Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 459)

 • Gratis inloopspreekuur e-books in Hoornes Bekijk details

  1 januari 2021

  Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen met als doel om mensen steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

  Bekijk details van Gratis inloopspreekuur e-books in Hoornes

 • Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond,...

  Bekijk details van Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT

 • Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij Bekijk details

  1 januari 2021

  Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij

 • Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches Bekijk details

  1 januari 2021

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in vier avonden (5, 12, 26 oktober en 2 november) een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis cursus voor nieuwe taalcoaches

 • Alles over korte verhalen-avond Bekijk details

  1 januari 2021

  Voor iedereen met belangstelling voor het schrijven van korte verhalen organiseert Bibliotheek Katwijk op maandag 20 september om 20.00 uur een Alles over korte verhalen-avond. Schrijvers Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, en Sanneke van Hassel vertellen alles over de kunst van het schrijven van korte verhalen en lezen ook voor uit hun eigen werk. Een echte aanrader om erbij te zijn! De bibliotheek biedt deze activiteit gratis aan dankzij een...

  Bekijk details van Alles over korte verhalen-avond

 • 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open. Dat betekent dat de Afhaalbieb op woensdag 19 mei voor het laatst actief is. Tasjes die klaargemaakt zijn vanaf 6 mei kunnen daarna nog in de Hoofdbibliotheek worden afgehaald tot en met 4 juni. Wat dan nog overblijft, wordt ingenomen en opgeruimd.

  Bekijk details van 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice

 • Speel de spannende Break-in box landgoederen Bekijk details

  1 januari 2021

  Los jij graag puzzels op? Bij het spannende spel Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Tijdens een feest van het mysterieuze landgoed ‘Welbehagen’ gaat er van alles mis. Kom jij erachter wat er precies is gebeurd en wie erachter zit??

  Bekijk details van Speel de spannende Break-in box landgoederen

 • Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT! Bekijk details

  1 januari 2021

  Een mooie film met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Dát is de openingsfilm die op woensdag 22 september om 19.30 uur de start inluidt van het nieuwe filmseizoen in Bibliotheek Katwijk. Van harte welkom op deze filmavond waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een ijzersterk Brits drama.

  Bekijk details van Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT!

 • Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof Bekijk details

  1 januari 2021

  Dat de bibliotheek allang niet meer alleen maar voor boeken is, weten wij. Maar, wist jij dat ook?

  Bekijk details van Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD Bekijk details

  1 januari 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

  Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD