Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 311)

 • Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

  22 februari 2018

  De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Rijksoverheid en het RIVM raken ook Bibliotheek Katwijk. Net als alle andere openbare bibliotheken in Nederland is ook Bibliotheek Katwijk sinds 17 maart gesloten.

  Bekijk details van Coronavirus: BIBLIOTHEKEN GESLOTEN

 • Vrolijke jeugdfilm over een koala

  10 februari 2018

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

 • Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

  5 februari 2018

  De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich vanaf 14.00 uur gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag: over vriendschap en een circus

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

  3 februari 2018

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op dinsdag 11 februari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

  3 februari 2018

  Met je DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Dankzij je DigiD kun je overal makkelijk en veilig inloggen. Zoals op de website MijnOverheid. De Berichtenbox op deze website is je persoonlijke brievenbus waarin je digitale post van de overheid ontvangt. In de workshop ‘Mijn overheid en de berichtenbox’ laten we hier in de bibliotheek meer over zien. De workshop is op dinsdag 18 februari van 9.30 tot...

  Bekijk details van Workshop: MijnOverheid en de Berichtenbox

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

  28 januari 2018

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in november/december in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een iPhone. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe deze smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (iPhone)

 • Ladies night: UITVERKOCHT

  13 januari 2018

  Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

  Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

  10 januari 2018

  Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in september in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

 • Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

  10 januari 2018

  23 september is de officiële start van de herfst, een seizoen waarin je je weer meer terugtrekt in huis. Ben je ook toe aan een grote najaarsschoonmaak en een lekker opgeruimd huis om de winter in te gaan? Dan is de workshop ‘Opruimen met de KonMari Methode’ op maandag 23 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek een uitgelezen kans om je huis op orde te krijgen én te houden.

  Bekijk details van Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

 • Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg

  10 januari 2018

  Op de eerste woensdag van de maand oktober staat er weer een filmmiddag van Bibliotheek en Sportbedrijf op het programma in Dorpshuis Valkenburg. Dit keer een echte aanrader vol spanning en humor. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen op woensdagmiddag 2 oktober aanschuiven in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een gezellige filmmiddag. De film heeft alles te maken met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig...

  Bekijk details van Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg