Cursus: Klik & Tik, het internet op

Gepubliceerd op: 1 juli 2021 15:35

Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de handige cursus Klik & Tik.

Het internet op met Klik & Tik

‘Klik & Tik, het internet op' is een makkelijk oefenprogramma. Het maakt je digitaal vaardiger en je leert op een veilige manier je weg te vinden op het internet. Bibliotheek Katwijk biedt deze cursus aan voor mensen die wel eens een computer gebruiken maar nog niet zoveel ervaring hebben op internet. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Deze onderwerpen komen aan bod:

• reis plannen
  • online video’s kijken en muziek luisteren
  • verkopen op Marktplaats
  • internetbankieren
  • zoeken en surfen
  • Mijn overheid

Waar en Hoe?

De cursus Klik & Tik wordt in vier ochtenden gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Er kunnen acht deelnemers per cursus meedoen. Je kunt werken op je eigen tablet of op een tablet of computer van de bibliotheek. Er is tijd om zelf te oefenen.

Wanneer?

De data van de Klik & Tik-cursus zijn:

• maandag 7 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 14 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 21 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 28 maart van 9.30 tot 11.30 uur

Aanmelden

De cursus Klik & Tik kost € 15,- (voor vier ochtenden). De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, tel: 071-4021983 of 06-53588720 (van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Aanmelden voor de cursus Klik & Tik kan via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl of aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.