Planck - Cultuurhuis

Planck is de nieuwe organisatie van Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O. We willen met Planck onze krachten bundelen en ons bestaande aanbod verbreden. Bij Planck kan iedereen elkaar straks ontmoeten, een cursus of muziekles volgen, een lezing of voorstelling meemaken, een kop koffie drinken, een boek lenen, hulp krijgen met formulieren of de computer, studeren of de krant lezen. En nog veel meer!


Wat verandert er nu precies?

Waar je nu los in de bibliotheek, muziekschool of volksuniversiteit komt, kom je straks bij Planck! We zitten op vier locaties in de gemeente samen in één gebouw.

De huidige bibliotheeklocaties aan de Hoorneslaan in Katwijk en in dorpshuis Valkenburg blijven bestaan. De locaties van de Muziekschool en Volksuniversiteit worden gesloten evenals onze huidige vestiging aan de Schelpendam. Op het Emmaplein in Katwijk en in de Burgt in Rijnsburg komen twee nieuwe locaties. Naar verwachting zullen deze nieuwe locaties begin 2026 geopend worden. Daarnaast loopt er voor de bibliotheek aan de Hoorneslaan nog een apart project. In de toekomst zal in de wijk Hoornes/Rijnsoever een multifunctionele accommodatie (MFA) komen waar ook Planck in plaats zal nemen. Deze nieuwe MFA vervangt dan de huidige bibliotheeklocatie aan de Hoorneslaan.

Kan ik straks nog gewoon mijn boeken lenen?

Natuurlijk! We blijven óók een bibliotheek. Voor jou als lid verandert er dus weinig. Er komt alleen meer bij: een horecavoorziening, muzieklessen, cursussen en nog veel meer! Zo is de stap naar nog meer leuks makkelijker te maken. Voorbeeld: waar je je kinderen eerst alleen bracht naar het voorleesmoment in de bieb, ga je nu lekker met een goede kop koffie zitten. Je kunt luisteren naar een andere bezoeker die op de piano in de hal speelt en dan valt je oog op de cursus kinder-EHBO. Handig, meteen inschrijven! 


Kunst en cultuur van de bovenste Planck

“Cursussen, voorstellingen, workshops, muzieklessen en horeca. Heerlijk lunchen, een kop koffie met een lekker gebakje. Het zal er allemaal zijn” aldus Jan Klerk, directeur van Bibliotheek Katwijk. Rozemarijn Timmer, directeur van Muziekschool Katwijk: “Wij kijken uit naar de mooie concerten en voorstellingen die we straks in ons eigen gebouw kunnen gaan geven. Iedereen mag natuurlijk komen kijken en je kunt ook zelf meedoen. Planck wordt echt een bruisende plek!”. Voorzitter van Volksuniversiteit K&O, Josette Pasmans: “Je kunt Planck zien als een huiskamer. Een plek waar iedereen welkom is ongeacht leeftijd, achtergrond of ambitie. Waar iedereen mee kan doen. We werken daar heel hard aan.”

We snappen dat het best even wennen is. Voor vragen en opmerkingen zijn we altijd te bereiken! Je kunt ons mailen op info@bibliotheekkatwijk.nl o.v.v. ‘Vraag of opmerking over Planck’.

We kijken ernaar uit dit avontuur met jou aan te gaan en hopen er samen een hele fijne plek van te maken! 

Namens,
Alle medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Katwijk

Volg ons op social media

Vind je het leuk om in de tussentijd mee te kijken op social media? Volg ons dan via 'Cultuurhuis Planck' op Instagram en Facebook.