Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 377)

 • Telefonisch spreekuur voor taalcoaches Bekijk details

  17 maart 2019

  Bibliotheek Katwijk organiseert, nu het Taalhuis in de bibliotheek dicht is vanwege de coronacrisis, een wekelijks telefonisch spreekuur op donderdagmiddag voor taalcoaches en taalvrijwilligers. Taalcoaches zijn actief bij het helpen van mensen met het oefenen van de Nederlandse taal. Tijdens het telefonisch spreekuur kunnen ze vragen stellen en krijgen ze mogelijkheden en ideeën aangereikt om in deze lastige periode toch, samen met degene die ze begeleiden, met de Nederlandse taal aan de slag te...

  Bekijk details van Telefonisch spreekuur voor taalcoaches

 • Gratis inloopspreekuur e-books in Hoofdbibliotheek Bekijk details

  26 februari 2019

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. In deze coronaperiode hebben veel mensen het online lenen ontdekt. Via de online Bibliotheek heb je als lid van de bibliotheek toegang tot een breed aanbod e-books en luisterboeken, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. De online Bibliotheek heeft meer dan 28.000 e-books en zo'n 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt. Hiervoor maken de bibliotheken...

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books in Hoofdbibliotheek

 • Ontmoet schrijfster Susan Smit online Bekijk details

  25 februari 2019

  Op donderdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur ontvangt Bibliotheek Katwijk in het kader van Ontmoet Schrijvers Online schrijfster Susan Smit voor een online ontmoeting. Zij schreef de historische roman ‘Tropenbruid’ waarin zij het levensverhaal van het weesmeisje Anna vertelt. Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijk kleine geschiedenis schuilgaat. Je kunt schrijfster Susan Smit via dit gratis webinar...

  Bekijk details van Ontmoet schrijfster Susan Smit online

 • Inspirerend CreaCafé met Marleen Dijkdrent Bekijk details

  1 februari 2019

  Ontmoeten, inspireren én iets moois creëren! En nee, niet voor kinderen maar juist voor volwassenen. Waar onze creativiteit nog wel eens het onderspit delft en we soms meer dan we willen in een keurslijf zitten, biedt woensdagavond 16 september alle kans om dit om te keren. De Katwijkse kunstenares Marleen Dijkdrent daagt iedereen uit tijdens de workshop CreaCafé in de Hoofdbibliotheek om even uit je comfortzone te stappen en jouw creativiteit weer te laten stromen. Beleef eens een andere woensdagavond….

  Bekijk details van Inspirerend CreaCafé met Marleen Dijkdrent

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart Bekijk details

  1 februari 2019

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 12 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Workshop: Creakids Tekenbende Bekijk details

  27 december 2018

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

  Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende

 • Bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg open vanaf 25 mei Bekijk details

  16 december 2018

  Nadat op 18 mei de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn opengegaan, volgen op 25 mei Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt en Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Op dat moment is Bibliotheek Katwijk weer met alle vestigingen in de lucht.

  Bekijk details van Bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg open vanaf 25 mei

 • Filmavond met historische actiefilm Bekijk details

  1 december 2018

  Het thema van de Maand van de geschiedenis in de bibliotheek is Oost/West en dat is in de keuze van de films terug te zien. Op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een historische actiefilm op het programma over twee bevriende families die eind jaren zeventig van de vorige eeuw willen vluchten van Oost-Duitsland naar het vrije westen.

  Bekijk details van Filmavond met historische actiefilm

 • Workshop Minecraft: bouw een molen Bekijk details

  26 november 2018

  Wie speelt er graag met Minecraft? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op dinsdag 28 juli tussen 10.30 en 13.00 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een molen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! En zeker met de prachtige molen ‘de Geregtigheid’ in Katwijk aan den Rijn op het netvlies gaat dat lukken! Zorg dat je erbij bent…....

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een molen

 • Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  18 november 2018

  Ga er maar weer lekker voor zitten! Op woensdagmiddag 4 maart organiseren het Sportbedrijf en Bibliotheek Katwijk in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag. Op het programma staat een prijswinnende film voor kinderen van alle leeftijden. Vanaf 14.00 uur kunnen zij zich gratis laten verrassen door een heerlijke jeugdfilm gebaseerd op een boek van kinderboekenschrijfster Anna Wolz.

  Bekijk details van Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg