Makkelijk Lezen Plein

Heeft een kind moeite met lezen? Het makkelijk Lezen Plein biedt ondersteuning bij het leesproces en maakt lezen makkelijk. Wist u dat een op de vier kinderen moeite heeft met lezen? Dit is voor een kind vaak lastig want lezen is een belangrijke voorwaarde voor het leren op school. Veel ouders willen hun kind graag helpen bij het leerproces. Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is u hier graag bij van dienst.

Lezen makkelijk maken

Op het Makkelijk Lezen Plein staat een kast met boeken en dvd’s waarin kinderen makkelijk kunnen zoeken. De collectie bestaan onder andere uit:

  • Spannende en grappige leesboeken
  • Luisterboeken
  • Makkelijke informatieve boeken
  • Dvd’s (boekverfilmingen)

Het Makkelijke Lezen Plein is in twee vestigingen van Bibliotheek Katwijk te vinden. In de Hoofdbibliotheek en de bibliotheek Hoornes/ Rijnsoever staat een kast met boeken speciaal voor kinderen die meer moeite hebben met lezen. 

De materialen die wij hebben zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. Denk hierbij aan kinderen met dyslexie, concentratieproblemen (zoals ADHD) of kinderen met een taalachterstand. 

Voor ouders en leerkrachten zijn er boeken en folders over leesproblemen op het Makkelijk Lees Plein te vinden. De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag met zoeken naar geschikte materialen.