Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 459)

 • LEGO middag Bekijk details

  16 december 2021

  Elk steentje telt tijdens de LEGO middag op dinsdag 18 januari van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of er...

  Bekijk details van LEGO middag

 • Workshop: Bouw zelf je bewegende auto Bekijk details

  16 december 2021

  Het zal niet helemaal lukken om de snelheid van de auto van Max Verstappen te halen maar op 25 januari van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen (9 t/m 12 jaar) in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek zelf hun bewegende auto bouwen met een motor en propeller. Dat wordt aan de slag gaan met een stroomcircuit en daarna natuurlijk de auto zo mooi mogelijk maken met allerlei knutselmaterialen.

  Bekijk details van Workshop: Bouw zelf je bewegende auto

 • Cursus: Oefenen met patiëntenportaal Bekijk details

  16 december 2021

  Je kan tegenwoordig steeds meer digitaal regelen bij je huisarts of ziekenhuis. Dat kan handig zijn maar voor veel mensen is dit nog lastig. Bibliotheek Katwijk helpt mensen hierbij op weg. In de cursus ‘Oefenen met het patiëntenportaal’ op maandag 7 februari van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes wordt uitgelegd hoe en waarom je de patiëntenportalen gebruikt.

  Bekijk details van Cursus: Oefenen met patiëntenportaal

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'Eerste liefde' Bekijk details

  6 december 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Eerste liefde’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met de 87ste Boekenweek (5 t/m 13 maart) die in 2022 een ode is aan de eerste liefde. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 17 maart.

  Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal of gedicht over 'Eerste liefde'

 • Vertrouwen bij bibliotheek, K&O en muziekschool in vorming Cultuurbedrijf Bekijk details

  3 december 2021

  De eerste stappen op weg naar een Cultuurbedrijf in Katwijk zijn gezet. Eind 2020 keurde de gemeenteraad de plannen goed om te onderzoeken of de Muziekschool, K&O en Bibliotheek Katwijk met elkaar een nieuw op te richten Cultuurbedrijf konden vormen. Afgelopen week overhandigden vertegenwoordigers van de drie organisaties de brochure ‘Cultuurbedrijf: Welkom in de huiskamer van onze dorpen’ aan burgemeester Visser en wethouder Knape. In dit inspiratiedocument blikken de cultuurclubs vooruit en laten...

  Bekijk details van Vertrouwen bij bibliotheek, K&O en muziekschool in vorming Cultuurbedrijf

 • Bibliotheek werkt mee aan onderwijskansen voor kinderen Bekijk details

  30 november 2021

  De gemeente Katwijk heeft Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES), Welzijnskwartier en Bibliotheek Katwijk gevraagd te werken aan het vergroten van onderwijskansen van kinderen.

  Bekijk details van Bibliotheek werkt mee aan onderwijskansen voor kinderen

 • Kerstverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

  26 november 2021

  Vlak voor de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 17 t/m vrijdag 31 december kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

  Bekijk details van Kerstverkoop afgeschreven materialen

 • Nieuws Cultuurbedrijf Bekijk details

  23 november 2021

  Wellicht heb je het in de krant gelezen: de gemeente Katwijk is bezig om tot een definitief voorstel te komen voor de herhuisvesting van de bibliotheek, de muziekschool en K&O en de wording van één Cultuurbedrijf. Daarover is op 22 november een Raadsbrief gestuurd. Wethouder Jacco Knape verwacht begin 2022 uitsluitsel te hebben over het bijbehorende parkeer- en verkeersonderzoek.

  Bekijk details van Nieuws Cultuurbedrijf

 • Coronamaatregelen Bekijk details

  5 november 2021

  De Hoofdbibliotheek in Katwijk blijft t/m 25 januari 2022 op de gebruikelijke tijden open, inclusief de dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 uur. Ook in Bibliotheek Hoornes zijn de openingsuren ongewijzigd. Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg, die onderdeel uitmaken van een gemeenschapshuis, hebben wel aangepaste openingstijden. Bibliotheek Rijnsburg: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bibliotheek Valkenburg: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot...

  Bekijk details van Coronamaatregelen

 • Cursus: Veilig online Bekijk details

  1 november 2021

  Let op fraude op internet! Je hoort allerlei verhalen over internetfraude, via onveilige websites, WhatsApp, sms of sociale media. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Dat leer je in de praktische cursus ‘Veilig online’, een cursus voor iedereen die veiliger wil internetten. De cursus bestaat uit twee dagdelen en wordt gegeven op maandag 13 én 20 december van 9.30 tot 11.30 in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Cursus: Veilig online