Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 186)

 • Avondjeugdfilm mét popcorn

  29 mei 2019

  Op een zomerse avond met elkaar een leuke jeugdfilm kijken terwijl je een handje popcorn tot je neemt. Dat gaan we doen in de Zomerbieb! Op donderdagavond 1 augustus om 19.00 uur starten we een superleuke musicalfilm voor 8 tot 80-jarigen. We maken er een gezellig samenzijn van in de Hoofdbibliotheek, met popcorn en een drankje. De toegang is gratis maar je moet wel vooraf een toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Avondjeugdfilm mét popcorn

 • Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst

  28 mei 2019

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op dinsdag 13 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft ‘de bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! Zorg dat je erbij bent!

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst

 • Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje

  27 mei 2019

  Voor een vermakelijke film over de lievelingshond van de Britse koningin kunnen kinderen van zes jaar en ouder op woensdagmiddag 14 augustus aanschuiven in de bibliotheek. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig meegenieten van deze onderhoudende animatiefilm met een grappig hondje in de hoofdrol.

  Bekijk details van Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje

 • Speel de spannende break-in box Landgoederen

  26 mei 2019

  Heb jij ook wel eens zo’n oud landgoed of kasteel gezien waarvan je je afvraagt welke geheimen het verbergt? En zou je dan ook willen terugreizen in de tijd om zelf te beleven welke spannende gebeurtenissen er in het verleden hebben plaatsgevonden? Deze zomer is daar alle gelegenheid voor met de break-in box Landgoederen. Ben je 9 jaar en ouder, dan kun je in de vakantie gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen...

  Bekijk details van Speel de spannende break-in box Landgoederen

 • Workshop collages maken voor volwassenen

  25 mei 2019

  Na het grote succes van vorig jaar, biedt de bibliotheek deze zomer opnieuw de workshop ‘Collages maken’ aan. Het is een bijzondere ervaring om met een stapel oude tijdschriften te beginnen en met een waar kunstwerk in de vorm van een collage te eindigen. Samen met kunstenares Lisette Hogewoning kunnen volwassenen op dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 12.30 uur dit zelf beleven tijdens de verrassende workshop ‘Collages maken’ in de Hoofdbibliotheek. Merk hoe leuk het is om je creativiteit kwijt te...

  Bekijk details van Workshop collages maken voor volwassenen

 • Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

  24 mei 2019

  Altijd een feestje voor kinderen om aan mee te doen: een knutselworkshop met Creakids Katwijk. Op woensdagmiddag 21 augustus staat er van 14.30 tot 16.00 uur weer eentje op het programma van de Zomerbieb. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen hun hart ophalen bij deze creatieve workshop in de Hoofdbieb met als thema: Maak jouw eigen Ongewone Huis!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Maak je eigen Ongewone Huis

 • Workshop vinylsnijder

  23 mei 2019

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat sinds kort ook een vinylsnijder. Hoe leuk is het niet om met dit apparaat je eigen gymtas te kunnen printen. Op donderdagmorgen 22 augustus tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen kinderen van 9 jaar en ouder meedoen aan de workshop Vinylsnijder – back to school: ontwerp je eigen gymtas. Superleuk om te doen en je hebt er ook echt iets aan.

  Bekijk details van Workshop vinylsnijder

 • Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

  23 mei 2019

  Zeevaarder en ex-stuurman Ted Polet komt in de Hoofdbibliotheek zijn boek ‘De Batavier’ presenteren. Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om gratis aan te schuiven op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur waar Polet over zijn bijzondere roman over een jonge zeeman zal vertellen. In woord en beeld komt ook zijn eigen zeevaartachtergrond langs. Een genoeglijk halfuurtje om bij aanwezig te zijn!

  Bekijk details van Lezing over 'De Batavier' door Ted Polet

 • Workshop: Lampje maken met de 3D printer

  23 mei 2019

  Dat wordt weer een lichte (letterlijk dit keer!) ochtend met de 3D Printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 27 augustus staat van 10.00 tot 11.30 uur de workshop ‘Lampje maken met de 3D printer’ voor ouder én kind op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot 80-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf een lamp ontwerpen….?

  Bekijk details van Workshop: Lampje maken met de 3D printer

 • Mario Kart gametoernooi

  22 mei 2019

  Max Verstappen vindt het ook een té gek spel, alleen heeft hij er nu minder tijd voor. Maar in de zomervakantie zijn er genoeg kids in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die tijd hebben om de remmen los te laten gaan tijdens het Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbieb. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks, dan is dit spannende racetoernooi op woensdagmiddag 28 augustus van 14.00 tot 16.00 uur echt iets voor jou.

  Bekijk details van Mario Kart gametoernooi