Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 459)

 • Bibliotheken tijdelijk gesloten Bekijk details

  1 januari 2021

  Nederland is in lockdown vanwege het coronavirus. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december 2020 gesloten. Dat geldt ook voor een plek als de bibliotheek. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook dicht tot en met nadere mededelingen. Het openingsplan dat op 13 april door het kabinet bekend is gemaakt, staat onderaan deze pagina. Daarin wordt de eventuele opening van de bibliotheek op z'n vroegst op 26...

  Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten

 • Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd? Bekijk details

  1 januari 2021

  De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!

  Bekijk details van Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

 • Filmavond Plus: UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Het wordt op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur genieten van een fijne filmavond in de Hoofdbibliotheek. Dit keer met een komisch drama over een aantal vrouwen op een legerbasis dat een zangkoor vormt om de zorgen en verveling te verdrijven terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan. Een echte feelgoodfilm, losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. Schrijf ‘m snel in de agenda want een Filmavond Plus is genieten...

  Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT

 • GEANNULEERD: Gratis kidscollege door de jonge schrijver Corné Hermans Bekijk details

  1 januari 2021

  ‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek. En precies daarover komt Corné Hermans vertellen tijdens een gratis kindercollege in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek op zaterdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Want hoe werkt dat als je schrijver wilt worden, maar je hebt een oogziekte? Corné weet er alles van…

  Bekijk details van GEANNULEERD: Gratis kidscollege door de jonge schrijver Corné Hermans

 • De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

  1 januari 2021

  Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen!

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart Bekijk details

  1 januari 2021

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Voorlees fotochallenge Bekijk details

  1 januari 2021

  Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar!

  Bekijk details van Voorlees fotochallenge

 • Tweedelige workshop: CoSpaces en Virtual Reality Bekijk details

  1 januari 2021

  In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat in oktober een tweedelige supercoole workshop op het programma met Virtual Reality. Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze workshop in twee donderdagmiddagen Virtual Reality met het programma CoSpaces. Een beetje ervaring met programmeren is wel extra handig. Snel aanmelden want er kunnen maar acht kinderen meedoen aan deze cursus in twee delen.

  Bekijk details van Tweedelige workshop: CoSpaces en Virtual Reality

 • Haal een verrassingstas met prentenboeken op Bekijk details

  1 januari 2021

  Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.

  Bekijk details van Haal een verrassingstas met prentenboeken op

 • Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  1 januari 2021

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig.

  Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte