Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 333)

 • Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

  3 juni 2018

  Ook in de zomer is het wel eens fijn om gewoon lekker lui een film te kijken. Op woensdagmiddag 24 juli om 14.00 uur hebben we er eentje klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Een heel populaire animatiefilm en geschikt voor alle leeftijden. En wat het nog leuker maakt: je kunt gratis aanschuiven.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

 • Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

  1 juni 2018

  In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

 • Leuke Kindercolleges in het najaar

  1 juni 2018

  In het najaar organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdagmiddag een viertal kindercolleges in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daar over door te praten. Zo gaan we het hebben over hoe we ons beschermen tegen het water, over de grappen in Asterix & Obelix, over waar ons kraanwater vandaag komt en komt jeugdschrijfster Anna Woltz in de kinderboekenweek vertellen over vriendschap. Schrijf de data van de kindercolleges...

  Bekijk details van Leuke Kindercolleges in het najaar

 • Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

  1 juni 2018

  Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

 • Nieuwe taalcoaches gezocht

  30 mei 2018

  Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe taalcoaches gezocht

 • Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

  14 mei 2018

  Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

  Bekijk details van Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

 • Toeristische informatie in bibliotheek

  9 mei 2018

  Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

  Bekijk details van Toeristische informatie in bibliotheek

 • Zangworkshop: Zingend het nieuwe jaar in

  3 mei 2018

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie dat zelf wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend het nieuwe jaar in’ voor volwassenen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Op woensdag 15 januari om 19.30 uur gaat zangdocente Wieke Ubels met de deelnemers op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Merk zelf wat een vrolijk feestje het is om met elkaar te zingen en doe mee!

  Bekijk details van Zangworkshop: Zingend het nieuwe jaar in

 • Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

  3 mei 2018

  Dat wordt weer een leuke workshop in de Makersplaets met ‘de Katwijkse professor’. Op woensdagmiddag 12 februari staat de workshop Ozobots op het programma. Kinderen vanaf 4 jaar gaan onder leiding van Jan de Lange om 14.00 uur aan de slag met de beginselen van het programmeren van robotjes. Wacht niet te lang met aanmelden want wie wil er nu niet proberen een robotje aan de gang te krijgen…

  Bekijk details van Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

 • Makersplaetsochtend

  2 mei 2018

  Voor alle kinderen met creatieve ideeën die het leuk vinden om iets te maken of te doen met een computer of robotje, organiseert de bibliotheek op donderdagmorgen 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur een speciale Makersplaetsochtend in de Hoofdbibliotheek. Je hoeft je zeker niet te vervelen in de vakantie. Kom gewoon naar onze werkplaats voor beginnende makers en maak kennis met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en nog veel meer.

  Bekijk details van Makersplaetsochtend