Resultaat 11 - 20 (van 333)

• Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

26 juli 2020

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek

• Inspirerend CreaCafé met Marleen Dijkdrent

26 juli 2020

Ontmoeten, inspireren én iets moois creëren! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt woensdagavond 16 september alle kans om dit om te keren. De Katwijkse kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere woensdagavond….

Bekijk details van Inspirerend CreaCafé met Marleen Dijkdrent

• Doe online mee aan de Katwijkse pubquiz!

26 juli 2020

Op woensdag 23 september om 20.00 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk de schrijvers Leendert de Vink en Jaap van der Marel van het populaire Katwijks woordenboek om met iedereen die dat wil online de Katwijkse Pubquiz te spelen. Het wordt een leuk en verrassend uurtje waarbij de meest curieuze Katwijkse woorden langskomen. Ga thuis de competitie aan en speel mee met deze online quiz.

Bekijk details van Doe online mee aan de Katwijkse pubquiz!

• Filmavond met charmante tragikomedie

26 juli 2020

Het wordt op woensdagavond 30 september genieten van een charmante en vaak ook geestige Franse film tijdens een filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma met het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Een tragikomedie met een pleidooi voor medemenselijkheid en tegen de bureaucratie.

Bekijk details van Filmavond met charmante tragikomedie

• Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches

26 juli 2020

Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in het najaar een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches

• Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

26 juli 2020

Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 12 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

• Filmavond met historische thriller

26 juli 2020

Het thema van de Maand van de geschiedenis in de bibliotheek is Oost/West en dat is in de keuze van de films terug te zien. Op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een historische thriller op het programma over twee bevriende families die eind jaren zeventig in de vorige eeuw willen vluchten van Oost-Duitsland naar het vrije westen.

Bekijk details van Filmavond met historische thriller

• Workshop: Uw gezondheid en zorg, regel het zelf op internet

26 juli 2020

Hoe kunt u zelf uw gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt u om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Uw gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt u goed op weg. De workshop bestaat uit twee ochtenden: maandag 26 oktober én maandag 2 november van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: Uw gezondheid en zorg, regel het zelf op internet

• Filmavond Plus met fijngevoelig drama

26 juli 2020

Ook voor de Filmavond Plus op woensdagavond 28 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek hebben we een film gekozen die past bij het thema van de Maand van de geschiedenis: Oost/West. Dit keer is het een prachtige, diepmenselijke film over de onverwoestbare kracht van familiebanden die maar weinig mensen onberoerd zal laten. Schrijf ‘m snel in de agenda want een Filmavond Plus is genieten van een mooie film mét een lekker hapje erbij.

Bekijk details van Filmavond Plus met fijngevoelig drama

• Gratis cursus: Omgaan met geld

26 juli 2020

Hoe leer je niet méér geld uit te geven dan je hebt en hoe hou je je administratie op orde? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus ‘Omgaan met geld’. De cursus wordt in het najaar in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gegeven. In vier bijeenkomsten leren de deelnemers op een prettige manier hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen én houden.

Bekijk details van Gratis cursus: Omgaan met geld