Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 186)

 • Voorleesbingo met mannenkoor

  20 september 2017

  Weer zo’n gezellig klein uurtje op de woensdagmiddag in de hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Voorleesbingo met mannenkoor

 • Cursus Word

  18 september 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt een cursus Word aan. In november/december kunnen mensen in drie dagdelen de beginselen van dit veel gebruikte tekstverwerkingsprogramma (van Microsoft) leren in een prettige en laagdrempelige cursus in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Cursus Word

 • Sintmiddag: met knutselen en muziek

  14 september 2017

  We organiseren in de Hoofdbibliotheek op woensdag 28 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkestje van Muziekschool Katwijk.

  Bekijk details van Sintmiddag: met knutselen en muziek

 • Workshop Landschapsfotografie in twee avonden

  10 september 2017

  Fotografieliefhebbers opgelet! Na twee uitverkochte workshops vorig jaar geven de ervaren natuurfotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in het kader van de Zomerbieb opnieuw een basisworkshop Landschapsfotografie. In twee avonden zetten zowel beginnende als gevorderde hobbyfotografen een flinke stap vooruit. Op maandag 13 augustus is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op woensdag 15 augustus volgt de praktijkles bij de Buitenwatering in Katwijk. Pak deze zomerse kans om je fotografeervaardigheden...

  Bekijk details van Workshop Landschapsfotografie in twee avonden

 • GEANNULEERD: Kindercollege: superhelden en monsters

  8 september 2017

  In 2019 gaat de bibliotheek door met het programmeren van leuke, creatieve en interessante activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag. Op 16 januari om 14.00 uur levert dat in de Hoofdbibliotheek een mooi Kindercollege op waarin Hugo Koning ons meeneemt naar de wereld van de Griekse helden. Iedereen van 10 jaar en ouder die wil weten waar de superhelden van vandaag vandaan komen, moet zeker aanschuiven bij dit Kindercollege. Kom je ook?

  Bekijk details van GEANNULEERD: Kindercollege: superhelden en monsters

 • Workshop e-books voor e-reader en tablet

  8 september 2017

  Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 8 april van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd, leert u er alles over.

  Bekijk details van Workshop e-books voor e-reader en tablet

 • Knuffel- en filmmiddag

  6 september 2017

  Behalve naar een mooi verhaal luisteren kun je er natuurlijk ook naar kijken. Op de tweede woensdagmiddag van de Nationale Voorleesdagen, 30 januari om 14.00 uur, hebben we in de Hoofdbibliotheek een leuke film klaarstaan voor de allerkleinsten. In dit filmverhaal over een jongetje en een meisje die dikke vrienden zijn, spelen ook allerlei knuffels een rol. Neem daarom gezellig je knuffel mee naar de bieb, dan maken we er een knuffelig uurtje van.

  Bekijk details van Knuffel- en filmmiddag

 • Workshops Muziek op schoot: UITVERKOCHT

  5 september 2017

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk zijn er op vrijdagochtend 12 april twee Sing In/Muziek op schoot-bijeenkomsten voor ouders met hun baby's/peuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de deelnemers, op zoek naar de lente/pasen. Ze doet dit aan de hand van een prentenboek en met leuke muzikale activiteiten. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

  Bekijk details van Workshops Muziek op schoot: UITVERKOCHT

 • Workshop: Sleutelhanger maken met 3D printer UITVERKOCHT

  4 september 2017

  Dat wordt weer een leuke middag in de Makersplaets. Op dinsdagmiddag 16 april staat van 16.00 tot 17.30 uur de workshop ‘Sleutelhanger maken met de 3D printer’ op het programma in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Ontdek de mogelijkheden van het 3D printen en ontdek hoe de 3D printer werkt. Wacht niet te lang met een kaartje kopen want wie wil er nu niet zelf zo’n super coole sleutelhanger maken…

  Bekijk details van Workshop: Sleutelhanger maken met 3D printer UITVERKOCHT

 • Voorleesbingo en knutselen

  3 september 2017

  Weer zo’n gezellig uurtje op woensdagmiddag in de hoofdbibliotheek. Op woensdagmiddag 24 april om 14.00 uur staat er weer een leuke voorleesbingo op het programma. Altijd superleuk om aan mee te doen en nee, we vertellen dit keer niet uit welk verhaal we gaan voorlezen. Dat blijft nog een verrassing.

  Bekijk details van Voorleesbingo en knutselen