Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 347)

 • Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

  5 juni 2018

  Een workshop Handlettering is helemaal hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb staat er weer eentje op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Fleur Vooijs geeft op maandag 22 juli van 10.00 tot 11.30 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met een prachtig vakantiedagboekje naar huis gaat. Er kunnen 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

 • Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

  5 juni 2018

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend de zomer in’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 22 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

  Bekijk details van Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

 • Bijenochtend

  4 juni 2018

  Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

  Bekijk details van Bijenochtend

 • Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

  3 juni 2018

  Ook dit jaar organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op de eerste woensdag van de maand weer een gezellige filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg! Op woensdagmiddag 8 januari kunnen kinderen vanaf zes jaar aanschuiven in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een plezierige film over stuntelende jongleurs en acrobaten en een verdwenen circustent. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom...

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

 • Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

  3 juni 2018

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt nu voor de derde maal deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op donderdagmiddag 16 en 23 januari, 6 en 13 februari van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair...

  Bekijk details van Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

 • Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  3 juni 2018

  De tweede gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk in Dorpshuis Valkenburg is op de eerste woensdagmiddag in februari. Op woensdagmiddag 5 februari vanaf 14.00 uur kun je zien dat onze geliefde huisdieren ook een eigen leven hebben. In de hilarische jeugdfilm die we dan vertonen, kom je daar alles over te weten. Wat spoken zij allemaal uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken? Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen...

  Bekijk details van Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

 • Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

  3 juni 2018

  Ook in de zomer is het wel eens fijn om gewoon lekker lui een film te kijken. Op woensdagmiddag 24 juli om 14.00 uur hebben we er eentje klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Een heel populaire animatiefilm en geschikt voor alle leeftijden. En wat het nog leuker maakt: je kunt gratis aanschuiven.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

 • Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

  1 juni 2018

  In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

 • Leuke Kindercolleges in het najaar

  1 juni 2018

  In het najaar organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdagmiddag een viertal kindercolleges in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daar over door te praten. Zo gaan we het hebben over hoe we ons beschermen tegen het water, over de grappen in Asterix & Obelix, over waar ons kraanwater vandaag komt en komt jeugdschrijfster Anna Woltz in de kinderboekenweek vertellen over vriendschap. Schrijf de data van de kindercolleges...

  Bekijk details van Leuke Kindercolleges in het najaar

 • Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

  1 juni 2018

  Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT