Nieuws

Resultaat 221 - 230 (van 578)

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de herfstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 19 oktober van 10.15 tot 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites Bekijk details

  1 januari 2021

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

 • Online lezing schrijfster Josephine Rombouts: over Schotland en Cliffrock Castle Bekijk details

  1 januari 2021

  Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Wie van deze setting houdt of een van de populaire romans van Josephine Rombouts over Cliffrock Castle heeft gelezen, omcirkelt woensdag 19 mei in de agenda. Bibliotheek Katwijk ontvangt dan van 20.00 tot 21.15 uur schrijfster Josephine Rombouts voor een online ontmoeting. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten en een kort interview door bibliotheekmedewerker Carolien van Egmond...

 • Online mini BoekStartfestival op BoekStartdag Bekijk details

  1 januari 2021

  Bibliotheek Katwijk organiseert op zaterdag 19 juni een online feestje! BoekStart bestaat dit jaar namelijk 10 jaar in Katwijk én de eerste landelijk BoekStartdag wordt gevierd. Voor de bibliotheek dé gelegenheid om de allerjongsten en hun (groot)ouders iets aantrekkelijks aan te bieden. En dat doet de bieb met een online mini BoekStartfestival! Met onder meer de volgende activiteiten: een muzikale voorstelling, een knutselworkshop en boekentips. Alles is te volgen via de website van de bibliotheek.

 • Koningsdag: geen afhaalservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Op Koningsdag (dinsdag 27 april) is de Afhaal- en inleverservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is dan niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen óf uitgeleende materialen in te leveren bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.

 • Nijntje spreekt Katteks! Bekijk details

  1 januari 2021

  Tijdens een bijeenkomst voor genodigden op zaterdagochtend 25 september in de Hoofdbibliotheek Katwijk ziet het boekje nijntje an zae (nijntje aan zee in het Katteks) het licht. De vertalers Leendert de Vink en Jaap van der Marel én wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk nemen de eerste exemplaren van dit bijzondere nijntje-boek in ontvangst. Nijntje an zae verschijnt bij uitgeverij Bornmeer.

 • Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid Bekijk details

  1 januari 2021

  Presentator Dieuwertje Blok vindt vrijheid niet vanzelfsprekend. Door haar eigen familiegeschiedenis weet ze dat vrijheid iets heel kwetsbaars is. Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en het is goed het regelmatig met elkaar over de waarde van vrijheid te hebben. Dieuwertje Blok komt in de herfstvakantie, op vrijdag 22 oktober van 10.30 tot 11.30 uur, in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek aan kinderen van 9 t/m 12 jaar vertellen over vrijheid. Ze doet dit aan de hand...

 • Bibliotheek nog dicht, Afhaal- en inleverservice gaat door Bekijk details

  1 januari 2021

  De vestigingen van Bibliotheek Katwijk zijn nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen. Wanneer de bibliotheek weer open mag, is nog onbekend. De bibliotheek en/of de gemeente kunnen dit niet zelf beslissen: het openingsplan van de landelijke overheid is hierin leidend.

 • Nijntje in 't Katteks Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoera, er komt een nijntje-boek in 't Katteks! Vanaf eind september is het kinderboek nijntje aan zee in de Katwijkse taal voor te lezen. Niemand minder dan de auteurs Leendert de Vink en Jaap van der Marel (van het Katwijks woordenboek) zorgden voor de Katwijkse vertaling van dit nijntje-verhaal: nijntje an zae.

 • Livestream boekpresentatie 'Bakken met Ine' Bekijk details

  1 januari 2021

  Een boekpresentatie is iets bijzonders en al helemaal als het gaat om een boek van onze Rijnsburgse bakberoemdheid Ine Paauw. Via een openbare livestream op het YouTubekanaal van Bibliotheek Katwijk presenteert Ine Paauw op woensdag 16 juni van 20.00 tot 21.00 uur haar allereerste boek ‘Bakken met Ine’. Iedereen kan online de presentatie van dit bakboek meebeleven maar Ine gaat ook in de bakstand tijdens een live bakworkshop. Uiteraard is er gelegenheid voor de kijkers om vragen aan Ine Paauw te...

Paginanavigatie