Resultaat 51 - 60 (van 366)

• GEANNULEERD Gratis cursus: Omgaan met geld

1 oktober 2018

Hoe leer je niet méér geld uit te geven dan je hebt en hoe hou je je administratie op orde? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus ‘Omgaan met geld’. De cursus wordt in het najaar in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gegeven. In vier bijeenkomsten leren de deelnemers op een prettige manier hoe ze hun inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunnen brengen én houden.

Bekijk details van GEANNULEERD Gratis cursus: Omgaan met geld

• GEANNULEERD Informatiebijeenkomst Donorwet

1 oktober 2018

De "Informatiebijeenkomst nieuwe donorwet" is een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe donorwet. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 31 oktober van 10.30 tot 11.45 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Er kunnen 9 personen meedoen. Deelname is gratis wel graag aanmelden.

Bekijk details van GEANNULEERD Informatiebijeenkomst Donorwet

• Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

28 september 2018

De bibliotheek organiseert weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op donderdagmiddag 21 november om 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

• Workshop: LEGO WeDo

26 september 2018

Wie heeft er niet met LEGO gespeeld…: die vierkante gekleurde blokjes zorgen al jarenlang voor speel- en leerplezier voor kinderen. Toevallig ook LEGO Masters gekeken, dat superleuke programma waarin de mooiste bouwwerken van LEGO worden gemaakt? Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen tijdens de Zomerbieb zelf een LEGO Master worden. Hoe? Gewoon meedoen aan de workshop LEGO WeDo op dinsdag 4 augustus van 10.30 tot 11.45 uur in de Makersplaets.

Bekijk details van Workshop: LEGO WeDo

• Workshop: Creakids Tekenbende

26 september 2018

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 7 augustus van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende

• Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

10 september 2018

Dit is een avond waar je blij van wordt! Bovendien is het al een paar jaar een doorslaand succes: een gezellige maaltijd met elkaar én een filmavond in de Week van de Alfabetisering. Op dinsdag 10 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan we om 18.30 uur met elkaar eten. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat er een prachtige film op het programma.

Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

• Workshop Creakids: Letterposters maken

10 september 2018

Wat is er nu leuker dan om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken? En hoe fijn is het dan als je niet alles zelf hoeft te verzinnen maar door Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk wordt begeleid? Op woensdag 11 september van 15.00 tot 16.30 uur kun je, samen met je kindje in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, meedoen aan de workshop ‘Letterposter maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende topmiddag dichtbij huis die je niet mag missen!

Bekijk details van Workshop Creakids: Letterposters maken

• Gratis inloopspreekuur e-books

6 september 2018

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

• Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

3 september 2018

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van ‘Moppereend’.

Bekijk details van Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

• CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

3 september 2018

Ontmoeten, inspireren én iets moois maken! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt vrijdagavond 7 februari alle kans om dit om te keren. Kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere vrijdagavond dan je bent...