Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 220)

 • Workshop Minecraft

  24 oktober 2017

  Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op donderdag 28 februari van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een Romeins fort bouwen.

  Bekijk details van Workshop Minecraft

 • Jeugdfilm over een gewone juf

  22 oktober 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 6 maart een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een gewone juf

 • Jeugdquiz over nepnieuws

  22 oktober 2017

  Je hebt vast wel eens van ‘fake news’ gehoord. Op 15 mei om 14.00 uur gaan we met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar een leuke quiz spelen over nep-nieuws in de wetenschap. Weet jij het ‘nepnieuws’ uit de wetenschap te herkennen? Samen met je vriend of vriendin controleer je in deze quiz of de weetjes kloppen.

  Bekijk details van Jeugdquiz over nepnieuws

 • Robotworkshop voor kinderen

  20 oktober 2017

  Dat wordt nog eens een leuke workshop. Op dinsdagmiddag 12 maart staat de workshop ‘Dansende ozobotjes en blue-bots’ op het programma in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen vanaf 4 jaar gaan onder leiding van ‘de Katwijkse professor’ Jan de Lange vanaf 16.00 uur aan de slag met de beginselen van het programmeren van robotjes. Wacht niet te lang met aanmelden want wie wil er nu niet proberen een robotje aan het dansen te krijgen…

  Bekijk details van Robotworkshop voor kinderen

 • Lezing oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen: 'Feiten in het mijnenveld'

  20 oktober 2017

  Hans Jaap Melissen is een van de meest ervaren Nederlandse oorlogsverslaggevers. Hij kent de wereld van nepnieuws, fakeberichten en hoaxes maar wat goed. Hoe filter je wat waar is en wat niet? Hoe kom je aan goede informatie? Op maandag 20 mei om 20.00 uur vertelt hij in Bibliotheek Katwijk over zijn zoektocht naar de feiten in het mijnenveld van oorlog en sociale media. Een razend interessant verhaal dat uitdaagt om op een andere manier naar (nieuws)media te kijken.

  Bekijk details van Lezing oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen: 'Feiten in het mijnenveld'

 • Quiltmiddag

  19 oktober 2017

  De vele liefhebbers van quilten in Katwijk moeten woensdag 13 maart zeker omcirkelen in hun agenda. Om 14.00 uur is quiltspecialist Yvonne van Rijn aanwezig in de Hoofdbibliotheek om een leuke presentatie te geven over quilten en wat er allemaal bij komt kijken.

  Bekijk details van Quiltmiddag

 • Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

  16 oktober 2017

  Hugo Borst, schrijver en tv-persoonlijkheid, komt op maandagavond 25 maart naar de Hoofdbibliotheek in Katwijk. De lezing van Hugo Borst wordt door de bibliotheek georganiseerd in het kader van de Boekenweek met als thema: ‘De moeder de vrouw’. Hij vertelt vanaf 20.00 uur onder meer over zijn moeder met Alzheimer en over de boeken die hij over haar schreef ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’.

  Bekijk details van Lezing door Hugo Borst: UITVERKOCHT

 • Kerstknutselmiddag

  12 oktober 2017

  Kerstbomen boekvouwen én kerstballen maken met een speciale kerstwens. Dat gaan we op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur doen in de Hoofdbibliotheek, samen met kinderen vanaf 6 jaar. Schuif gezellig aan bij deze gratis kerstknutselmiddag in de bieb.

  Bekijk details van Kerstknutselmiddag

 • Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters en kleuters: UITVERKOCHT

  10 oktober 2017

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk zijn er op woensdagochtend 11 september twee Sing In/Muziek op schoot-bijeenkomsten voor ouders met hun baby's/peuters en kleuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de kinderen, leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

  Bekijk details van Workshops Muziek op schoot voor baby's/peuters en kleuters: UITVERKOCHT

 • Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'

  10 oktober 2017

  Genieten van een zomerse poppenkastvoorstelling in het kader van de Zomerbieb? Dat kan op woensdag 25 juli om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘De koning gaat kamperen’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen is van harte welkom, kan gratis binnenlopen en vol = vol.

  Bekijk details van Poppentheater speelt gratis voorstelling 'De koning gaat kamperen'