Resultaat 181 - 190 (van 352)

• Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

6 oktober 2017

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk en Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) een muzikaal feestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op woensdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en op donderdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen met muziek en gebaren genieten van ‘Een huis voor Harry’.

Bekijk details van Muzikaal voorleesfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

• Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels; UITVERKOCHT

5 oktober 2017

Weet je hoe leuk ministecken is? Lekker spelen met een soort kunststof mozaïeksteentjes die op een grondplaat geklemd worden en waarmee je prachtige kunstwerken kunt maken. Maar wist je dat je dat ook digitaal kunt doen? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek kunnen kinderen vanaf 8 jaar op dinsdag 10 december om 16.00 uur meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Bekijk details van Workshop: Digitaal ministecken met Bloxels; UITVERKOCHT

• Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

3 oktober 2017

Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, op zaterdagmorgen 1 februari vanaf 10.30 tot 12.00 uur, is er een spetterend slotfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig langs met je peuter/kleuter bij dit gratis feestje waarbij in alle hoeken van de jeugdafdeling iets leuks te doen is.

Bekijk details van Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

• Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

2 oktober 2017

Mart Smeets, sportjournalist in hart en nieren, komt op maandagavond 11 februari naar Bibliotheek Katwijk. Hij wordt geïnterviewd door de Katwijkse sportcommentator Krijn Schuitemaker over zijn nieuwe boek ‘Afzien’. Hierin zijn vele enthousiasmerende Smeets-verhalen opgetekend. Of het nu om schaatsen, wielrennen, tennis, voetbal, basketbal, honkbal, football, zwemmen of golf gaat, Smeets schrijft er bevlogen verhalen over, gebaseerd op zijn eigen ervaringen tussen de sporters en zijn ongeëvenaarde...

Bekijk details van Avond met Mart Smeets: UITVERKOCHT!

• Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

1 oktober 2017

Ook met de kinderen kijken we in november in de bibliotheek met een schuin oogje naar het thema van Nederland Leest, namelijk voeding. Dat doen we door op woensdagmiddag 14 november om 14.00 uur in de Hoofdbieb met elkaar een leuke animatiefilm te kijken over een rat die topkok wil worden. In de pauze knutselen we een gezond hapje in elkaar van Rupsje Nooitgenoeg en natuurlijk laten we ons dat lekker smaken. Iedereen vanaf 6 jaar kan gratis aanschuiven op deze woensdagmiddag en meekijken/meedoen.

Bekijk details van Jeugdfilm over een ratje als kok én een gezond hapje

• Workshop e-books op de e-reader & tablet

1 oktober 2017

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

Bekijk details van Workshop e-books op de e-reader & tablet

• Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

1 oktober 2017

Heb je wel eens van Fort Brittenburg gehoord? In vroeger tijden lag dit fort bij de Katwijkse kust en is later op een mysterieuze wijze in zee verdwenen. Nog steeds spreekt dit fort tot de verbeelding. Op woensdag 13 februari geeft Marleen Dijkdrent van Creakids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek de workshop ‘Bouw je eigen fort Brittenburg’. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat Fort Brittenburg weer tot leven komen.

Bekijk details van Workshop door Creakids: Bouw je eigen Fort Brittenburg

• Workshop vinylsnijder: Ontwerp je eigen hippe canvas tas

28 september 2017

Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een vinylsnijder staat? Hoe leuk is het dan om in de duurzaamheidsmaand november met dit apparaat je eigen canvas tas te ontwerpen. Op woensdagmiddag 6 november om 14.00 uur gaan we dat doen in de Workshop Vinylsnijder: Ontwerp je eigen canvas tas. Kinderen van 9 jaar en ouder maken hun eigen superhippe canvas tas zodat ze geen plastic tasje meer hoeven te gebruiken. Leuk om mee te doen en je hebt er ook echt iets aan.

Bekijk details van Workshop vinylsnijder: Ontwerp je eigen hippe canvas tas

• Duik in de praktijk van de fotobewerking

28 september 2017

De fotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester zijn regelmatig te gast in de bibliotheek met hun succesvolle fotografieworkshops. Na een theorieavond over fotobewerking op 7 november, geven zij op woensdag 14 november om 19.30 uur een échte praktijkavond in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever waarbij de deelnemers zelf volop aan de slag gaan met het bewerken van foto’s. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar voor deze unieke gelegenheid.

Bekijk details van Duik in de praktijk van de fotobewerking

• Heksje op film

28 september 2017

Ben je zes jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 12 december een leuke film over een klein heksje voor je klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Heksje op film