Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 347)

 • Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

  10 september 2018

  Dit is een avond waar je blij van wordt! Bovendien is het al een paar jaar een doorslaand succes: een gezellige maaltijd met elkaar én een filmavond in de Week van de Alfabetisering. Op dinsdag 10 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan we om 18.30 uur met elkaar eten. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat er een prachtige film op het programma.

  Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

 • Workshop Creakids: Letterposters maken

  10 september 2018

  Wat is er nu leuker dan om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken? En hoe fijn is het dan als je niet alles zelf hoeft te verzinnen maar door Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk wordt begeleid? Op woensdag 11 september van 15.00 tot 16.30 uur kun je, samen met je kindje in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, meedoen aan de workshop ‘Letterposter maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende topmiddag dichtbij huis die je niet mag missen!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Letterposters maken

 • Gratis inloopspreekuur e-books

  6 september 2018

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan gratis e-books lenen. Via de bieb zijn duizenden e-books te leen in allerlei genres en voor alle leeftijden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk een gratis inloopspreekuur op wisselende locaties.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books

 • Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

  3 september 2018

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 organiseert Bibliotheek Katwijk in samenwerking met Muziekschool Katwijk een muzikaal vertelfeestje rond het Prentenboek van het Jaar. Op donderdag 30 januari in Bibliotheek Valkenburg en/of op vrijdag 31 januari in Bibliotheek Rijnsburg kunnen jonge kinderen in muziek en verhaal genieten van ‘Moppereend’.

  Bekijk details van Muzikaal vertelfeestje in bibliotheken Valkenburg én Rijnsburg

 • CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

  3 september 2018

  Ontmoeten, inspireren én iets moois maken! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt vrijdagavond 7 februari alle kans om dit om te keren. Kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere vrijdagavond dan je bent...

  Bekijk details van CreaCafé met Marleen Dijkdrent: UITVERKOCHT

 • Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje

  2 september 2018

  Voor een vermakelijke film over de lievelingshond van de Britse koningin kunnen kinderen van zes jaar en ouder op woensdagmiddag 14 augustus aanschuiven in de bibliotheek. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom gezellig meegenieten van deze onderhoudende animatiefilm met een grappig hondje in de hoofdrol.

  Bekijk details van Vermakelijke jeugdfilm over koninklijk hondje

 • Workshop collages maken voor volwassenen

  2 september 2018

  Na het grote succes van vorig jaar, biedt de bibliotheek deze zomer opnieuw de workshop ‘Collages maken’ aan. Het is een bijzondere ervaring om met een stapel oude tijdschriften te beginnen en met een waar kunstwerk in de vorm van een collage te eindigen. Samen met kunstenares Lisette Hogewoning kunnen volwassenen op dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 12.30 uur dit zelf beleven tijdens de verrassende workshop ‘Collages maken’ in de Hoofdbibliotheek. Merk hoe leuk het is om je creativiteit kwijt te...

  Bekijk details van Workshop collages maken voor volwassenen

 • Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

  1 september 2018

  Het wordt op woensdagavond 30 september genieten van een charmante en vaak ook geestige Franse film tijdens een filmavond, georganiseerd door Bibliotheek Katwijk. Om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma met het verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Een tragikomedie met een pleidooi voor medemenselijkheid en tegen de bureaucratie.

  Bekijk details van Filmavond met charmante tragikomedie: UITVERKOCHT

 • Jeugdfilm over ijstijd

  1 september 2018

  Op de openingsmiddag (woensdag 30 september) van de Kinderboekenweek staat er om 14.00 een grappige animatiefilm klaar in de Hoofdbibliotheek die zich afspeelt in de ijstijd. Logisch want het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen?’ en daarmee brengen we de geschiedenis weer tot leven. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich gratis laten verrassen door deze avontuurlijke jeugdfilm over mammoet Manny, sabeltandtijger Diego en luiaard Sid.

  Bekijk details van Jeugdfilm over ijstijd

 • Doorlopende speurtocht in twee vestigingen

  1 september 2018

  Op speurtocht gaan in de Kinderboekenweek? Ja, dat kan in de Hoofdbieb en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Van 30 september t/m 10 oktober kun je in beide bibliotheken tijdens de openingstijden meedoen aan een leuke speurtocht met als titel ‘Hadden de Grieken al raketten?’ Maak de opdrachten en win die gave prijs die we voor je hebben klaarstaan.

  Bekijk details van Doorlopende speurtocht in twee vestigingen