Resultaat 51 - 60 (van 220)

• Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

2 april 2018

Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

Bekijk details van Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

• Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

28 februari 2018

Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdag 30 juli van 10.00 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. We organiseren dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 7 jaar en ouder maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 12 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

Bekijk details van Doe mee aan de Art Bot Challenge!: UITVERKOCHT

• Vrolijke jeugdfilm over een koala

10 februari 2018

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

• Ladies night: UITVERKOCHT

13 januari 2018

Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

• Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

10 januari 2018

Wil je weten wat je allemaal met je smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in september in de bibliotheek wordt gegeven. Deze cursus van drie ochtenden is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

• Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

2 januari 2018

Max Verstappen vindt het ook een té gek spel, alleen heeft hij er nu minder tijd voor. Maar in de zomervakantie zijn er genoeg kids in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te vinden die tijd hebben om de remmen los te laten gaan tijdens het Mario Kart gametoernooi in de Hoofdbieb. Ben je in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en heb je zin in iets leuks, dan is dit spannende racetoernooi op woensdagmiddag 28 augustus van 14.00 tot 16.00 uur echt iets voor jou.

Bekijk details van Mario Kart gametoernooi = UITVERKOCHT

• Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes': UITVERKOCHT

2 januari 2018

Genieten van een sfeervol poppentheater in de Zomerbieb? Ja, dat kan op donderdag 29 augustus van 10.30 tot 11.15 uur in de Hoofbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater De Kletskous speelt dan de vrolijke en spannende voorstelling ‘De brandweermannetjes’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Kom, samen met je (klein-)kindje, naar dit verrassende poppentheater met leuke verhalen, live muziek en home made poppen. Ben jij de brandweerman/brandweervrouw die we zoeken? Dan zien we je graag bij de voorstelling!

Bekijk details van Poppentheater De Kletskous speelt 'De brandweermannetjes': UITVERKOCHT

• Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

1 januari 2018

In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op 30 april weer een leuke activiteit voor kinderen op het programma. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 30 april van 10.00 tot 12.30 uur is het tijd voor de workshop Minecraft: Bunker bouwen, voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

Bekijk details van Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

• Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

11 december 2017

Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

• Filmavond Plus: UITVERKOCHT

9 december 2017

Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 3 april om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT