Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 525)

 • Speel de gratis online game De Waterstrijders Bekijk details

  31 maart 2022

  Op woensdagochtend 4 mei staan in de Makersplaets van de hoofdbibliotheek de laptops klaar. Tien kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar kunnen dan gratis van 10.15 tot 11.15 uur onder begeleiding de spannende online game ‘De Waterstrijders’ spelen. Duik het avontuur in en ga de strijd met het water aan door raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren.

  Bekijk details van Speel de gratis online game De Waterstrijders

 • Gratis cursus taalcoaches Bekijk details

  27 maart 2022

  Veel mensen willen de Nederlandse taal leren. Daarom is er behoefte aan nieuwe taalcoaches die daarbij hulp bieden. Wie zelf goed Nederlands spreekt/schrijft en het fijn vindt om iemand te helpen en daar tijd voor vrij wil maken, kan taalcoach worden. Nieuwe taalcoaches en/of belangstellenden om taalcoach te worden, krijgen in vier middagen (9, 16, 23 en 30 mei van 15.00 tot 17.00 uur) een gratis taalcoachcursus aangeboden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Gratis cursus taalcoaches

 • Mad Science workshop: Superstructuren Bekijk details

  18 maart 2022

  Welke vorm kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wilt bouwen? Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 20 april van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als architect in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over Superstructuren.

  Bekijk details van Mad Science workshop: Superstructuren

 • Mad Science workshop: Onder druk Bekijk details

  18 maart 2022

   Tijdens de workshop van Mad Science ‘Onder druk’ zweven de deelnemers rond in de wetenschap van luchtdruk en de Wet van Bernoulli. Nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 15 juni van 15.00 tot 16.00 uur meedoen aan deze workshop in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Laat je lekker zweven op een luchtstroom….

  Bekijk details van Mad Science workshop: Onder druk

 • Mad Science workshop: Chemische mysteries Bekijk details

  18 maart 2022

  Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als aspirant-scheikundige. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische mysteries. Maak onderscheid in verandering en ontrafel het mysterie van chemie.

  Bekijk details van Mad Science workshop: Chemische mysteries

 • Workshop: Programmeren met Dash Bekijk details

  14 maart 2022

  Zijn robots alleen voor nerds? Als je zelf hebt kennis gemaakt met het robotje Dash kun je die vraag vast beter beantwoorden. Je kunt Dash de robot niet alleen ontmoeten maar ‘m ook programmeren tijdens de workshop ‘Programmeren met Dash’ in de Makerplaets van de Hoofdbibliotheek. Op dinsdagmiddag 19 april van 15.30 tot 16.45 uur gaan kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de slag met Dash. En of deze vrolijke robot luistert? Dat hangt helemaal af van de opdracht die jij hem hebt gegeven…

  Bekijk details van Workshop: Programmeren met Dash

 • LEGO Plus middag Bekijk details

  11 maart 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO Plus middag op dinsdag 12 april van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte LEGO bouwer bent of...

  Bekijk details van LEGO Plus middag

 • Filmavond met overtuigende Nederlandse oorlogsfilm Bekijk details

  10 maart 2022

  In mei programmeert Bibliotheek Katwijk een grootse oorlogsfilm (2020) van Nederlandse bodem die bovendien erg goede recensies kreeg. Op donderdag 19 mei om 19.30 uur in de theaterzaal van Dorpshuis Valkenburg draait het om de bijna vergeten strijd die eind 1944 in Zeeland en het noorden van België door de geallieerden is gevoerd om de toegang tot Antwerpen in handen te krijgen. Een film om te gaan zien!

  Bekijk details van Filmavond met overtuigende Nederlandse oorlogsfilm

 • Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg Bekijk details

  7 maart 2022

  Er komt weer een gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk aan. In het Dorpshuis Valkenburg is op woensdagmiddag 6 april om 14.00 uur een heerlijke feelgoodfilm uit 2021 te zien over een stoer meisje met een levendige fantasie. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich op deze middag gratis laten verrassen met deze jeugdfilm.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Mediaspeeltuin voor ouders en jonge kinderen Bekijk details

  1 maart 2022

  Ouders/verzorgers en hun jonge kinderen zijn op woensdagochtend 30 maart van harte welkom voor een rondje door de Mediaspeeltuin in de Hoofdbibliotheek. Onder de noemer van de Media Ukkie Dagen zijn er allerlei leuke voorbeelden te zien en te beleven waarbij het draait om mediagebruik voor kleintjes. Van apps tot robotjes, van digitale prentenboeken tot vertelplaten en mét leuke mediatips voor de ontwikkeling van kinderen.

  Bekijk details van Mediaspeeltuin voor ouders en jonge kinderen

Paginanavigatie