Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 311)

 • Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

  9 juni 2018

  Wanneer is iemand een held? En zit er ook een held of heldin in jezelf? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Ontdek de held(in) in jou! echt een aanrader. Op woensdag 30 oktober gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 8 t/m 12 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze heldenontdekkingstocht. Doe mee van 15.00 tot 16.30 uur, er kunnen 15 kinderen meedoen.

  Bekijk details van Workshop Creakids: Ontdek de held(in) in jou!

 • Workshop: Programmeren met Blue-bot

  6 juni 2018

  In de Makersplaets van de bibliotheek hebben we op dinsdag 25 juni van 16.00 tot 17.30 uur een leuke workshop op het programma staan met als titel ‘Programmeren met Blue-bot’. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar kunnen op een creatieve en leerzame manier aan de slag met het programmeren van een robot-bijtje. Leer jonge kinderen spelenderwijs programmeren tijdens deze workshop in de Makersplaets. Wacht niet te lang met aanmelden.

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Blue-bot

 • Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

  5 juni 2018

  Een workshop Handlettering is helemaal hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb staat er weer eentje op het programma voor kinderen vanaf 8 jaar. Fleur Vooijs geeft op maandag 22 juli van 10.00 tot 11.30 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Hoofdbibliotheek. En reken maar dat je met een prachtig vakantiedagboekje naar huis gaat. Er kunnen 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Workshop Handlettering: mét vakantiedagboekje

 • Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

  5 juni 2018

  Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend de zomer in’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 22 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

  Bekijk details van Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

 • Bijenochtend

  4 juni 2018

  Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

  Bekijk details van Bijenochtend

 • Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

  3 juni 2018

  Ook dit jaar organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op de eerste woensdag van de maand weer een gezellige filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg! Op woensdagmiddag 8 januari kunnen kinderen vanaf zes jaar aanschuiven in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor een plezierige film over stuntelende jongleurs en acrobaten en een verdwenen circustent. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis dus kom...

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag over vriendschap en een circus

 • Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

  3 juni 2018

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt nu voor de derde maal deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op donderdagmiddag 16 en 23 januari, 6 en 13 februari van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair...

  Bekijk details van Populaire beginnerscursus Scratch op herhaling

 • Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  3 juni 2018

  De tweede gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk in Dorpshuis Valkenburg is op de eerste woensdagmiddag in februari. Op woensdagmiddag 5 februari vanaf 14.00 uur kun je zien dat onze geliefde huisdieren ook een eigen leven hebben. In de hilarische jeugdfilm die we dan vertonen, kom je daar alles over te weten. Wat spoken zij allemaal uit als wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken? Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen...

  Bekijk details van Hilarische jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

 • Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

  3 juni 2018

  Ook in de zomer is het wel eens fijn om gewoon lekker lui een film te kijken. Op woensdagmiddag 24 juli om 14.00 uur hebben we er eentje klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Een heel populaire animatiefilm en geschikt voor alle leeftijden. En wat het nog leuker maakt: je kunt gratis aanschuiven.

  Bekijk details van Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

 • Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

  1 juni 2018

  In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag