Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 281)

 • Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

  10 juni 2019

  Op speurtocht naar de Brittenburg onder leiding van een kenner. Een prima gelegenheid om dat te doen is tijdens de Nationale Archeologiedagen die van 11 t/m 13 oktober worden georganiseerd. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur geeft schrijver Tom Buijtendorp in de Hoofdbibliotheek Katwijk een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Brittenburg: verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk’. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis mee terug te gaan naar de Brittenburg, de mysterieuze burcht die in...

  Bekijk details van Lezing over de Brittenburg door Tom Buijtendorp

 • Vrouwenavond

  10 juni 2019

  Een echte ontmoetingsavond. Dát wordt de Vrouwenavond die op maandagavond 14 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur wordt georganiseerd in het Taalhuis van Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom. We maken er een gezellige avond van. Met elkaar kletsen, een hapje en een drankje en nog een leuk taalspelletje erbij. Kom ook! De toegang is gratis.

  Bekijk details van Vrouwenavond

 • Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

  10 juni 2019

  Een filmavond Plus in Bibliotheek Katwijk is dubbel genieten: van een populaire film dichtbij huis én van hapjes en drankjes. Op woensdag 16 oktober om 19.30 uur staat er in de Hoofdbibliotheek een prachtige film op het programma, gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Meg Wolitzer. Het is het verhaal van een vrouw die haar eigen literaire ambities opzij heeft gezet voor de carrière van haar man en al die tijd zijn ontrouw negeerde. Wanneer hij echter de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt...

  Bekijk details van Filmavond Plus met een ijzersterk drama over menselijke relaties: UITVERKOCHT

 • Hulp bij het invullen van formulieren

  30 april 2019

  Vindt u het moeilijk om een formulier in te vullen? De formulierenbrigade helpt u. Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur én op donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur is de formulierenbrigade in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

  Bekijk details van Hulp bij het invullen van formulieren

 • Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

  10 februari 2019

  Bent u op zoek naar werk? Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een CV of sollicitatiebrief? Kom dan naar het spreekuur Sollicitatiehulp in het digiTaalhuis van de bibliotheek. Peter Niehoff helpt u verder. De hulp is gratis.

  Bekijk details van Gratis 'Spreekuur sollicitatiehulp'

 • Verkoop afgeschreven materialen

  5 januari 2019

  Het is intussen al traditie geworden: rond de kerstvakantie verkopen wij weer onze afgeschreven materialen. Van vrijdag 13 t/m zaterdag 28 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden...

  Bekijk details van Verkoop afgeschreven materialen

 • Speel de spannende break-in box Landgoederen

  2 oktober 2018

  Heb jij ook wel eens zo’n oud landgoed of kasteel gezien waarvan je je afvraagt welke geheimen het verbergt? En zou je dan ook willen terugreizen in de tijd om zelf te beleven welke spannende gebeurtenissen er in het verleden hebben plaatsgevonden? Deze zomer is daar alle gelegenheid voor met de break-in box Landgoederen. Ben je 9 jaar en ouder, dan kun je in de vakantie gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen...

  Bekijk details van Speel de spannende break-in box Landgoederen

 • Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

  28 september 2018

  De bibliotheek organiseert weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op donderdagmiddag 21 november om 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

  Bekijk details van Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels

 • Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

  10 september 2018

  Dit is een avond waar je blij van wordt! Bovendien is het al een paar jaar een doorslaand succes: een gezellige maaltijd met elkaar én een filmavond in de Week van de Alfabetisering. Op dinsdag 10 september is het weer zover. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan we om 18.30 uur met elkaar eten. Iedereen kan volop genieten van heerlijke, zelfgemaakte gerechten uit verschillende culturen, verzorgd door Welzijnskwartier Medelanders. Daarna staat er een prachtige film op het programma.

  Bekijk details van Gezamenlijke maaltijd én filmavond: UITVERKOCHT

 • Workshop Creakids: Letterposters maken

  10 september 2018

  Wat is er nu leuker dan om samen met je jonge kindje iets bijzonders te maken? En hoe fijn is het dan als je niet alles zelf hoeft te verzinnen maar door Marleen Dijkdrent van Creakids Katwijk wordt begeleid? Op woensdag 11 september van 15.00 tot 16.30 uur kun je, samen met je kindje in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, meedoen aan de workshop ‘Letterposter maken’ in de Hoofdbibliotheek. Een ontspannende topmiddag dichtbij huis die je niet mag missen!

  Bekijk details van Workshop Creakids: Letterposters maken