Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 377)

 • Naar vroeger tijden met kindertheatervoorstelling 'Tijdmachien' Bekijk details

  1 september 2018

  Op de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Katwijk de superleuke jeugdvoorstelling ‘Tijdmachien’ in het Dorpshuis in Valkenburg. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ staat centraal in deze enthousiaste, muzikale en interactieve kindertheatervoorstelling die de fantasie prikkelt. Op zaterdag 10 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar van 11.00 tot 11.45 uur genieten van de voorstelling ‘Tijdmachien’ van Kindertheater DeepDeep.

  Bekijk details van Naar vroeger tijden met kindertheatervoorstelling 'Tijdmachien'

 • Workshop Green Screen: Tijdreizen in de bieb Bekijk details

  1 september 2018

  Staat die superleuke workshop Green Screen al in je agenda? In de Kinderboekenweek die over geschiedenis gaat, kun je op zaterdag 10 oktober tijdreizen in de bieb. Van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar leren onder begeleiding zichzelf in de geschiedenis te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze workshop waarbij je de allerleukste foto van je geschiedenisavontuur mee naar huis krijgt.

  Bekijk details van Workshop Green Screen: Tijdreizen in de bieb

 • BoekStartcoach in CJG Bekijk details

  24 augustus 2018

  Bibliotheek Katwijk zorgt er vanaf afgelopen maand voor dat binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Het Kwadrant een zogenaamde BoekStartcoach actief is. De zeer ervaren jeugdbibliothecaris Evelien Steenbeek haalde haar Boekstartcoachpapieren en staat sindsdien klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het CJG. Wie meer wil weten over voorlezen aan een piepjong kindje of op zoek is naar leuke boekentips of boeken over een bepaald thema, kan bij Evelien terecht. En...

  Bekijk details van BoekStartcoach in CJG

 • Spreekuren in bibliotheek Hoornes weer opgestart Bekijk details

  16 augustus 2018

  Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan vanaf maandag 25 mei de spreekuren weer van start. Vanaf dat moment vervallen de telefonische spreekuren. Er zijn beschermende maatregelen getroffen om de spreekuren in de bibliotheek op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden in deze coronatijd. Iedereen met vragen over zaken die je moet regelen met de overheid maar ook over hoe je dit via de computer kunt doen, is weer welkom op onderstaande spreekuren...

  Bekijk details van Spreekuren in bibliotheek Hoornes weer opgestart

 • Hulp op afstand bij digitale vragen en formulieren Bekijk details

  9 augustus 2018

  De gebouwen van Bibliotheek Katwijk moeten dan vanwege de coronacrisis dicht blijven voor het publiek, de bibliotheek helpt mensen ‘op afstand’ zoveel mogelijk bij digitale vragen. In deze lastige periode worden veel digitale middelen ingezet die niet iedereen direct zelf kan gebruiken. De bibliotheek biedt met telefonische spreekuren hulp en ondersteuning. Ook de Formulierenbrigade start met een digitale dienstverlening. Dat houdt in dat er vanaf dinsdag 14 april drie telefonische spreekuren zijn:...

  Bekijk details van Hulp op afstand bij digitale vragen en formulieren

 • Bibliotheeksysteem update Bekijk details

  4 augustus 2018

  Mijn Menu, catalogus en Wise App tijdelijk niet beschikbaar

  Bekijk details van Bibliotheeksysteem update

 • Hilarische jeugdfilm Bekijk details

  3 augustus 2018

  Onze geliefde huisdieren hebben ook een eigen leven. In de hilarische jeugdfilm die op woensdagmiddag 8 januari in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam wordt vertoond, komen we daar alles over te weten. Wat spoken zij allemaal uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken? Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen met deze heerlijke jeugdfilm.

  Bekijk details van Hilarische jeugdfilm

 • Filmavond Plus met hartverwarmende feelgoodfilm Bekijk details

  3 augustus 2018

  De eerste filmavond Plus van Bibliotheek Katwijk in het nieuwe jaar begint goed. We hebben een vermakelijke en ontroerende tragikomedie geprogrammeerd. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een clubje mannen in midlifecrisis dat terecht komt op 't WK synchroonzwemmen. Schrijf ‘m maar in de agenda: woensdag 22 januari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek wordt het genieten van een echte feelgoodfilm én van lekkere hapjes.

  Bekijk details van Filmavond Plus met hartverwarmende feelgoodfilm

 • Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken Bekijk details

  3 augustus 2018

  Zo leuk om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken! En handig als je zelf het wiel niet hoeft uit te vinden maar dat Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk dat al heeft gedaan. Onder begeleiding van Marleen is er op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur een ouder-kind (2 t/m 6 jaar) workshop ‘Prentenboekje maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende creatieve middag dichtbij huis die je zeker niet wilt missen!

  Bekijk details van Ouder-kind workshop: Samen een prentenboekje maken

 • Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst = UITVERKOCHT Bekijk details

  2 augustus 2018

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op dinsdag 13 augustus tussen 10.00 en 12.30 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft ‘de bibliotheek van de toekomst’ bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! Zorg dat je erbij bent!

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw de bibliotheek van de toekomst = UITVERKOCHT