Nieuws

Resultaat 191 - 200 (van 619)

 • Filmavond met drama/thriller over moordzaak Bekijk details

  1 juli 2021

  Bibliotheek Katwijk heeft op vrijdagavond 22 april om 19.30 uur een mooie filmavond op het programma staan in de Hoofdbibliotheek. De keuze voor de film is gevallen op een boekverfilming uit 2020 gebaseerd op het boek van Bas Haan over De Deventer Moordzaak (2009). Een extra leuk feitje is dat het op zaterdag 23 april Wereldboekendag is. Boek en film komen bij elkaar op deze vrijdagavond-filmavond in Katwijk. Van harte welkom!

 • Workshop: knoop een hippe macraméhanger of armband Bekijk details

  1 juli 2021

  De bieb organiseert een gave creatieve activiteit in de Makersplaets voor kinderen die het leuk vinden iets te maken met touw. In de workshop ‘Knoop een hippe macraméhanger of armband’ op dinsdagmiddag 22 maart van 15.30 tot 16.45 uur komen kinderen van 8 t/m 12 jaar in touw mét touw. En reken maar dat ieder kind met iets leuks naar huis gaat. Hoe dat touw knopen werkt? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kom je erachter!

 • Concertlezing 'De rechtvaardigen' van schrijver Jan Brokken Bekijk details

  1 juli 2021

  Een hoogtepunt in de bibliotheek in mei wordt ongetwijfeld de concertlezing ‘De rechtvaardigen’ met schrijver Jan Brokken. Een indrukwekkende voorstelling met verhalen van Jan Brokken en muziek van Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano). Op dinsdagavond 10 mei is het vanaf 19.30 uur genieten in gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Van Jan Brokken die niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller is én van prachtige muziek. Een aanrader!

 • Gecertificeerd: Bibliotheek Katwijk heeft kwaliteit op orde! Bekijk details

  24 juni 2021

  Bibliotheek Katwijk heeft op 19 mei opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje Bekijk details

  1 juni 2021

  Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

 • Bibliotheekvestigingen weer open! Bekijk details

  28 mei 2021

  Iedereen is weer welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Lekker een boek zoeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of even een praatje maken: het kán weer.

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  15 maart 2021

  Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen nu online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

 • Minicursus over Kieswijzer met kamerleden Bekijk details

  13 maart 2021

  Een aantal Kamerleden en kandidaat-Kamerleden was afgelopen maandag aanwezig bij een digitaal werkbezoek aan het (digi)Taalhuis van Bibliotheek Katwijk. Ze kregen daar een impressie van hoe een les of cursus er in de bibliotheek uitziet. In deze speciale online bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het invullen van kieswijzers zoals het Kieskompas. (digi)Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk gaf de les aan een vaste groep van...

 • Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen Bekijk details

  13 maart 2021

  Floor Kuijt van De Duinroos en Joas van der Plas van de Oranjeschool mogen zich in 2021 de Voorleeskampioenen van Katwijk noemen. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Want ja, ook de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd verloopt in coronatijden anders dan anders. Maar aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen blijft altijd nodig en is belangrijker dan ooit. En als er twee voorleesambassadeurs zich afgelopen week hebben bewezen,...

 • Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd Bekijk details

  13 maart 2021

  De winnaars van de Katwijkse schrijfwedstrijd met als thema ‘Tweestrijd’ zijn geworden: Coralien Pladdet met het gedicht ‘Weg van jou’ én Anna van der Plas met een kort verhaal (zonder titel). De jury kwam bij de keuze van het winnende gedicht en verhaal niet in tweestrijd terecht maar was het opmerkelijk snel eens. De Katwijkse schrijfwedstrijd is een initiatief van Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post.

Paginanavigatie