Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 415)

 • Gastvrij en veilig Bekijk details

  3 november 2019

  De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg houden zich aan de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf 15 oktober gelden bestaande en nieuwe regels. We zetten ze voor u op een rij.

  Bekijk details van Gastvrij en veilig

 • Breiclub actief op woensdagmiddagen Bekijk details

  8 september 2019

  Vanaf woensdag 4 september wordt er weer wekelijks tussen 14.00 en 16.00 uur in de Hoofdbibliotheek een plekje ingeruimd voor onze actieve breiclub. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

  Bekijk details van Breiclub actief op woensdagmiddagen

 • Nieuwe cursus: Klik & Tik, het internet op: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 juli 2019

  Internet is belangrijk. Online een reisje boeken, iets op Marktplaats verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? U kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de cursus Klik & Tik.

  Bekijk details van Nieuwe cursus: Klik & Tik, het internet op: UITVERKOCHT

 • Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs Bekijk details

  10 juni 2019

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk een superleuke kindervoorstelling in het atrium van de Burgt in Rijnsburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 ‘Reis mee!’ staat centraal in deze vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling over reizen, vervoer, samenwerken, zorgen voor elkaar en dieren. Op zaterdag 12 oktober om 10.30 uur kunnen kinderen van 4 t/m 9 jaar genieten van de voorstelling ‘Op wereldreis met Muisje Gijs’ van Kindertheater DeepDeep.

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Op wereldreis met Muisje Gijs

 • Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp Bekijk details

  10 juni 2019

  Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis mee terug te gaan naar de Brittenburg, de mysterieuze burcht die in...

  Bekijk details van Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

 • Vrouwenavond Bekijk details

  10 juni 2019

  Een echte ontmoetingsavond. Dát wordt de Vrouwenavond die op maandagavond 14 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur wordt georganiseerd in het Taalhuis van Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom. We maken er een gezellige avond van. Met elkaar kletsen, een hapje en een drankje en nog een leuk taalspelletje erbij. Kom ook! De toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrouwenavond

 • Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT Bekijk details

  10 juni 2019

  Een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk is dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Meg Wolitzer. Het is het verhaal van een vrouw die haar eigen literaire ambities opzij heeft gezet voor de carrière van haar man en al die tijd zijn ontrouw negeerde. Wanneer hij echter de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt...

  Bekijk details van Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

 • Workshop: Handlettering met superleuk klembordje Bekijk details

  26 mei 2019

  Een workshop Handlettering is zomers hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb is er weer eentje geprogrammeerd voor kinderen van 9 t/m 11 jaar. Fleur Vooijs van Maf Handlettering geeft op donderdag 30 juli van 10.30 tot 12.00 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met iets leuks naar huis gaat. Er kunnen 8 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Workshop: Handlettering met superleuk klembordje

 • Hulp bij het invullen van formulieren Bekijk details

  30 april 2019

  Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur én op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Hulp bij het invullen van formulieren

 • Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek Bekijk details

  1 april 2019

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books Hoofdbibliotheek