Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 415)

 • Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek: GEANNULEERD Bekijk details

  1 januari 2021

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 15 mei kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven...

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek: GEANNULEERD

 • K&O-cursisten exposeren werk Bekijk details

  1 januari 2021

  Mysterieuze landschappen, treffende portretten en dromerige dorpjes…; vanaf 20 mei exposeren tien cursisten van de Volksuniversiteit van Katwijk in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een verrassende expositie die tijdens de openingsuren van de bibliotheek gratis is te bekijken.

  Bekijk details van K&O-cursisten exposeren werk

 • Workshop snijplotter: maak een tas of telefoonhoesje UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Wist je dat in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk ook een snijplotter staat? Hoe leuk is het om met dit apparaat je eigen tas of telefoonhoesje te ontwerpen. Op dinsdagmorgen 17 augustus van 10.15 tot 11.45 uur kun je al je ontwerptalent inzetten bij de Workshop Snijplotter. Kinderen van 8 t/m 12 jaar maken hun eigen superhippe tas of telefoonhoesje. Leuk om mee te doen en je houdt er ook echt iets aan over.

  Bekijk details van Workshop snijplotter: maak een tas of telefoonhoesje UITVERKOCHT

 • Wie vindt de Gouden Wikkel in een BoekStartkoffertje? Bekijk details

  1 januari 2021

  Op zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag én BoekStart bestaat 10 jaar in Katwijk. Dat viert de bibliotheek met een Gouden Wikkel-actie. In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg maken ophalers van het BoekStart-koffertje in juni kans op een extra verrassing!

  Bekijk details van Wie vindt de Gouden Wikkel in een BoekStartkoffertje?

 • LEGO ochtend in Makersplaets: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Elk steentje telt bij de LEGO WeDo en LEGO Spike ochtend op 27 juli van 10.15 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze inspirerende ochtend of ze een echte LEGO bouwer zijn of er snel eentje gaan worden. In een ontspannen sfeertje bouwen de jonge deelnemers de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat ze gaan bewegen. Snel aanmelden maar want er kunnen slechts tien kinderen meedoen.

  Bekijk details van LEGO ochtend in Makersplaets: UITVERKOCHT

 • Online minicursus: Omgaan met het patiëntenportaal Bekijk details

  1 januari 2021

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de minicursus ‘Omgaan met je patiëntenportaal’ die Bibliotheek Katwijk geeft, leer je hoe je je medische gegevens zelf kunt bekijken. In het patiëntenportaal kun je zelf een afspraak bij de dokter maken. Of je medicijnen digitaal bijbestellen. Doe mee aan deze handige cursus in twee woensdagochtenden: 26 mei én 2 juni van 9.30-11.00 uur. De cursus is online dus je kunt vanuit huis meedoen.

  Bekijk details van Online minicursus: Omgaan met het patiëntenportaal

 • Sing in - Muziek op schoot voor 0 tot 4-jarigen: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  In samenwerking met Muziekschool Katwijk zijn er op woensdagochtend 8 september twee Sing In/Muziek op schoot-bijeenkomsten voor ouders met hun baby's/peuters en peuters/kleuters in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk zorgt, samen met de deelnemers, voor een heerlijk ontspannen uurtje met leuke muzikale activiteiten. Het plezier van samen muziek maken, spat er vanaf. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek...

  Bekijk details van Sing in - Muziek op schoot voor 0 tot 4-jarigen: UITVERKOCHT

 • Programmeren met micro:bit: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Vervelen in de zomervakantie? Dacht het niet. Wat te denken van de workshop micro:bit die op dinsdagochtend 3 augustus in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.

  Bekijk details van Programmeren met micro:bit: UITVERKOCHT

 • Geen Afhaalservice op Goede Vrijdag Bekijk details

  1 januari 2021

  Op Goede Vrijdag (2 april) is de Afhaalservice van Bibliotheek Katwijk bij de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gesloten. Het is op deze vrijdag dus niet mogelijk gereserveerde en aangevraagde materialen af te halen bij de bibliotheekvestiging in Katwijk aan Zee.

  Bekijk details van Geen Afhaalservice op Goede Vrijdag

 • Ontmoet Schrijvers Online (met o.a. Adriaan van Dis) Bekijk details

  1 januari 2021

  Op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur vindt de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp gaat deze avond in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Kijkers kunnen tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder wordt er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters.

  Bekijk details van Ontmoet Schrijvers Online (met o.a. Adriaan van Dis)