Mad Science workshop: Superstructuren

Gepubliceerd op: 18 maart 2022 13:16

Welke vorm kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wilt bouwen? Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 20 april van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als architect in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over Superstructuren.

Stevige vormen

Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm. Meestal berust deze niet op toeval, maar op een bewuste ontwerpkeuze. Welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen? Dat ontdekken de deelnemers aan deze workshop Mad Science in de bibliotheek door te experimenteren met eenvoudig materiaal zoals papier en magnetisch constructiemateriaal. Deze opgedane kennis wordt gebruikt tijdens een opdracht waarbij een Romeinse boog in elkaar gezet moet worden. Welke brug is sterk genoeg om gewicht te dragen? Kortom, aan de slag als architect in de dop!

Mad Science is een organisatie die kinderen wil inspireren de wereld te ontdekken met wetenschap en techniek. De ietwat gekke professoren weten altijd te verbazen met hun proeven en experimenten.

Meedoen?

Wie ook wil kijken of de rol van architect hem/haar past, is welkom op woensdag 20 april van 15.00 tot 16.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen 20 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Deelname: € 6,- per persoon. Kaarten zijn te koop via de knop bovenaan dit bericht én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.