Taalactiviteiten /Nederlands leren

Bij de bibliotheek ondersteunen wij mensen die moeite hebben met taal. Dit kan zijn met spreken, lezen of schrijven. Gedurende het hele jaar bieden wij mogelijkheden om aan taalvaardigheid te werken. Het maakt niet uit welk niveau iemand heeft, iedereen kan meedoen.

Taalcafé (met leeskringen)

Het taalcafé is een plek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren praten. We beginnen deze bijeenkomsten centraal met een korte presentatie over een alledaags onderwerp. Daarna gaan we in groepjes uiteen om verder door te praten over het onderwerp. Men wordt hier ingedeeld op zijn/haar eigen niveau. Mensen worden geholpen met het formuleren van zinnen en het begrijpen van de informatie die is verteld.

Het taalcafé is op:

  • maandag: niveau A1-A2 13.00 tot 14.30 uur
  • dinsdag: niveau A2-B1 13.00 tot 14.30 uur
  • donderdag: niveau A0-A1 13.00 tot 14.30 uur

Schrijftafel

De naam zegt het al, bij de schrijftafel oefenen we met Nederlands schrijven. Het niveau maakt niet uit, iedereen is welkom. Voordat we beginnen met de schrijfoefeningen wordt iedereen eerst ingedeeld op zijn/haar niveau. Daarna is er individuele begeleiding door vrijwilligers van het digiTaalhuis.

De schrijftafel is iedere donderdag van 10.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. 

Nieuwscafé

Het zal geen verrassing zijn wat we hier doen, maar in het nieuwscafé bespreken we het nieuws. Met onze vaste vrijwilliger Koos lezen we een nieuwsbericht of kijken we naar het journaal over een nieuwswaardig onderwerp. Dit gaan we vervolgens met elkaar bespreken.

Het nieuwscafé is iedere dinsdag van 10.45-11.45 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Taalcoaches

Taalcoaches zijn welkom in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om met hun taalmaatje te werken. 

Voorlezen

Kinderen kunnen op woensdagmiddag van 15.00-15.45 uur naar het voorleesmomentje in het Taalhuis. Ouders kunnen de kinderen om 15.00 uur brengen en om 15.45 uur weer ophalen.