Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 341)

 • Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

  3 mei 2018

  Dat wordt weer een leuke workshop in de Makersplaets met ‘de Katwijkse professor’. Op woensdagmiddag 12 februari staat de workshop Ozobots op het programma. Kinderen vanaf 4 jaar gaan onder leiding van Jan de Lange om 14.00 uur aan de slag met de beginselen van het programmeren van robotjes. Wacht niet te lang met aanmelden want wie wil er nu niet proberen een robotje aan de gang te krijgen…

  Bekijk details van Workshop Ozobots met professor Jan de Lange

 • Makersplaetsochtend

  2 mei 2018

  Voor alle kinderen met creatieve ideeën die het leuk vinden om iets te maken of te doen met een computer of robotje, organiseert de bibliotheek op donderdagmorgen 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur een speciale Makersplaetsochtend in de Hoofdbibliotheek. Je hoeft je zeker niet te vervelen in de vakantie. Kom gewoon naar onze werkplaats voor beginnende makers en maak kennis met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en nog veel meer.

  Bekijk details van Makersplaetsochtend

 • Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

  1 mei 2018

  Ook dit jaar organiseren Bibliotheek Katwijk en het Sportbedrijf op de eerste woensdag van de maand weer een gezellige filmmiddag in Dorpshuis Valkenburg! Op woensdagmiddag 2 september kunnen kinderen vanaf zes jaar aanschuiven in de brasserie van het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3) voor het vierde deel van een zeer populaire Amerikaanse animatiefilm. De film begint om 14.00 uur, de toegang is gratis maar kinderen moeten zich vooraf aanmelden via de kaartverkoop van de bibliotheek.

  Bekijk details van Jeugdfilmmiddag in Dorpshuis Valkenburg

 • Knuffel mee en filmpje kijken

  3 april 2018

  Gezellig met je knuffel onder de arm naar de bibliotheek en daar met andere kinderen én knuffels lekker lui een film kijken. Op woensdagmiddag 22 januari, de startdag van de Nationale Voorleesdagen, om 14.00 uur hebben we dit keer een film voor peuters en kleuters klaar staan in de Hoofdbibliotheek. Schuif samen met je (knuffel-) vriendjes aan: de film is gratis en de limonade staat klaar.

  Bekijk details van Knuffel mee en filmpje kijken

 • Startbijeenkomst literaire leesgroep

  3 april 2018

  Wie herkent dat? Dat als je een mooi boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je met een ander wilt delen wat een verhaal heeft losgemaakt. Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek met de informatiebijeenkomst voor de oprichting van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. Zo leuk om aan een leesgroep mee te doen want je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook...

  Bekijk details van Startbijeenkomst literaire leesgroep

 • Veelgeprezen jeugdfilm

  3 april 2018

  Ga er maar weer lekker voor zitten! Op woensdagmiddag 5 februari staat in de Hoofdbibliotheek een prijswinnende film op het programma voor kinderen van alle leeftijden. Vanaf 14.00 uur kunnen zij zich gratis laten verrassen door een heerlijke jeugdfilm gebaseerd op een boek van kinderboekenschrijfster Anna Wolz.

  Bekijk details van Veelgeprezen jeugdfilm

 • Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

  2 april 2018

  Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en/of op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand. Gratis voorlezen aan zee: dát is pas echt genieten.

  Bekijk details van Lekker voorlezen bij 'Zand' aan het strand

 • Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep

  28 maart 2018

  Op de eerste zaterdag in november (Duurzaamheidsmaand) landt er een bijzondere kindervoorstelling in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met als titel ‘Mevrouw Groen en de Plastic Soep’. Een leuke en leerzame voorstelling voor iedereen en met name voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Mevrouw Groen neemt ons mee op reis over land en door zee. Over genieten van de natuur, het horen van de vogels, kleuren en bellenblazen. Kom je, samen met je kind, op zaterdag 2 november om 10.30 uur in de bibliotheek aan de...

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Mevrouw Groen en de Plastic Soep

 • Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

  28 maart 2018

  Vaak staat er op woensdagmiddag in de Hoofdbibliotheek een leuke, creatieve of interessante activiteit voor kinderen op het programma. Op 20 november om 14.00 uur hebben we iets speciaals: een Kindercollege door Amnesty International. Iedereen van 10 jaar en ouder is welkom bij dit gratis Kindercollege waarbij we op KinderRechtenReis gaan. Ga je mee?

  Bekijk details van Kindercollege Amnesty International met KinderRechtenReis

 • Workshop: Green Screen in twee middagen UITVERKOCHT

  18 maart 2018

  Zet ze maar in de agenda! Op woensdagmiddag 19 én 26 februari van 14.00 tot 15.15 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek de workshop Green Screen. Kinderen vanaf 7 jaar leren onder begeleiding zichzelf in een prentenboek te plaatsen. Hartstikke leuk en ook best een beetje spannend. Doe mee aan deze creatieve workshop in twee middagen waarbij we met allerlei nieuwe technieken aan de slag gaan.

  Bekijk details van Workshop: Green Screen in twee middagen UITVERKOCHT