Nieuws

Resultaat 221 - 230 (van 692)

 • Filmavond met aanstekelijke feelgoodfilm Bekijk details

  8 februari 2022

  De bibliotheek programmeert in maart een aanstekelijke Franse feelgoodfilm (2020), gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op woensdag 9 maart om 19.30 uur is het verfilmde verhaal te zien van een regisseur die met een groep gedetineerden langs de theaters reisde. Een bont gezelschap, een boodschap over het belang van kunst en cultuur en sowieso een vermakelijke film. Van harte welkom op deze filmavond in de Hoofdbibliotheek!

 • Programmeren met micro:bit Bekijk details

  8 februari 2022

  Vervelen in de voorjaarsvakantie? Nergens voor nodig! Wat te denken van de workshop micro:bit die in 2 ochtenden (op woensdag 2 + donderdag 3 maart) in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

 • Een avond 'Aan zee' met Martin Hendriksma Bekijk details

  7 februari 2022

  Martin Hendriksma schreef het alom geprezen boek ‘Aan zee: een kroniek van de kust’. Over de geschiedenis van de Nederlandse kust, van Cadzand tot Rottumeroog, en over hoe de Nederlander de afgelopen vijf eeuwen langzamerhand de kust ontdekte. Hoe het strand van onheilsplek veranderde in ons favoriete oord van ontspanning. Op woensdag 23 maart om 19.30 uur komt Hendriksma in de Katwijkse Hoofdbibliotheek vertellen over de gevolgen van die massale kustliefde. Met speciale aandacht voor Katwijk én...

 • Bord- en kaartspellenavond met Readshop Rijnsburg Bekijk details

  3 februari 2022

  Spelletjestijd in de bieb! Op elke eerste donderdagavond van de maand organiseert Readshop Rijnsburg een gezellige spellenavond in de winkel. Najaar 2021 was het een groot succes toen deze spelletjesavond in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek werd georganiseerd. Dat doen we nu opnieuw: van harte welkom om lekker mee te komen spelen op donderdag 21 april om 19.30 uur in de bibliotheek. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met een spel of niet: wij zorgen voor de spellen, de uitleg en een consumptie,...

 • Speel de spannende Break-in box landgoederen Bekijk details

  1 februari 2022

  Los jij graag puzzels op? Bij de spannende Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Tijdens een feest van het mysterieuze landgoed ‘Welbehagen’ gaat er van alles mis. Kom jij erachter wat er precies is gebeurd en wie erachter zit??

 • Workshop Minecraft: Bouw een Romeins fort Bekijk details

  31 januari 2022

  Hoe ziet een Romeins fort er eigenlijk uit? Wat is de Limes nu precies? En wat heeft dat te maken met die beroemde Peutinger kaart uit het Katwijks Museum? Bibliotheek Katwijk organiseert in de voorjaarsvakantie voor kinderen van 9 t/m 12 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een Romeins fort’ in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Op dinsdag 1 maart van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur duiken we met deze digitale workshop in de Romeinse geschiedenis en de bouw van een Romeins fort.

 • Bijeenkomsten 'Schrijvers aan zee' in bibliotheek Bekijk details

  28 januari 2022

  Bibliotheek Katwijk geeft ruimte aan bijeenkomsten met de pas opgerichte schrijversgroep ‘Schrijvers aan zee’. Schrijvers aan Zee is een initiatief van Annette Rijsdam, ook wel bekend onder haar pseudoniem Anne May. De bedoeling is om mensen die in Katwijk en omgeving bezig zijn met schrijven een plek in de bibliotheek te bieden om te schrijven, elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en kennis te delen. De volgende vier bijeenkomsten zijn op 8 februari, 1 maart, 22 maart en 19 april van 19.00...

 • Filmavond met hartverwarmende zingende vissers Bekijk details

  27 januari 2022

  Tijdens de filmavond van Bibliotheek Katwijk in februari staat een geweldige film geprogrammeerd die zich afspeelt in een klein vissersplaatsje in Cornwall. Schrijf ‘m direct maar in de agenda: op woensdag 23 februari om 19.30 uur wordt het in de Hoofdbibliotheek genieten van een echte feelgoodfilm waar je vrolijk van wordt.

 • Mad Science workshop: Tijd voor slijm Bekijk details

  27 januari 2022

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 23 februari van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over polymeren: tijd voor slijm.

 • 'Monster' voorstelling voor kleuters in Valkenburg én Hoornes Bekijk details

  27 januari 2022

  Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april), waarin er aandacht is voor mediaopvoeding van jonge kinderen, biedt Bibliotheek Katwijk een leuke interactieve voorstelling aan van het Marnick theater. De voorstelling gaat over het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ en wordt gespeeld op zaterdag 26 maart om 10.30 uur in het Dorpshuis Valkenburg én om 13.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Geniet met je kindje (2 t/m 5 jaar) van het spannende verhaal en doe lekker mee!

Paginanavigatie