Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 347)

 • Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

  1 februari 2019

  Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 12 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

  Bekijk details van Workshop: Doe meer met je OV-chipkaart

 • Workshop: Creakids Tekenbende

  27 december 2018

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

  Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende

 • Bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg open vanaf 25 mei

  16 december 2018

  Nadat op 18 mei de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn opengegaan, volgen op 25 mei Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt en Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Op dat moment is Bibliotheek Katwijk weer met alle vestigingen in de lucht.

  Bekijk details van Bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg open vanaf 25 mei

 • Filmavond met historische actiefilm

  1 december 2018

  Het thema van de Maand van de geschiedenis in de bibliotheek is Oost/West en dat is in de keuze van de films terug te zien. Op woensdagavond 14 oktober om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een historische actiefilm op het programma over twee bevriende families die eind jaren zeventig van de vorige eeuw willen vluchten van Oost-Duitsland naar het vrije westen.

  Bekijk details van Filmavond met historische actiefilm

 • Workshop Minecraft: bouw een molen

  26 november 2018

  Wie speelt er graag met Minecraft? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op dinsdag 28 juli tussen 10.30 en 13.00 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een molen bouwen. Fantasievol bouwen met digitale LEGO: hoe leuk is dat! En zeker met de prachtige molen ‘de Geregtigheid’ in Katwijk aan den Rijn op het netvlies gaat dat lukken! Zorg dat je erbij bent…....

  Bekijk details van Workshop Minecraft: bouw een molen

 • Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

  18 november 2018

  Ga er maar weer lekker voor zitten! Op woensdagmiddag 4 maart organiseren het Sportbedrijf en Bibliotheek Katwijk in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg een filmmiddag. Op het programma staat een prijswinnende film voor kinderen van alle leeftijden. Vanaf 14.00 uur kunnen zij zich gratis laten verrassen door een heerlijke jeugdfilm gebaseerd op een boek van kinderboekenschrijfster Anna Wolz.

  Bekijk details van Filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Speel de spannende break-in box Landgoederen

  2 oktober 2018

  Heb jij ook wel eens zo’n oud landgoed of kasteel gezien waarvan je je afvraagt welke geheimen het verbergt? En zou je dan ook willen terugreizen in de tijd om zelf te beleven welke spannende gebeurtenissen er in het verleden hebben plaatsgevonden? Deze zomer is daar alle gelegenheid voor met de break-in box Landgoederen. Ben je 9 jaar en ouder, dan kun je in de vakantie gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen...

  Bekijk details van Speel de spannende break-in box Landgoederen

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

  28 september 2018

  De bibliotheek organiseert weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op donderdagmiddag 21 november om 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

 • Workshop: LEGO WeDo

  26 september 2018

  Wie heeft er niet met LEGO gespeeld…: die vierkante gekleurde blokjes zorgen al jarenlang voor speel- en leerplezier voor kinderen. Toevallig ook LEGO Masters gekeken, dat superleuke programma waarin de mooiste bouwwerken van LEGO worden gemaakt? Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen tijdens de Zomerbieb zelf een LEGO Master worden. Hoe? Gewoon meedoen aan de workshop LEGO WeDo op dinsdag 4 augustus van 10.30 tot 11.45 uur in de Makersplaets.

  Bekijk details van Workshop: LEGO WeDo

 • Workshop: Creakids Tekenbende

  26 september 2018

  Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 7 augustus van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen acht kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

  Bekijk details van Workshop: Creakids Tekenbende