Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 578)

 • Filmavond over laaggeletterdheid en onverwachte vriendschap Bekijk details

  22 augustus 2022

  Bibliotheek Katwijk heeft op woensdagavond 14 september om 19.30 uur een mooie filmavond op het programma staan in de vestiging Hoornes/Rijnsoever. De keuze voor de film is gevallen op een Franstalige boekverfilming uit 2010 die gebaseerd is op een boek van Marie Sabine Roger. De film past uitstekend binnen de Week van Lezen en Schrijven, een week waarin honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht vragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid...

 • Mad Science Mengselmix Bekijk details

  22 augustus 2022

  Tijdens de Mad Science workshop ‘Mengselmix’ worden onze deelnemers echte scheikundigen en krijgen ze een inkijkje in de magische wereld van mengproeven. Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar mogen op woensdag 7 september van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Wees erbij en stel die mengsels op de proef…

 • Cursus: Klik & Tik, de tablet Bekijk details

  22 augustus 2022

  Heb je een tablet, maar weet je niet hoe je hem kunt gebruiken? Meld je dan aan voor de cursus Klik & Tik, de tablet. In drie dagen leer je in Bibliotheek Katwijk de basis van werken met een tablet.

 • Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en websites van de overheid Bekijk details

  27 juni 2022

  Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

 • Cursus: Klik & Tik, het internet op Bekijk details

  27 juni 2022

  Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in drie dagdelen in Bibliotheek Katwijk leren met de handige cursus Klik & Tik.

 • Cursus: Videoconsult en gezondheidsapps Bekijk details

  27 juni 2022

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De tweede cursus in deze serie is: ‘Videoconsult en gezondheidsapps GGD’. In deze handige cursus op maandag 17 oktober van 15.00-17.00 uur in de Hoofdbibliotheek maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).

 • Cursus: Veilig online Bekijk details

  27 juni 2022

  Let op fraude op internet! Je hoort allerlei verhalen over internetfraude, via onveilige websites, WhatsApp, sms of sociale media. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Dat leer je in de praktische cursus ‘Veilig online’, een cursus voor iedereen die veiliger wil internetten. De cursus bestaat uit twee middagen en wordt gegeven op maandag 28 november en 5 december van 15.00 tot 17.00 uur in de Hoofdbibliotheek.

 • Cursus: Werken met patientenportalen Bekijk details

  27 juni 2022

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De eerste cursus in deze serie is: ‘Werken met patiëntenportalen’. In deze handige cursus op maandag 3 oktober van 15.00-17.00 uur in de Hoofdbibliotheek maak je kennis met het gebruiken van de patiëntenportalen huisarts en ziekenhuis.

 • Cursus: Informatie over gezondheid zoeken met thuisarts.nl en apotheek.nl Bekijk details

  27 juni 2022

  Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. Het is vaak makkelijk te doen, bespaart tijd en geld en je krijgt er betere zorg voor. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De tweede cursus van deze serie is: ‘Informatie over gezondheid zoeken met thuisarts.nl en apotheek.nl’. In deze handige cursus op maandag 10 oktober van 15.00-17.00 uur in de Hoofdbibliotheek maak je kennis met het gebruiken van de websites thuisarts.nl en apotheek.nl.

 • Cursus: Hoe werkt een mobiel? Bekijk details

  27 juni 2022

  Wil je weten hoe een mobiele telefoon werkt en wat je ermee kunt doen? Kom dan naar de cursus ‘Hoe werkt een mobiel’. Deze cursus is in december in de Hoofdbibliotheek. In twee middagen krijg je een eenvoudige uitleg hoe een mobiel werkt.

Paginanavigatie