Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 459)

 • BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje Bekijk details

  1 juni 2021

  Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

  Bekijk details van BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje

 • Bibliotheekvestigingen weer open! Bekijk details

  28 mei 2021

  Iedereen is weer welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Lekker een boek zoeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of even een praatje maken: het kán weer.

  Bekijk details van Bibliotheekvestigingen weer open!

 • Gratis online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  15 maart 2021

  Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen nu online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

 • Minicursus over Kieswijzer met kamerleden Bekijk details

  13 maart 2021

  Een aantal Kamerleden en kandidaat-Kamerleden was afgelopen maandag aanwezig bij een digitaal werkbezoek aan het (digi)Taalhuis van Bibliotheek Katwijk. Ze kregen daar een impressie van hoe een les of cursus er in de bibliotheek uitziet. In deze speciale online bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de digitale vaardigheden die nodig zijn voor het invullen van kieswijzers zoals het Kieskompas. (digi)Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk gaf de les aan een vaste groep van...

  Bekijk details van Minicursus over Kieswijzer met kamerleden

 • Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen Bekijk details

  13 maart 2021

  Floor Kuijt van De Duinroos en Joas van der Plas van de Oranjeschool mogen zich in 2021 de Voorleeskampioenen van Katwijk noemen. Dat besliste zaterdag een deskundige jury aan de hand van ingestuurde voorleesfilmpjes. Want ja, ook de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd verloopt in coronatijden anders dan anders. Maar aandacht voor plezier in lezen en het belang van voorlezen blijft altijd nodig en is belangrijker dan ooit. En als er twee voorleesambassadeurs zich afgelopen week hebben bewezen,...

  Bekijk details van Floor en Joas zijn de Katwijkse voorleeskampioenen

 • Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd Bekijk details

  13 maart 2021

  De winnaars van de Katwijkse schrijfwedstrijd met als thema ‘Tweestrijd’ zijn geworden: Coralien Pladdet met het gedicht ‘Weg van jou’ én Anna van der Plas met een kort verhaal (zonder titel). De jury kwam bij de keuze van het winnende gedicht en verhaal niet in tweestrijd terecht maar was het opmerkelijk snel eens. De Katwijkse schrijfwedstrijd is een initiatief van Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post.

  Bekijk details van Winnaars schrijfwedstrijd Tweestrijd

 • Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone Bekijk details

  1 maart 2021

  Wil je weten wat je allemaal met je Android smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in juni in de bibliotheek wordt gegeven. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je in drie ochtenden op een prettige manier hoe je Android smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone

 • Superleuke kinderactiviteiten in september in de Makersplaets Bekijk details

  1 januari 2021

  In september staan er voor kinderen weer allerlei leuke activiteiten en workshops op het programma in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. In deze ‘doe-afdeling’ in de bieb gaan kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden. Want ja, de bibliotheek is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of een vinylsnijder of met computergestuurde robotjes....

  Bekijk details van Superleuke kinderactiviteiten in september in de Makersplaets

 • Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle' Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?

  Bekijk details van Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle'

 • Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game Bekijk details

  1 januari 2021

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen opnieuw aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op vrijdagmiddag 10, 17, 24 september én 1 oktober van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair dus meld je...

  Bekijk details van Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game