Nieuws

Resultaat 191 - 200 (van 553)

 • Cursus: Betrouwbare informatie zoeken over gezondheid Bekijk details

  1 januari 2021

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De eerste cursus van deze serie is: ‘Betrouwbare informatie zoeken over gezondheid’. In deze handige cursus op maandag 22 november van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de websites thuisarts.nl en apotheek.nl.

 • Vrolijke jeugdfilm over muzikale trollen Bekijk details

  1 januari 2021

  Op de tweede woensdagmiddag van de Kinderboekenweek staat er in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek een echte hitfilm klaar. Kinderen vanaf 6 jaar zijn op 13 oktober van harte uitgenodigd voor een muzikaal tourtje in trollenland. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

 • Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis Bekijk details

  1 januari 2021

  Lees je graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vind je het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat je hebt gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten (op anderhalve meter!) is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met de informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Er is plek voor negen deelnemers. Reserveer vooraf wel...

 • Gratis startbijeenkomst literaire leesgroep Bekijk details

  1 januari 2021

  Wie herkent dat? Dat als je een mooi boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je met een ander wilt delen wat een verhaal heeft losgemaakt. Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 13 november van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

 • Kindertheater Deep Deep met: Oppasser voor een dag Bekijk details

  1 januari 2021

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk de superleuke kindervoorstelling ‘Oppasser voor een dag’ in het Dorpshuis in Valkenburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling. Zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 11.45 uur wordt een klein uurtje vol plezier en avontuur voor kinderen van 5 t/m 9 jaar over Pleun, die helemaal nog niet weet wat ze later worden wil.

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de herfstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 19 oktober van 10.15 tot 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites Bekijk details

  1 januari 2021

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

 • Online lezing schrijfster Josephine Rombouts: over Schotland en Cliffrock Castle Bekijk details

  1 januari 2021

  Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Wie van deze setting houdt of een van de populaire romans van Josephine Rombouts over Cliffrock Castle heeft gelezen, omcirkelt woensdag 19 mei in de agenda. Bibliotheek Katwijk ontvangt dan van 20.00 tot 21.15 uur schrijfster Josephine Rombouts voor een online ontmoeting. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten en een kort interview door bibliotheekmedewerker Carolien van Egmond...

 • Online mini BoekStartfestival op BoekStartdag Bekijk details

  1 januari 2021

  Bibliotheek Katwijk organiseert op zaterdag 19 juni een online feestje! BoekStart bestaat dit jaar namelijk 10 jaar in Katwijk én de eerste landelijk BoekStartdag wordt gevierd. Voor de bibliotheek dé gelegenheid om de allerjongsten en hun (groot)ouders iets aantrekkelijks aan te bieden. En dat doet de bieb met een online mini BoekStartfestival! Met onder meer de volgende activiteiten: een muzikale voorstelling, een knutselworkshop en boekentips. Alles is te volgen via de website van de bibliotheek.

 • Koningsdag: geen afhaalservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Op Koningsdag (dinsdag 27 april) is de Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is dan niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen óf uitgeleende materialen in te leveren bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.

Paginanavigatie