Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 415)

 • Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone Bekijk details

  1 maart 2021

  Wil je weten wat je allemaal met je Android smartphone kunt doen? Kom dan naar de laagdrempelige cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ die in juni in de bibliotheek wordt gegeven. In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever leer je in drie ochtenden op een prettige manier hoe je Android smartphone precies werkt en wat je ermee kunt doen.

  Bekijk details van Cursus: Slim omgaan met je Android smartphone

 • Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game Bekijk details

  1 januari 2021

  Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen opnieuw aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op vrijdagmiddag 10, 17, 24 september én 1 oktober van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair dus meld je...

  Bekijk details van Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game

 • Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle' Bekijk details

  1 januari 2021

  Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?

  Bekijk details van Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle'

 • Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij Bekijk details

  1 januari 2021

  Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen.

  Bekijk details van Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij

 • Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT Bekijk details

  1 januari 2021

  Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond,...

  Bekijk details van Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT

 • Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT! Bekijk details

  1 januari 2021

  Een mooie film met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Dát is de openingsfilm die op woensdag 22 september om 19.30 uur de start inluidt van het nieuwe filmseizoen in Bibliotheek Katwijk. Van harte welkom op deze filmavond waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een ijzersterk Brits drama.

  Bekijk details van Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT!

 • 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice Bekijk details

  1 januari 2021

  Met ingang van donderdag 20 mei zijn de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg weer open. Dat betekent dat de Afhaalbieb op woensdag 19 mei voor het laatst actief is. Tasjes die klaargemaakt zijn vanaf 6 mei kunnen daarna nog in de Hoofdbibliotheek worden afgehaald tot en met 4 juni. Wat dan nog overblijft, wordt ingenomen en opgeruimd.

  Bekijk details van 19 mei: laatste dag Afhaal- en inleverservice

 • Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof Bekijk details

  1 januari 2021

  Dat de bibliotheek allang niet meer alleen maar voor boeken is, weten wij. Maar, wist jij dat ook?

  Bekijk details van Jongerenambassadeur gezocht: geef advies en maak de bibliotheek jongerenproof

 • Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD Bekijk details

  1 januari 2021

  In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Tweestrijd’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met het gelijknamige thema van de 86ste Boekenweek (6 t/m 14 maart 2021): Tweestrijd. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 18 maart.

  Bekijk details van Katwijkse schrijfwedstrijd: maak een verhaal/gedicht over TWEESTRIJD

 • Bibliotheken tijdelijk gesloten Bekijk details

  1 januari 2021

  Nederland is in lockdown vanwege het coronavirus. Onder meer alle publiek toegankelijke gebouwen, de zogeheten doorstroomlocaties, zijn vanaf 15 december 2020 gesloten. Dat geldt ook voor een plek als de bibliotheek. De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn dan ook dicht tot en met nadere mededelingen. Het openingsplan dat op 13 april door het kabinet bekend is gemaakt, staat onderaan deze pagina. Daarin wordt de eventuele opening van de bibliotheek op z'n vroegst op 26...

  Bekijk details van Bibliotheken tijdelijk gesloten