Kom bouwen en programmeren in de Makersplaets

Gepubliceerd op: 23 september 2022 09:36

In de maand oktober zijn er verschillende bouw - en programmeer activiteiten te doen in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Houd je enorm van bouwen, maar wil je jouw bouwwerk ook tot leven zien komen? Meld je dan snel aan, want er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar.

Workshop LEGO Plus

De workshop LEGO Plus is terug! Op dinsdag 4 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van 15.45 tot 17.00 uur op een ontspannende manier lekker aan de slag met het bouwen van de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat er beweging in komt. Een kaartje kost €3,- per persoon. 


Workshop Programmeren met Micro:bit

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Op dinsdag 18 oktober kunnen kinderen van 15.45 tot 17.00 uur  leren wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare minicomputer) zijn. Met de micro:bit kan je dingen aansturen waardoor het bijvoorbeeld kan bewegen, geluid maakt of verlicht wordt met ledlampjes. Een kaartje kost  €3,- per persoon. 


Aanmelden

Wil je meedoen aan één of meerdere workshops? Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.