Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 366)

 • Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet!

  5 januari 2021

  Hoe kun je zelf je gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt je om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt je goed op weg. Doe mee aan deze handige workshop in twee ochtenden: maandag 10 én maandag 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet!

 • Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek

  5 januari 2021

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 15 mei kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven...

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

  5 januari 2021

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 31 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • UITGESTELD: K&O-cursisten exposeren werk

  25 november 2020

  Mysterieuze landschappen, treffende portretten en dromerige dorpjes…; vanaf 15 december exposeren tien cursisten van de Volksuniversiteit van Katwijk in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een verrassende expositie die iedereen tijdens de openingsuren van de bibliotheek gratis kan bekijken.

  Bekijk details van UITGESTELD: K&O-cursisten exposeren werk

 • GEANNULEERD Filmavond Plus met ijzersterk Brits drama

  25 november 2020

  De laatste Filmavond Plus van dit jaar is op woensdag 16 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Bezoekers van de filmavond in november hebben de film voor december uitgekozen. Het is een film geworden met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Van harte welkom op deze Filmavond Plus waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een mooie film mét een lekker hapje erbij.

  Bekijk details van GEANNULEERD Filmavond Plus met ijzersterk Brits drama

 • GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA

  18 februari 2020

  In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

  Bekijk details van GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA

 • GEANNULEERD Lezing over barakken Valkenburg

  18 februari 2020

  Voor veel mensen is het een onbekend verhaal. Voor de ‘Katwijkse professor’ Jan de Lange niet. Hij vertelt op zaterdag 4 april vanaf 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek graag én gratis over het ontstaan van het barakkenkamp bij voormalig vliegveld Valkenburg. De lezing van Jan de Lange is de aftrap van de Maand van de Vrijheid in Bibliotheek Katwijk met allerlei activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid.

  Bekijk details van GEANNULEERD Lezing over barakken Valkenburg

 • GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms

  18 februari 2020

  Voor kinderen is het hartstikke belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met digitale vaardigheden zoals programmeren. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) skills in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk een workshop van twee middagen (8 én 15 april van 14.00 tot 15.30 uur) in de Hoofdbibliotheek: Programmeer je robot met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

  Bekijk details van GEANNULEERD Workshop: Programmeer je robot met LEGO Mindstorms

 • GEANNULEERD Concertlezing Jan Brokken: De weg naar de vrijheid

  18 februari 2020

  Een van de hoogtepunten van De Maand van de Vrijheid in Bibliotheek Katwijk wordt ongetwijfeld de concertlezing van Jan Brokken ‘De weg naar de vrijheid’ i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet. Het is gelukt deze prachtige voorstelling met verhalen en muziek over zoektochten naar vrijheid naar Katwijk te halen. Op zaterdagavond 18 april is het vanaf 20.00 uur dubbel genieten in de Hoofdbibliotheek. Van Jan Brokken die niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller is. En van...

  Bekijk details van GEANNULEERD Concertlezing Jan Brokken: De weg naar de vrijheid

 • GEANNULEERD Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid

  18 februari 2020

  Presentator Dieuwertje Blok vindt vrijheid niet vanzelfsprekend. Door haar eigen familiegeschiedenis weet ze dat vrijheid iets heel kwetsbaars is. Omdat we herdenken dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, worden er overal in het land Vrijheidscolleges georganiseerd zodat jong en oud nadenken over de waarde van vrijheid. Dieuwertje Blok komt op woensdag 22 april om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek Katwijk aan kinderen van 9 t/m 12 jaar vertellen over vrijheid. Ze doet dit aan de hand...

  Bekijk details van GEANNULEERD Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid