Resultaat 11 - 20 (van 377)

• Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd? Bekijk details

11 februari 2021

De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!

Bekijk details van Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

• K&O-cursisten exposeren werk Bekijk details

2 januari 2021

Mysterieuze landschappen, treffende portretten en dromerige dorpjes…; vanaf maart exposeren tien cursisten van de Volksuniversiteit van Katwijk in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een verrassende expositie die tijdens de openingsuren van de bibliotheek gratis is te bekijken.

Bekijk details van K&O-cursisten exposeren werk

• Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle' Bekijk details

1 januari 2021

Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?

Bekijk details van Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle'

• Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT Bekijk details

1 januari 2021

Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond,...

Bekijk details van Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT

• Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD Bekijk details

1 januari 2021

In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD

• De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

1 januari 2021

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen!

• Voorlees fotochallenge Bekijk details

1 januari 2021

Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar!

Bekijk details van Voorlees fotochallenge

• Haal een verrassingstas met prentenboeken op Bekijk details

1 januari 2021

Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.

Bekijk details van Haal een verrassingstas met prentenboeken op

• Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites Bekijk details

1 januari 2021

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

Bekijk details van Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites

• Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD Bekijk details

1 januari 2021

Hoe kun je zelf je gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt je om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt je goed op weg. Doe mee aan deze handige workshop in twee ochtenden: maandag 10 én maandag 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD