Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 366)

 • Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

  1 augustus 2018

  In de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Dat kan ook op een moderne manier. Speel je graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen? Geef je dan snel op voor de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’ op zaterdag 3 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een echt kasteel uit de Middeleeuwen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat!

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een middeleeuws kasteel

 • Ontdek meer over je familiegeschiedenis met Delpher

  1 augustus 2018

  Hoe kun je je eigen familiegeschiedenis induiken? En hoe kun je de website Delpher gebruiken om snel en makkelijk informatie uit het verleden te vinden? Tijdens een lezing + workshop op maandag 2 november van 20.00 tot 21.30 uur in de Hoofdbibliotheek wordt een kijkje achter de schermen van Delpher gegeven en uitgelegd waarvoor en hoe de dienst het beste te gebruiken is. Ook is het een uitstekend moment om alle vragen te stellen en meer te leren over het zoeken in Delpher. Een avond vol herkenbare...

  Bekijk details van Ontdek meer over je familiegeschiedenis met Delpher

 • Sintmiddag

  28 juli 2018

  In de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam organiseren we op woensdag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen. We gaan beginnen met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkest van Muziekschool Katwijk.

  Bekijk details van Sintmiddag

 • Workshop: Tie dye t-shirt maken

  26 juli 2018

  De eerste workshop Tie dye op 11 augustus was zo uitverkocht. Vandaar een nieuwe mogelijkheid voor een creatieve ochtend in de Zomerbieb met kinderen die van kleurige kleding houden. De extra workshop ‘tie dye t-shirt maken’ is op dinsdagmorgen 18 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets...

  Bekijk details van Workshop: Tie dye t-shirt maken

 • Eenmalige online leesclub rondom Nederland Leest 'Het zwijgen van Maria Zachea'

  25 juli 2018

  Heel Nederland leest ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer, het gratis cadeauboek dat in deze periode door alle bibliotheken aan hun bezoekers wordt uitgereikt. Ook in Katwijk zijn al veel exemplaren van deze roman opgehaald. “Wat een prachtig boek, ik heb ervan genoten”, horen we met regelmaat in de bieb. Wie dit geschenkboek graag nog wil hebben: er is voorraad dus kom 'm halen...

  Bekijk details van Eenmalige online leesclub rondom Nederland Leest 'Het zwijgen van Maria Zachea'

 • Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters én kleuters: UITVERKOCHT

  1 juli 2018

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk is er op woensdagochtend 2 september tweemaal een Muziek-op-schoot-Sing-In in de Hoofdbibliotheek Katwijk: één voor baby’s/peuters en één voor kleuters. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de kinderen, leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

  Bekijk details van Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters én kleuters: UITVERKOCHT

 • Gratis hulp bij belastingaangifte

  1 juli 2018

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte en door de coronacrisis uitstel gehad? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar je moet je wel vooraf aanmelden.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

 • Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

  28 juni 2018

  Een inspirerende avond die geheel in het teken staat van een groene en bewuste levensstijl. Samengevat in één zin is dat wat er op woensdagavond 13 november vanaf 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek op het programma staat. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond: met een groene inspiratiemarkt met kraampjes, een opening door wethouder Jacco Knape, een interactieve lezing van ‘Het Zero Waste project: een leuker leven met minder plastic’ door Jessie Kroon, drie korte presentaties over opmerkelijke...

  Bekijk details van Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 juni 2018

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Workshop: Programmeren met Blue-bot

  6 juni 2018

  In de Makersplaets van de bibliotheek hebben we op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 17.30 uur een leuke workshop op het programma staan met als titel ‘Programmeren met Blue-bot’. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen op een creatieve en leerzame manier aan de slag met het programmeren van een robot-bijtje. Leer jonge kinderen spelenderwijs programmeren tijdens deze workshop in de Makersplaets. Wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Blue-bot