Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 186)

 • Workshop: Fantasiefiguur maken met 3D printer: VOLGEBOEKT

  6 maart 2018

  Wat ga jij op 13 juni voor moois maken met de 3D printer in de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk? Want ja, op donderdagmiddag 13 juni duiken we van 16.00 tot 17.30 uur in de fantasiewereld tijdens de workshop ‘Fantasiefiguur maken met de 3D printer’. Kinderen vanaf 8 jaar gaan onder begeleiding aan de slag met de 3D printer. Fantasie wordt werkelijkheid tijdens deze creatieve workshop met oude en nieuwe technieken. Wacht niet te lang met een kaartje kopen …

  Bekijk details van Workshop: Fantasiefiguur maken met 3D printer: VOLGEBOEKT

 • Vrolijke jeugdfilm over een koala

  10 februari 2018

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april een vrolijke animatiefilm klaarstaan over een koala die een talentenjacht organiseert speelt. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.55 uur. Schuif gezellig aan in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrolijke jeugdfilm over een koala

 • Ladies night: UITVERKOCHT

  13 januari 2018

  Aan het eind van de Boekenweek, op vrijdagavond 29 maart vanaf 20.00 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een inspirerende Ladies Night in de Hoofdbibliotheek. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond met verrassende workshops en stands, een bakdemonstratie van Ine Paauw (oud-deelneemster van Heel Holland bakt), een presentatie van journalist Arachne die vertelt over haar kookboek ‘Eten als liefdestaal’, een photo booth, lekkere hapjes en drankjes, live muziek en een modeshow. Beter kun je het...

  Bekijk details van Ladies night: UITVERKOCHT

 • Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

  1 januari 2018

  In de Makersplaets van Bibliotheek Katwijk staat op 30 april weer een leuke activiteit voor kinderen op het programma. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 30 april van 10.00 tot 12.30 uur is het tijd voor de workshop Minecraft: Bunker bouwen, voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

  Bekijk details van Workshop Minecraft: Bunker bouwen UITVERKOCHT

 • Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

  15 december 2017

  Bibliotheek Katwijk biedt voor de zomer nog een laagdrempelige cursus van drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone. De cursus is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoon. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je smartphone (Android)

 • Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

  11 december 2017

  Ben je zes jaar en ouder? Dan heeft de bibliotheek op woensdagmiddag 3 april in Het Dorpshuis Valkenburg een superleuke film klaarstaan over een heel gewone juf die een magisch beeldje vindt en dan plotseling verandert in een heel bijzondere juf. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar. De film begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Schuif gezellig aan in de Het Dorpshuis, de toegang is gratis.

  Bekijk details van Jeugdfilm in Dorpshuis Valkenburg

 • Filmavond Plus: UITVERKOCHT

  9 december 2017

  Het is altijd dubbel genieten tijdens een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk: van een populaire film én van hapjes en drankjes. Op woensdag 3 april om 19.30 uur staat er in de hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

  Bekijk details van Filmavond Plus: UITVERKOCHT

 • Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

  7 december 2017

  Wat hebben de fraaie tonen van een gitaar te maken met de schone vormen van schelpen? Tijdens het WarmWinterFest in januari lichtte professor Jan de Lange, samen met gitaar duo Lucky Luke, al een tipje van de sluier op maar op maandag 8 april om 19.30 uur wordt in een muzikaal college in de Hoofdbibliotheek alles duidelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze ontspannen en inspirerende avond vol harmonische klanken van schelpen, spiralen, snaren en gitaren.

  Bekijk details van Muzikaal college: over schelpen, spiralen, snaren, gitaren

 • Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

  6 december 2017

  Hou je ook zo van muziek maken? En wist je dat je van allerlei voorwerpen een echt muziekinstrument kunt maken waar muziek uitkomt? Als je dat wilt ontdekken is de workshop ‘Muziek in potten en pannen’ echt iets voor jou. Op woensdag 10 april gaat Marleen Dijkdrent van Creakids met kinderen van 4 t/m 10 jaar in de Hoofdbibliotheek voorop in deze muzikale ontdekkingstocht. Doe mee van 14.30 tot 16.00 uur en laat de muziek maar horen.

  Bekijk details van Workshop: Muziek in potten en pannen UITVERKOCHT

 • Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten

  24 november 2017

  Na al vele succesvolle workshops in de bibliotheek te hebben gegeven, staat nu de fotografiecursus ‘Macro – bloemen en insecten’ van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in de bibliotheek geprogrammeerd. Dit is je kans om dit voorjaar een geslaagde duik te nemen in de Macrofotografie. Op woensdag 8 mei is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op zaterdag 11 mei nemen beide fotografen de deelnemers mee naar Panbos voor een vroege praktijkochtend. En een leuk weetje: eerdere deelnemers zijn...

  Bekijk details van Fotografiecursus Macro: bloemen en insecten