Nieuws

Resultaat 421 - 430 (van 512)

 • Cursussen: Slim omgaan met je smartphone Bekijk details

  5 juli 2017

  Wij bieden twee laagdrempelige cursussen van elk drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone: de eerste cursus is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon en de tweede cursus is voor mensen met een iPhone. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursussen: Slim omgaan met je smartphone

 • Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters Bekijk details

  4 juli 2017

  Tegenwoordig kan niemand meer zonder internet. Zeker een goede e-mail sturen of beantwoorden moet iedereen wel kunnen. Maar toch is dat niet altijd even eenvoudig. U kunt het leren op de cursus Klik & Tik van de bibliotheek. U ontdekt dan ook hoe u moet zoeken met Google en bijvoorbeeld hoe u een foto kunt meesturen met een e-mail. Geef u nu op voor de handige cursus Klik & Tik bij de bibliotheek.

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

 • Workshop LEGO WeDo: Robo-race UITVERKOCHT Bekijk details

  3 juli 2017

  Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? Haast iedereen toch? De vierkante blokjes zorgen al tientallen jaren voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen op woensdagmiddag 15 januari om 14.00 uur meedoen aan de workshop LEGO® WeDo in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Zo leuk om te doen!

  Bekijk details van Workshop LEGO WeDo: Robo-race UITVERKOCHT

 • Startfeestje Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  3 juli 2017

  Op de openingsmiddag van de Nationale Voorleesdagen 2020, woensdagmiddag 22 januari, organiseert Bibliotheek Katwijk in de vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Voorleesdagen-startfeestje’. Peuters en kleuters tot 6 jaar zijn tussen 15.00 en 16.00 uur welkom in de bieb aan de Hoorneslaan om te genieten van voorlezen, zich te laten schminken en om mee te doen aan een spelletje. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Startfeestje Nationale Voorleesdagen

 • Sinterklaasfilmmiddag Bekijk details

  3 juli 2017

  Woensdagmiddag 5 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek. Er staat een leuke Sinterklaasfilm op het programma. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Sinterklaasfilmmiddag

 • Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan Bekijk details

  1 juli 2017

  Schrijfster Josha Zwaan (1963) komt naar Katwijk. De auteur van onder meer de bestseller ‘Parnassia’ (2010) en ‘Zeevonk’ (2013) vertelt in de hoofdbibliotheek over haar werk, schrijverschap en zeker over haar nieuwste boek ‘Saturnusplein 3’, een aangrijpend levensverhaal over de liefde en een verwoest leven. Op woensdag 26 september om 19.30 uur kunt u Josha Zwaan zelf ontmoeten, haar vragen stellen en natuurlijk signeert zij in de pauze graag haar boeken.

  Bekijk details van Uitdagende lezing door schrijfster Josha Zwaan

 • Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest Bekijk details

  28 juni 2017

  November is in de bibliotheek de maand voor de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest. Met dit jaar als thema: Duurzaamheid. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ligt daarom de groene loper uit. Als feestelijk beginnetje van Nederland Leest kun je op vrijdag 1 november voor een perfecte smoothie in de Hoofdbibliotheek terecht. Neem plaats op een speciale smoothiefiets en...

  Bekijk details van Nederland in ban duurzaamheid tijdens Nederland Leest

 • Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit Bekijk details

  28 juni 2017

  Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2018, woensdagmiddag 3 oktober, organiseert Bibliotheek Katwijk in twee van haar vestigingen een filmvoorstelling en in twee vestigingen een knutsel/schminkactiviteit. Zowel in de Hoofdbibliotheek als in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever draaien we om 14.30 uur een leuke jeugdfilm. Wie liever knutselt of geschminkt wil worden, kan van 14.30 tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Rijnsburg en Valkenburg. De toegang is in alle gevallen gratis.

  Bekijk details van Opening Kinderboekenweek: met film of knutselactiviteit

 • Nog 2 workshops Tie dye t-shirt maken Bekijk details

  26 juni 2017

  De twee workshops Tie dye die in augustus in de bieb werden gegeven, waren zo uitverkocht. Vandaar twee nieuwe kansen voor een creatief uurtje in de Makersplaets voor kinderen die van kleurige kleding houden. De extra workshops ‘Tie dye t-shirt maken’ zijn op dinsdagavond 1 én 8 september van 18.30 tot 19.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet?...

  Bekijk details van Nog 2 workshops Tie dye t-shirt maken

 • Lezing Roxane van Iperen: VOL Bekijk details

  26 juni 2017

  In de vroege meidagen komt de Tweede Wereldoorlog bij veel mensen weer beeldend in de herinnering. Schrijfster Roxane van Iperen komt op maandag 6 mei om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen over haar boek ’t Hooge Nest. De titel verwijst naar de naam van een villa in ’t Gooi die tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen in Nederland was. Het is ook het bloedstollende en moedige verhaal over twee ongelooflijk dappere Joodse zussen.

  Bekijk details van Lezing Roxane van Iperen: VOL

Paginanavigatie