Resultaat 191 - 200 (van 352)

• Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes

28 september 2017

Zomaar een gezellig uurtje op donderdagmorgen in de hoofdbibliotheek. Daar kunt u bij zijn op donderdag 15 november van 10.30 tot 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. We hebben dan een leuke voorleesbingo voor volwassenen op het programma. De titel van deze voorleesbingo is: ‘De Indische Tantes’. Luister naar de korte en humoristische verhalen en streep weg wat je tijdens het verhaal hoort.

Bekijk details van Voorleesbingo volwassenen met de Indische tantes

• Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

28 september 2017

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 13 februari om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een indrukwekkend drama op het programma dat zich afspeelt in de wereld van een rechter aan het Londense hooggerechtshof. Het is de boekverfilming van een gelijknamige roman van Ian McEwan, met een magistrale Emma Thompson in de hoofdrol.

Bekijk details van Filmavond Plus met een indrukwekkend Brits drama

• Workshop: Leer je fotocamera kennen

27 september 2017

Wil je in één avond meer te weten komen over je camera, dan is hier een tip: geef je snel op voor de workshop van Hans Kruyt ‘Leer je fotocamera kennen’. Op maandag 18 februari om 19.30 uur leidt Hans Kruyt van fotospeciaalzaak Foto Kruyt je op een handige manier langs de basismogelijkheden van je camera en helpt je om nog mooiere foto’s te maken.

Bekijk details van Workshop: Leer je fotocamera kennen

• Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

25 september 2017

Wie kan er beter iets vertellen over de geschiedenis van Katwijk aan de hand van zes molens dan molenaar/molenmaker Jack Bouma van molen de Geregtigheid aan de Valkenburgseweg? Op donderdag 21 februari om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Katwijk in De Roskam een avond over de lokale geschiedenis waarin Jack Bouma zijn toehoorders meeneemt op een reis langs de zes molens die Katwijk ooit rijk was.

Bekijk details van Lezing over geschiedenis Katwijkse molens

• Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

23 september 2017

Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Een e-mail sturen of beantwoorden kunnen de meeste mensen wel. Toch is het nog niet voor iedereen even eenvoudig om de weg op internet te vinden. Je kunt het nu leren op de cursus Klik & Tik. Geef je snel op voor deze handige cursus van drie ochtenden in maart bij de bibliotheek.

Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

• Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

22 september 2017

Op elke eerste woensdagmiddag van de komende maanden organiseert Bibliotheek Katwijk samen met Het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag voor de jeugd. In de gezellige brasserie draaien we op woensdag 6 maart, 3 april en 1 mei een leuke film voor kinderen. De jeugdfilmmiddagen beginnen om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilms in Het Dorpshuis Valkenburg

• Taalavond

22 september 2017

Voor alle taalcoaches die zich via Bibliotheek Katwijk en het Welzijnskwartier vrijwillig inzetten om mensen de Nederlandse taal te leren, organiseert de bibliotheek samen met het Welzijnskwartier op woensdagavond 6 maart in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever een Taalavond. Ook andere mensen die iemand helpen met de Nederlandse taal kunnen naar deze Taalavond komen. Zelfs mensen die erover nadenken om taalcoach te worden, zijn van harte welkom.

Bekijk details van Taalavond

• Voorleesbingo met mannenkoor

20 september 2017

Weer zo’n gezellig klein uurtje op de woensdagmiddag in de hoofdbibliotheek.

Bekijk details van Voorleesbingo met mannenkoor

• Cursus Word

18 september 2017

Bibliotheek Katwijk biedt een cursus Word aan. In november/december kunnen mensen in drie dagdelen de beginselen van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma (van Microsoft) leren in een prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

Bekijk details van Cursus Word

• Sintmiddag: met knutselen en muziek

14 september 2017

We organiseren in de Hoofdbibliotheek op woensdag 28 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkestje van Muziekschool Katwijk.

Bekijk details van Sintmiddag: met knutselen en muziek