Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 525)

 • Workshop Makey Makey: maffe muziekinstrumenten maken Bekijk details

  2 mei 2022

  Weer zo’n leuke activiteit op dinsdagmiddag in de bibliotheek: op 21 juni van 15.30 tot 16.45 uur staat de workshop ‘Makey Makey: maffe muziekinstrumenten maken’ op het programma in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen van 8 t/m 12 jaar gaan dan aan de slag met MakeyMakey waarmee je functies van de computer kunt overnemen met 2 draadjes. En dat levert in dit geval verrassende muzikale dingen op….

  Bekijk details van Workshop Makey Makey: maffe muziekinstrumenten maken

 • Kinderworkshop Green Screen: speel de hoofdrol in jouw eigen stripverhaal Bekijk details

  2 mei 2022

  Hoe leuk is het om de hoofdrol te spelen in jouw eigen stripverhaal! Op dinsdagmiddag 7 juni kan dat in de Makersplaets van de bibliotheek tijdens de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich van 15.30 tot 16.45 uur helemaal uitleven en zelf bepalen hoe hun stripverhaal eruit ziet en welke rol ze daarin willen spelen… Alles kan!

  Bekijk details van Kinderworkshop Green Screen: speel de hoofdrol in jouw eigen stripverhaal

 • LEGO Plus middag Bekijk details

  26 april 2022

  Elk steentje telt tijdens de LEGO Plus middag op dinsdag 14 juni van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen tijdens deze middagen op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. In de Makersplaets van de bieb is LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms aanwezig. Hoe leuk is het om te ontdekken of je een echte...

  Bekijk details van LEGO Plus middag

 • Crazy Challenge: wie maakt de coolste knikkerbaan? Bekijk details

  25 april 2022

  Als je het nu over een Crazy Challenge hebt, dan is de opdracht die op 24 en 31 mei in de Makersplaets op kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt te wachten er echt eentje! Want bouw maar eens de coolste knikkerbaan ooit, dat is wel een dingetje! Deelnemers krijgen twee middagen de tijd om dit voor elkaar te boksen: di. 24 mei én di. 31 mei van 15.30 tot 16.45 uur + expo. Superleuk dus regel snel een toegangskaart!

  Bekijk details van Crazy Challenge: wie maakt de coolste knikkerbaan?

 • LEGO Plus middagen in Makersplaets Bekijk details

  19 april 2022

  Elk steentje telt tijdens de twee LEGO Plus middagen op dinsdag 10 mei en dinsdag 17 mei van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van LEGO Plus middagen in Makersplaets

 • GEANNULEERD: Lezing schrijfster Lisa Weeda over haar moederland Oekraïne Bekijk details

  12 april 2022

  Momenteel staat het boek ‘Aleksandra’ van Lisa Weeda hoog genoteerd in de bestseller top 60 (op 12 april zelfs op plek 1!). Schrijfster Lisa Weeda komt op maandagavond 20 juni om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen over dit populaire boek waarin de geschiedenis van haar Oekraïense familie centraal staat. Actueler en imposanter kan een roman, met in een notendop de geschiedenis van Oekraïne, haast niet zijn. Welkom op deze bijzondere avond met Lisa Weeda in de bibliotheek, een avond waarop...

  Bekijk details van GEANNULEERD: Lezing schrijfster Lisa Weeda over haar moederland Oekraïne

 • Gratis workshop: '(Voor)lezen met plezier' Bekijk details

  11 april 2022

  Wie het leuk vindt om voor te lezen en wil weten hoe je dat op een interactieve, speelse manier doet, kan deelnemen aan de gratis workshop (Voor)leesplezier. Op vrijdag 13 mei van 13.00 tot 14.30 uur kan jong en oud terecht in het DigiTaalhuis in Bibliotheek Hoornes/ Rijnsoever. Of je nu moeder of vader, opa of oma, juf of meester bent: bij deze workshop ontdek je hoe je van voorlezen iedere dag een feestje kunt maken.

  Bekijk details van Gratis workshop: '(Voor)lezen met plezier'

 • Gezellige familiefilm in Valkenburg Bekijk details

  7 april 2022

  Zet ‘m maar in de agenda: op woensdagmiddag 1 juni staat er weer een kinderfilmmiddag op het programma in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg. Bibliotheek Katwijk zorgt, in samenwerking met Sportbedrijf Katwijk, voor een super gezellige animatiefilm met hilarische momenten en veel dieren. De film is gratis en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. We beginnen om 14.00 uur. Kom je ook?

  Bekijk details van Gezellige familiefilm in Valkenburg

 • Gratis jeugdfilm over een enorme hond Bekijk details

  7 april 2022

  Raadsel: het is groot en rood én het kwispelt en kwijlt... rara wat is het? Het antwoord op dat raadsel speelt de hoofdrol tijdens een gezellige filmmiddag van Bibliotheek Katwijk en Sportbedrijf Katwijk. In het Dorpshuis Valkenburg is op woensdagmiddag 4 mei om 14.00 uur een ontzettend leuke film over de liefde tussen een meisje en haar viervoeter te zien. Gratis te bekijken voor kinderen van 6 jaar en ouder.

  Bekijk details van Gratis jeugdfilm over een enorme hond

 • Maak je eigen Art Bot of Borstelbotje Bekijk details

  5 april 2022

  Hoe leuk is het om een Art Bot of Borstelbotje te maken! Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen op donderdagochtend 28 april van 10.15 tot 11.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek terecht om zelf een bijzonder robotje te maken mét een motortje. Een mooie uitdaging dus snel aanmelden maar!

  Bekijk details van Maak je eigen Art Bot of Borstelbotje

Paginanavigatie