Resultaat 41 - 50 (van 220)

• Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

5 juni 2018

Zingen is voor iedereen. Zingen ontspant en geeft energie. Wie daar zelf het bewijs van wil ervaren, kan zich nu aanmelden voor de workshop ‘Zingend de zomer in’ voor volwassenen in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Op maandag 22 juli om 19.30 uur neemt zangdocente Wieke Ubels de deelnemers mee op een heus zangavontuur met leuke en makkelijke liedjes. Ervaar zelf wat een feestje het is om met elkaar te zingen.

Bekijk details van Zangworkshop 'Zingend de zomer in' voor volwassenen

• Bijenochtend

4 juni 2018

Zoemmmm! Hé, een bij! Op dinsdagochtend 23 juli vertellen twee imkers van Bijenstal Duinvallei alles over deze nuttige beestjes in de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 6 t/m 12 jaar komen te weten wat zich afspeelt in een bijenkorf, hoeveel bijen daar actief bezig zijn, hoe ze de winter doorkomen, waarom het zo slecht gaat met bijen en wat we daaraan kunnen doen. En daarna is het knutseltijd. Zorg dat je erbij bent op deze bijzondere bijenochtend op 23 juli.

Bekijk details van Bijenochtend

• Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

3 juni 2018

Ook in de zomer is het wel eens fijn om gewoon lekker lui een film te kijken. Op woensdagmiddag 24 juli om 14.00 uur hebben we er eentje klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Een heel populaire animatiefilm en geschikt voor alle leeftijden. En wat het nog leuker maakt: je kunt gratis aanschuiven.

Bekijk details van Jeugdfilm over een vrolijk bijtje

• Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

1 juni 2018

In de Hoofdbibliotheek gaan we voortaan op woensdagmiddag een leuke activiteit organiseren voor de jeugd. Dat kan een kindercollege zijn, een voorleesbingo, een workshop, een themamiddag met muziek of nog iets anders verrassends. Op woensdagmiddag 5 september starten we met een superleuke filmmiddag voor kinderen van alle leeftijden. De toegang is gratis.

Bekijk details van Jeugdactiviteiten op woensdagmiddag

• Leuke Kindercolleges in het najaar

1 juni 2018

In het najaar organiseert Bibliotheek Katwijk op woensdagmiddag een viertal kindercolleges in de hoofdbibliotheek. Leuk, leerzaam en ook gezellig om met een groepje kinderen meer te weten te komen over een onderwerp en daar over door te praten. Zo gaan we het hebben over hoe we ons beschermen tegen het water, over de grappen in Asterix & Obelix, over waar ons kraanwater vandaag komt en komt jeugdschrijfster Anna Woltz in de kinderboekenweek vertellen over vriendschap. Schrijf de data van de kindercolleges...

Bekijk details van Leuke Kindercolleges in het najaar

• Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

1 juni 2018

Wij bieden voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar een beginnerscursus Scratch in 4 lessen aan met als titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 6, 13, 20 september én 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursus in mei/juni was razend populair dus meld je snel aan!

Bekijk details van Beginnerscursus: Maak je eigen game met Scratch = UITVERKOCHT

• Nieuwe taalcoaches gezocht

30 mei 2018

Er zijn steeds meer mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, het fijn vindt om iemand te helpen en wat tijd in de week hiervoor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen een gratis taalcoachtraining aangeboden in de bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe taalcoaches gezocht

• Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

14 mei 2018

Nieuwsgierig naar nieuwe muziek? Zomaar eens wat onbekende tracks beluisteren? Of op zoek naar dat ene nummer van lang geleden? Met Muziekweb - de muziekbibliotheek van Nederland – kun je je hart ophalen, ook in Bibliotheek Katwijk. Met Muziekweb heeft de bibliotheek de grootste muziekcollectie van Europa in huis.

Bekijk details van Muziekweb in de bibliotheek: luisteren, maar ook lenen

• Toeristische informatie in bibliotheek

9 mei 2018

Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

Bekijk details van Toeristische informatie in bibliotheek

• Makersplaetsochtend

2 mei 2018

Voor alle kinderen met creatieve ideeën die het leuk vinden om iets te maken of te doen met een computer of robotje, organiseert de bibliotheek op donderdagmorgen 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur een speciale Makersplaetsochtend in de Hoofdbibliotheek. Je hoeft je zeker niet te vervelen in de vakantie. Kom gewoon naar onze werkplaats voor beginnende makers en maak kennis met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en nog veel meer.

Bekijk details van Makersplaetsochtend