Resultaat 41 - 50 (van 578)

• Theatervoorstelling DeepDeep 'Dat wil ik zien!' Bekijk details

15 september 2022

Kom samen met je kind tijdens de Kinderboekenweek naar de Gi-ga-groene voorstelling ‘Dat wil ik zien!’ van kindertheatergroep Deepdeep, vol fantasie, muziek en weetjes. De voorstelling is te zien op zaterdag 15 oktober om 10.30 uur in het Dorpshuis in Valkenburg en geschikt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

• Escape Game Groene Helden Bekijk details

15 september 2022

Het escape-spel Groene Helden van het Dierenrijk past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘Gi-ga-groen!’ Kinderen van 9 tot en met 12 jaar zijn op dinsdag 11 oktober van 15.45 tot 17.00 uur in de Hoofdbibliotheek of op vrijdag 14 oktober van 15.45 tot 17.00 uur in bibliotheek Hoornes/Rijnsoever welkom om samen een weg door deze spannende escape game vol onverwachte klimaathelden, verrassingen, puzzels en raadsels te banen.

• Peuterbieb: Ukkie-uurtje in de Makersplaets Bekijk details

7 september 2022

De bibliotheek is er voor iedereen, en dus ook voor onze jongste bezoekers! Kinderen van 0 tot en met 4 zijn op dinsdag 27 september samen met hun ouders van harte welkom in de Makersplaets om elkaar te ontmoeten, te luisteren naar een prentenboekverhaal en mee te doen aan leuke activiteiten.

• Opening expositie 'Struinen in de duinen' Bekijk details

7 september 2022

Op vrijdagmiddag 30 september vindt er een feestelijke opening van een nieuwe expositie plaats. Ditmaal staan de natuurfoto’s van Krijna van der Marel in de schijnwerpers. Van 16.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom in de Hoofdbibliotheek.

• Hoera! We zijn weer open! Bekijk details

7 september 2022

Hoera! 🥳 We zijn vanaf vandaag weer op de zaterdag geopend in Rijnsburg! Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de Burgt.

• Workshop Programmeren met Micro:bit Bekijk details

26 augustus 2022

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Op dinsdag 20 september kunnen kinderen van 15.45 tot 17.00 uur leren wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare minicomputer) zijn. Ze kunnen de leukste dingen programmeren met dit minicomputertje. Met de micro:bit kan je dingen aansturen waardoor het kan bewegen, geluid maakt, of verlicht wordt met ledlampjes.

• Workshop Programmeren met Dash Bekijk details

26 augustus 2022

Op dinsdag 13 september kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur kennis komen maken en aan het werk gaan met het robotje Dash. Programmeer ‘m over een zelfgemaakt parcours. Moet robotje Dash naar links, naar rechts of iets heel anders? Je kunt de robot laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen. Dash doet alles wat je zegt.

• Workshop LEGO Plus Bekijk details

26 augustus 2022

Workshop LEGO Plus De workshop LEGO Plus is terug! Op dinsdag 6 september kunnen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt.

• Lezing door Alex Boogers Bekijk details

22 augustus 2022

Auteur Alex Boogers komt in het kader van de Week van Lezen en Schrijven op donderdag 8 september naar de Bibliotheek in Katwijk om een lezing te geven rond het thema ongelijke kansen, een thema waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

• Kinderfilmmiddag in brasserie Het Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

22 augustus 2022

Er staat weer een leuke filmmiddag op het programma! Kinderen vanaf 6 jaar zijn op 7 september van harte welkom in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg. De film duurt iets meer dan anderhalf uur. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook kijken?

Paginanavigatie