Resultaat 41 - 50 (van 415)

• Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd? Bekijk details

1 januari 2021

De bibliotheek aan de Hoorneslaan is vanwege de coronacrisis voorlopig nog dicht voor het publiek. De vele gebruikers van het Taalhuis krijgen toch zo goed mogelijk hulp en ondersteuning. Blijf vooral Nederlands oefenen in deze tijd!

Bekijk details van Wat doet het digiTaalhuis in deze tijd?

• De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

1 januari 2021

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen!

• Voorlees fotochallenge Bekijk details

1 januari 2021

Geen activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bieb maar digitaal is er wel een leuke fotochallenge. Maak je meest originele of leuke voorleesfoto, tag de bieb @bibliotheekkatwijk op Facebook of Instagram en win het Prentenboek van het Jaar!

Bekijk details van Voorlees fotochallenge

• Haal een verrassingstas met prentenboeken op Bekijk details

1 januari 2021

Normaal gesproken starten de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek met een feestelijk Voorleesontbijt, maar dat zit er dit keer even niet in. Daarom wil de bieb in deze tijd graag iets extra’s voor haar jongste leden doen.

Bekijk details van Haal een verrassingstas met prentenboeken op

• Gratis hulp bij belastingaangifte Bekijk details

1 januari 2021

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Spreekuur Belastinghulp in het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk aan de Hoorneslaan. De studenten van de Leidse Rechtswinkel helpen je er graag. De hulp is gratis maar vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

• Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT Bekijk details

1 januari 2021

Wie er zin heeft om een wedstrijdje te doen met zelfgemaakte robotjes, die zit goed op dinsdagochtend 24 augustus van 10.15 tot 11.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. De bieb organiseert dan een heuse Art Bot Challenge. Kinderen van 8 t/m 12 jaar maken op deze ochtend een kunstzinnig robotje met onder meer behulp van een motortje. En de vraag is dan: welke robot maakt het mooiste kunstwerk? Er kunnen 8 kinderen meedoen aan deze spannende uitdaging dus wacht niet te lang met aanmelden.

Bekijk details van Art Bot Challenge: maak een robotje UITVERKOCHT

• Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD Bekijk details

1 januari 2021

Hoe kun je zelf je gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt je om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt je goed op weg. Doe mee aan deze handige workshop in twee ochtenden: maandag 10 én maandag 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Bekijk details van Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet! GEANNULEERD

• Zomerverkoop afgeschreven materialen Bekijk details

1 januari 2021

Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 2 juli t/m zaterdag 17 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. Kom je slag slaan!

Bekijk details van Zomerverkoop afgeschreven materialen

• Workshop Tie dye: maak een t-shirt of tas: UITVERKOCHT Bekijk details

1 januari 2021

De bieb organiseert een gave creatieve activiteit in de Makersplaets voor kinderen die van kleur houden. In de workshop ‘Tie dye t-shirt of tas maken’ op dinsdagmiddag 17 augustus van 13.00 tot 14.30 uur ontwerpen kinderen van 8 t/m 12 jaar hun eigen t-shirt of tas. En reken maar dat ze daarna een echte blikvanger kunnen toevoegen aan hun kledingkast of tassenvoorraad. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!...

Bekijk details van Workshop Tie dye: maak een t-shirt of tas: UITVERKOCHT

• Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou! Bekijk details

1 januari 2021

Ben je een echte poëzieliefhebber? Op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur staat er een mooi evenement op het programma: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met verschillende dichters en je krijgt ook de kans om zélf vragen te stellen. Je kunt je gratis aanmelden voor dit webinar. De bibliotheek trakteert jou op een avondje poëzie bij je thuis.

Bekijk details van Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou!