Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 415)

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart Bekijk details

  3 september 2021

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Workshop: 'Worden wat je wil' met Green Screen Bekijk details

  2 september 2021

  In de Kinderboekenweek staat er in de bibliotheek een superleuke gratis workshop met de Green Screen op het programma. Op dinsdag 12 oktober van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek worden wat ze willen. Want dáár gaat het dit jaar over in de Kinderboekenweek. Doe mee aan deze creatieve workshop waarbij je de allerleukste foto van wat je worden wil mee naar huis krijgt.

  Bekijk details van Workshop: 'Worden wat je wil' met Green Screen

 • Vrolijke jeugdfilm over muzikale trollen Bekijk details

  2 september 2021

  Op de tweede woensdagmiddag van de Kinderboekenweek staat er in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek een echte hitfilm klaar. Kinderen vanaf 6 jaar zijn op 13 oktober van harte uitgenodigd voor een muzikaal tourtje in trollenland. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over muzikale trollen

 • Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis Bekijk details

  2 september 2021

  Lees je graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vind je het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat je hebt gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten (op anderhalve meter!) is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met de informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Er is plek voor negen deelnemers. Reserveer vooraf wel...

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst: Start leesclub geschiedenis

 • Kindertheater Deep Deep met: Oppasser voor een dag Bekijk details

  2 september 2021

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk de superleuke kindervoorstelling ‘Oppasser voor een dag’ in het Dorpshuis in Valkenburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling. Zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 11.45 uur wordt een klein uurtje vol plezier en avontuur voor kinderen van 5 t/m 9 jaar over Pleun, die helemaal nog niet weet wat ze later worden wil. Regel...

  Bekijk details van Kindertheater Deep Deep met: Oppasser voor een dag

 • Speel de spannende Break-in box landgoederen Bekijk details

  1 september 2021

  Los jij graag puzzels op? Bij het spannende spel Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Tijdens een feest van het mysterieuze landgoed ‘Welbehagen’ gaat er van alles mis. Kom jij erachter wat er precies is gebeurd en wie erachter zit??

  Bekijk details van Speel de spannende Break-in box landgoederen

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels Bekijk details

  1 september 2021

  Vervelen in de herfstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 19 oktober van 10.15 tot 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

 • Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren Bekijk details

  31 augustus 2021

  Hoe hoog is de vuurtoren van Katwijk eigenlijk? En hoe dik zijn de muren? Bibliotheek Katwijk organiseert in de herfstvakantie voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een vuurtoren’ in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Op woensdag 20 oktober van 10.00 tot ongeveer 13.00 duiken we met deze digitale workshop in de geschiedenis en de bouw van vuurtorens.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren

 • Escape game-ochtend in herfstvakantie Bekijk details

  31 augustus 2021

  In de herfstvakantie is er op woensdag 20 oktober van 10.30 tot 11.45 uur in de bibliotheek aan de Hoorneslaan een spannende escape game vol avontuur, puzzels en raadsels voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De laptops in de bieb staan klaar zodat acht kinderen samen in dit avontuur kunnen duiken. Regel snel een gratis toegangskaart!

  Bekijk details van Escape game-ochtend in herfstvakantie

 • Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid Bekijk details

  29 augustus 2021

  Presentator Dieuwertje Blok vindt vrijheid niet vanzelfsprekend. Door haar eigen familiegeschiedenis weet ze dat vrijheid iets heel kwetsbaars is. Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en het is goed het regelmatig met elkaar over de waarde van vrijheid te hebben. Dieuwertje Blok komt in de herfstvakantie, op vrijdag 22 oktober van 10.30 tot 11.30 uur, in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek aan kinderen van 9 t/m 12 jaar vertellen over vrijheid. Ze doet dit aan de hand...

  Bekijk details van Kindercollege Dieuwertje Blok over vrijheid