de film voor december uitgekozen. Het is een film geworden met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Van harte welkom op deze Filmavond Plus waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een mooie film mét een lekker hapje erbij.

 • GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA Bekijk details

  18 februari 2020

  In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

 • GEANNULEERD Lezing over barakken Valkenburg Bekijk details

  18 februari 2020

  Voor veel mensen is het een onbekend verhaal. Voor de ‘Katwijkse professor’ Jan de Lange niet. Hij vertelt op zaterdag 4 april vanaf 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek graag én gratis over het ontstaan van het barakkenkamp bij voormalig vliegveld Valkenburg. De lezing van Jan de Lange is de aftrap van de Maand van de Vrijheid in Bibliotheek Katwijk met allerlei activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid.

 • GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms Bekijk details

  18 februari 2020

  Voor kinderen is het hartstikke belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met digitale vaardigheden zoals programmeren. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) skills in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk een workshop van twee middagen (8 én 15 april van 14.00 tot 15.30 uur) in de Hoofdbibliotheek: Programmeer je robot met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

Paginanavigatie