De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school heeft een positief effect op de leesvaardigheid, het leesgedrag en het leesplezier  van leerlingen.

Aanvragen collecties

Bibliotheek Katwijk heeft diverse boekencollecties en andere materialen die scholen kunnen lenen. Voor het aanvragen van een collectie hoef je alleen maar het aanmeldformulier in te vullen.

Contactpersoon collecties

Voor het aanvragen van collecties kunt u contact opnemen met onze collega Evelien Steenbeek

Jaarprogramma

Leren begint bij lezen. Wij zijn dan ook partner in het onderwijs als het gaat om leesbevordering, mediawijsheid, informatieverwerving en boekpromotie. Wij ondersteunen jullie het komende jaar graag met programma’s, activiteiten en boekencollecties. Een overzicht van dit alles vind je in het jaarprogramma schooljaar 2019-2020. Benieuwd wat wij allemaal voor jullie kunnen betekenen?

Contactpersoon algemeen

Voor algemene vragen over wat de bibliotheek kan betekenen voor het primair onderwijs kunt u contact opnemen met Bernadet Bakker

Overzicht abonnementen en collecties

Scholen zijn van harte welkom in de bibliotheek. Wel is er een speciaal abonnement nodig om als school boeken te mogen lenen. Benieuwd wat je allemaal kunt doen met een schoolabonnement bij Bibliotheek Katwijk?

Makkelijk Lezen Plein

Voor kinderen die moeite hebben met lezen heeft de bibliotheek een ‘Makkelijk Lezen Plein’. In de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever staat er een speciale kast met makkelijk te lezen boeken voor kinderen in de leeftijd 8-13 jaar.

De Europese Verhalenkoffer

Met de Verhalenkoffer kunt u als leerkracht Europese thema’s eenvoudig en leuk als onderwerp in de les verwerken. De verhalen zijn aangepast aan de huidige thema´s van het primair onderwijs, met de bijbehorende attributen en digitale vragen.

Zo kan de Verhalenkoffer aansluiten bij een project over Europa maar ook bij een les over landbouw, de euro of 'Nooit meer oorlog´. In de koffer vindt u een USB-stick waarmee u uw digibord kunt gebruiken bij dit project.

  • Uitleentermijn 4 weken (gratis).