Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 525)

 • Ouder-kind workshop Bluebots Bekijk details

  1 maart 2022

  In de Makersplaets van de bibliotheek staat er op dinsdag 29 maart van 15.30 tot 16.45 uur leuke ouder-kind workshop op het programma met Bluebots. Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen, samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met het programmeren van een robotbijtje. Superleuk om samen op ontdekking te gaan! Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 8 ouder-kind combinaties.

  Bekijk details van Ouder-kind workshop Bluebots

 • Voorleeshalfuurtje bij de HEMA Bekijk details

  28 februari 2022

  In het restaurant van de HEMA aan de Taatedam gaat het maandelijkse voorleeshalfuurtje voor kindjes van 0 tot 4 jaar weer van start. HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om een gezellig voorleesmomentje aan te bieden voor ouders en hun jonge kinderen: woensdag 2 maart om 10.00 uur gaan we weer beginnen!

  Bekijk details van Voorleeshalfuurtje bij de HEMA

 • Online Katwijkse Duurzaamheidsquiz Bekijk details

  28 februari 2022

  Onder de titel ‘De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022’ organiseren Natuurcentrum Katwijk, Bewust aan de Kust en Bibliotheek Katwijk op maandag 7 maart vanaf 20.00 uur een informatieve én leuke online duurzaamheidsavond. Met inspirerende lezingen, een pitch van de politieke partijen over duurzaamheid en De Katwijkse Duurzaamheidsquiz 2022 met 20 vragen over duurzaamheid en natuur in Katwijk. Alle kijkers kunnen meedoen aan de quiz en er is een mooie Publieksprijs te winnen. Een avond om bij te zijn!

  Bekijk details van Online Katwijkse Duurzaamheidsquiz

 • Filmavond Plus met overtuigende boekverfilming Bekijk details

  22 februari 2022

  Genieten van een goede film en een lekker hapje. Die garantie staat voor de Filmavond Plus op woensdag 13 april om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Dit keer is gekozen voor een boekverfilming (2020) gebaseerd op de hitroman van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck. Over hoe gebeurtenissen in de jeugd van een negenjarig meisje de rest van haar leven tekent. Een dramafilm die put uit echte gevoelens…

  Bekijk details van Filmavond Plus met overtuigende boekverfilming

 • Martijn en Lotte: Katwijkse voorleeskampioenen 2022! Bekijk details

  16 februari 2022

  Martijn Hoevens van De Horizon en Lotte van Leeuwen van de Oranje-Nassauschool zijn de Katwijkse Voorleeskampioenen van 2022. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen is belangrijker dan ooit. Martijn en Lotte zijn dit jaar tot de beste voorleesambassadeurs van Katwijk uitgeroepen.

  Bekijk details van Martijn en Lotte: Katwijkse voorleeskampioenen 2022!

 • Cursus: werken met het patiëntenportaal Bekijk details

  14 februari 2022

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. Bibliotheek Katwijk helpt mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. In de handige cursus ‘Werken met het patiëntenportaal’ op donderdag 14 april van 15.00-17.00 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de patiëntenportalen huisarts en ziekenhuis.

  Bekijk details van Cursus: werken met het patiëntenportaal

 • Mad Science workshop: Wetenschap voor detectives Bekijk details

  14 februari 2022

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 23 maart van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma met als thema: wetenschap voor detectives. Maak kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten.

  Bekijk details van Mad Science workshop: Wetenschap voor detectives

 • LEGO middag in maart Bekijk details

  10 februari 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO middag op dinsdag 15 maart van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of er...

  Bekijk details van LEGO middag in maart

 • Workshop: Programmeren met Dash Bekijk details

  8 februari 2022

  Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met het robotje Dash kun je die vraag vast beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 8 maart van 15.30 tot 16.45 uur gaan kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Dash

 • Filmavond met aanstekelijke feelgoodfilm Bekijk details

  8 februari 2022

  De bibliotheek programmeert in maart een aanstekelijke Franse feelgoodfilm (2020), gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op woensdag 9 maart om 19.30 uur is het verfilmde verhaal te zien van een regisseur die met een groep gedetineerden langs de theaters reisde. Een bont gezelschap, een boodschap over het belang van kunst en cultuur en sowieso een vermakelijke film. Van harte welkom op deze filmavond in de Hoofdbibliotheek!

  Bekijk details van Filmavond met aanstekelijke feelgoodfilm

Paginanavigatie