Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 281)

 • Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

  10 januari 2018

  23 september is de officiële start van de herfst, een seizoen waarin je je weer meer terugtrekt in huis. Ben je ook toe aan een grote najaarsschoonmaak en een lekker opgeruimd huis om de winter in te gaan? Dan is de workshop ‘Opruimen met de KonMari Methode’ op maandag 23 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek een uitgelezen kans om je huis op orde te krijgen én te houden.

  Bekijk details van Workshop: Opruimen met de KonMari Methode = UITVERKOCHT

 • Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg

  10 januari 2018

  Op de eerste woensdag van de maand oktober staat er weer een filmmiddag van Bibliotheek en Sportbedrijf op het programma in Dorpshuis Valkenburg. Dit keer een echte aanrader vol spanning en humor. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen op woensdagmiddag 2 oktober aanschuiven in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een gezellige filmmiddag. De film heeft alles te maken met het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee!’ De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig...

  Bekijk details van Jeugdfilm met maanavontuur in Dorpshuis Valkenburg

 • Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

  9 januari 2018

  Internet wordt steeds belangrijker. Informatie krijgen en zaken regelen: het gaat vaak via internet. Het is niet voor iedereen eenvoudig om de computer te gebruiken. Je kunt het in drie ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de cursus Klik & Tik.

  Bekijk details van Cursus Klik & Tik, het internet op voor starters

 • Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

  2 januari 2018

  Max Verstappen vindt het ook een té gek spel, alleen heeft hij er nu minder tijd voor. Maar in de zomervakantie zijn er genoeg kids in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die tijd hebben om de remmen los te laten gaan tijdens het Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbieb. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks, dan is dit spannende racetoernooi op woensdagmiddag 28 augustus van 14.00 tot 16.00 uur echt iets voor jou.

  Bekijk details van Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

 • Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes': UITVERKOCHT

  2 januari 2018

  Genieten van een sfeervol poppentheater in de Zomerbieb? Ja, dat kan op donderdag 29 augustus van 10.30 tot 11.15 uur in de Hoofbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater De Kletskous speelt dan de vrolijke en spannende voorstelling ‘De brandweermannetjes’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Kom, samen met je (klein-)kindje, naar dit verrassende poppentheater met leuke verhalen, live muziek en home made poppen. Ben jij de brandweerman/brandweervrouw die we zoeken? Dan zien we je graag bij de voorstelling!

  Bekijk details van Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes': UITVERKOCHT

 • Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

  1 januari 2018

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op 30 april weer een leuke activiteit voor kinderen op het programma. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 30 april van 10.00 tot 12.30 uur is het tijd voor de workshop Minecraft: Bunker bouwen, voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

 • Sinterklaasfilmmiddag in twee bibliotheken

  28 december 2017

  Woensdagmiddag 4 december zit je goed in de Hoofdbibliotheek én in de brasserie van Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt dan voor een leuke Sinterklaasfilm. De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. We beginnen om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis. Een heerlijke film om in de goede Sinterklaasstemming te komen….

  Bekijk details van Sinterklaasfilmmiddag in twee bibliotheken

 • Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  11 december 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

 • Workshop Dash: Hindernisbaan Challenge

  10 december 2017

  Kan robot Dash een hindernisbaan aan? Wie meedoet aan de workshop ‘Dash: Hindernisbaan Challenge’ op donderdag 19 september om 16.00 uur in de Makersplaets van de bieb, krijgt een antwoord op deze vraag. Tijdens deze superleuke workshop gaan kinderen vanaf 7 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot de hindernisbaan goed doorstaat, hangt helemaal af van wat de kinderen hebben geprogrammeerd…

  Bekijk details van Workshop Dash: Hindernisbaan Challenge

 • Startfeestje Kinderboekenweek

  10 december 2017

  Op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek 2019, woensdagmiddag 2 oktober, organiseert de bibliotheek in vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Reis Mee-startfeestje’. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tussen 14.30 en 16.00 uur terecht om te knutselen, te genieten van voorlezen en om spelletjes te doen. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Startfeestje Kinderboekenweek