Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 281)

 • CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

  3 januari 2020

  Ontmoeten, inspireren én iets moois maken! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt vrijdagavond 7 februari alle kans om dit om te keren. Kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere vrijdagavond dan je bent...

  Bekijk details van CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

 • Tekencursus Creakids: Tekenbende UITVERKOCHT

  3 januari 2020

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die vaak werkt en voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die graag tekenen en die ook nog iets nieuws willen leren, organiseert Bibliotheek Katwijk samen met Creakids Katwijk een tekencursus onder de titel ‘Tekenbende’. Een super gezellige en leerzame cursus op vier zaterdagmiddagen in februari in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Daar wil je bij zijn! Er kunnen 15 kinderen hun tekenhart ophalen...

  Bekijk details van Tekencursus Creakids: Tekenbende UITVERKOCHT

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

  3 januari 2020

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op dinsdag 11 februari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

  3 januari 2020

  Dat wordt weer een leuke workshop in de Makersplaets met ‘de Katwijkse professor’. Op woensdagmiddag 12 februari staat de workshop Ozobots op het programma. Kinderen vanaf 4 jaar gaan onder leiding van Jan de Lange om 14.00 uur aan de slag met de beginselen van het programmeren van robotjes. Wacht niet te lang met aanmelden want wie wil er nu niet proberen een robotje aan de gang te krijgen…

  Bekijk details van Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

 • Gratis hulp bij belastingaangifte

  3 januari 2020

  Heeft u hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen u er graag. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

  3 januari 2020

  Met je DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Dankzij je DigiD kun je overal makkelijk en veilig inloggen. Zoals op de website MijnOverheid. De Berichtenbox op deze website is je persoonlijke brievenbus waarin je digitale post van de overheid ontvangt. In de workshop ‘Mijn overheid en de berichtenbox’ laten we hier in de bibliotheek meer over zien. De workshop is op dinsdag 18 februari van 9.30 tot...

  Bekijk details van Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

 • Workshop: Green Screen in twee middagen

  3 januari 2020

  Zet ze maar in de agenda! Op woensdagmiddag 19 én 26 februari van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen vanaf 7 jaar leren onder begeleiding zichzelf in een prentenboek te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze creatieve workshop in twee middagen waarbij we met allerlei nieuwe technieken aan de slag gaan.

  Bekijk details van Workshop: Green Screen in twee middagen

 • Filmavond over 'het Engeland van weleer'

  3 januari 2020

  Het wordt op woensdagavond 19 februari genieten van een echte Engelse film in de Hoofdbibliotheek. Om 19.30 uur bekijken we de belevenissen van een Engelse familie die in de jaren 20 van de vorige eeuw in een prachtig landhuis woont. Een speelfilmversie van een bekroonde televisieserie die de liefhebbers van een kostuumdrama vast en zeker zal bekoren.

  Bekijk details van Filmavond over 'het Engeland van weleer'

 • Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven

  3 januari 2020

  Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 25 februari van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop Minecraft: Bouw je eigen haven. We duiken in deze digitale workshop in de geschiedenis van de havens in Zuid-Holland.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven

 • Mario Kart gametoernooi

  3 januari 2020

  De remmen gaan los tijdens het Mario Kart gametoernooi op dinsdagmiddag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks in de voorjaarsvakantie, dan is dit spannende racetoernooi echt iets voor jou. Bibliotheekstagiaires Matthijs en Ruben zorgen ervoor dat het een gezellige middag met een superspannende racewedstrijd wordt. Start de motor en racen maar….

  Bekijk details van Mario Kart gametoernooi