Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 220)

 • Boekpresentatie 'Gekkengetal' door Piet Rovers

  10 september 2019

  Hoe verwerk je historische gebeurtenissen in een Katwijks verhaal? Geschiedenisleraar en verhalenverteller Piet Rovers weet er alles van en sterker nog: hij schreef een boek vol met historische Katwijkse verhalen. Op maandag 7 oktober om 19.30 uur wordt, in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, zijn boek ‘Gekkengetal’ gepresenteerd in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

  Bekijk details van Boekpresentatie 'Gekkengetal' door Piet Rovers

 • Gratis training voor nieuwe taalcoaches

  10 september 2019

  Steeds meer mensen willen de Nederlandse taal leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen dit najaar een gratis taalcoachtraining aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis training voor nieuwe taalcoaches

 • Workshop: VR-werelden maken

  10 september 2019

  Wel eens een VR-bril op je neus gehad en weet je hoe gaaf dat is? Nee? Daar kan dan nu verandering in komen. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op woensdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 16.30 uur een bijzondere workshop ‘VR werelden maken’ van het VR Learning Lab op het programma. We reizen dit keer af naar de wereld van Virtual Reality. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar brengen in deze workshop een avontuurlijk bezoek aan de 3D-wereld. Een creatieve, fantasievolle en leerzame middag:...

  Bekijk details van Workshop: VR-werelden maken

 • Workshop Creakids: Windreizigers

  10 september 2019

  Reizen met de wind…. Dát gaan we doen tijdens de superleuke workshop van Creakids Katwijk die op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 16.30 uur wordt gegeven in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar gaan, onder leiding van Marleen Dijkdrent, aan de slag met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ in de workshop ‘Windreizigers’. Een creatieve topmiddag dichtbij huis waar je kind graag wil aanwaaien!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Windreizigers

 • Marnicktheater speelt: Ezel en Leeuw naar de ruimte

  10 september 2019

  ‘Reis mee!’ is het thema van de Kinderboekenweek en als het aan ezel en leeuw uit de voorstelling van het Marnicktheater ligt, reis je zelfs mee naar de ruimte. Kinderen van 2 t/m 5 jaar kunnen op vrijdag 11 oktober om 16.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever genieten van een speciale kindertheatervoorstelling gespeeld door het Marnicktheater met als titel ‘Ezel en Leeuw naar de ruimte’.

  Bekijk details van Marnicktheater speelt: Ezel en Leeuw naar de ruimte

 • Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

  10 september 2019

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk een superleuke kindervoorstelling in het atrium van de Burgt in Rijnsburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 ‘Reis mee!’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling over reizen, vervoer, samenwerken, zorgen voor elkaar en dieren. Op zaterdag 12 oktober om 10.30 uur kunnen kinderen van 4 t/m 9 jaar genieten van de voorstelling ‘Op wereldreis met Muisje Gijs’ van Kindertheater DeepDeep.

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

 • Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

  10 september 2019

  Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis mee terug te gaan naar de Brittenburg, de mysterieuze burcht die in...

  Bekijk details van Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

 • Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties

  10 september 2019

  Een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk is dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Meg Wolitzer. Het is het verhaal van een vrouw die haar eigen literaire ambities opzij heeft gezet voor de carrière van haar man en al die tijd zijn ontrouw negeerde. Wanneer hij echter de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt...

  Bekijk details van Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties

 • Workshop Minecraft: Bouw een middeleeuws kasteel

  9 september 2019

  De bibliotheek organiseert weer een leuke Minecraftochtend voor kinderen in de herfstvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 22 oktober van 10.00 tot 12.30 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een middeleeuws kasteel bouwen, denk maar aan een soort Muiderslot maar dan in digitale legoblokjes.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bouw een middeleeuws kasteel

 • Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie

  9 september 2019

  Leuk toch om in de herfstvakantie met andere kinderen naar een film te kijken! Dat kan op woensdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur als er in de bibliotheek een superleuke film klaarstaat voor kinderen vanaf 6 jaar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in de herfstvakantie