Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 186)

 • Cursus: Maak je eigen game met Scratch UITVERKOCHT

  23 november 2017

  In de Makersplaets biedt de bibliotheek voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar nu een cursus in 4 lessen aan met als titel ‘Bouw je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus op vrijdagmiddag 10, 17, 24 mei en 7 juni van 16.00 tot 17.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar dus meld je snel aan!

  Bekijk details van Cursus: Maak je eigen game met Scratch UITVERKOCHT

 • Bordspellenmiddag

  14 november 2017

  Op woensdagmiddag 29 mei is het vanaf 14.00 uur bordspellenmiddag in de Hoofdbibliotheek. Nu eens een keer geen programmeeractiviteit of kindercollege maar gewoon gezellig de bordspellen op tafel. Iedereen vanaf 6 jaar kan aanschuiven om met elkaar een spel te spelen. En ja, dat is gratis.

  Bekijk details van Bordspellenmiddag

 • Verkoop afgeschreven materialen

  13 november 2017

  Rond de kerstvakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 14 t/m zaterdag 29 december kan iedereen lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen....

  Bekijk details van Verkoop afgeschreven materialen

 • Warme Kerst met Joris' Kerstboom

  13 november 2017

  In de Hoofdbibliotheek in Katwijk staat vanaf 10 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Katwijkse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

  Bekijk details van Warme Kerst met Joris' Kerstboom

 • Een superheldenfamilie op film

  11 november 2017

  Ben je acht jaar of ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 9 januari een levendige animatiefilm over een familie vol superhelden klaarstaan. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Een superheldenfamilie op film

 • Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

  6 november 2017

  Hoe leuk is het om tijdens de Nationale Voorleesdagen te genieten van een leuke poppenkastvoorstelling samen met je kindje? Dat kan op zaterdag 26 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Poppentheater Belletje Sterk speelt de poppenkastvoorstelling ‘Waar is mijn huis’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

  Bekijk details van Poppenkastvoorstelling: Waar is mijn huis?

 • Jeugdfilm over jong vogeltje

  5 november 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 6 februari een leuke animatiefilm klaarstaan over een jong vogeltje dat graag met zijn vriendinnetje speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm over jong vogeltje

 • Zing Nederlands met me

  3 november 2017

  Een taal leren door te zingen is leuk, het brengt mensen samen, helpt om te ontspannen en is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. En met elkaar zingen is sowieso al een feestje! Op woensdag 17 april om 19.30 uur gaan we (Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Welzijnskwartier) onder leiding van de enthousiaste zangdocent Wieke Ubels van Muziekschool Katwijk aan een groot zang- en taalavontuur beginnen. Samen met iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vindt om...

  Bekijk details van Zing Nederlands met me

 • Filmavond Plus met romantisch eilanddrama

  28 oktober 2017

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 12 december om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek alweer de laatste filmavond Plus op het programma: met een romantisch naoorlogs eilanddrama in goede Britse traditie.

  Bekijk details van Filmavond Plus met romantisch eilanddrama

 • Workshop LEGO® Mindstorms

  25 oktober 2017

  Programmeren is niet meer weg te denken in onze huidige digitale maatschappij en voor onze kinderen is het juist zo belangrijk om op jonge leeftijd kennis te maken met deze vaardigheden. Waarom? Kinderen leren spelenderwijs problemen oplossen door verschillende (creatieve) vaardigheden in te zetten. Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk op 26 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek een workshop Programmeren met LEGO® Mindstorms! Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

  Bekijk details van Workshop LEGO® Mindstorms