Cursus: Informatie over gezondheid zoeken met thuisarts.nl en apotheek.nl

Gepubliceerd op: 21 februari 2022 13:41

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. Het is vaak makkelijk te doen, bespaart tijd en geld en je krijgt er betere zorg voor. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De eerste cursus van deze serie is: ‘Informatie over gezondheid zoeken met thuisarts.nl en apotheek.nl’. In deze handige cursus op maandag 30 mei van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de websites thuisarts.nl en apotheek.nl.

Thuisarts.nl

Wie klachten heeft of vragen over zijn/haar gezondheid, kan informatie zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? En hoe weet je wat je moet doen bij gezondheidsklachten? Is het dan verstandig de huisarts te bellen of kun je zelf iets doen aan de klachten? Om mensen te helpen bij vragen over ziektes en gezondheid hebben huisartsen de website Thuisarts.nl samengesteld.

Apotheek.nl

Als je medicijnen haalt bij de apotheek, dan zit daar een bijsluiter met informatie bij. Je kunt informatie over medicijnen ook zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. Op Apotheek.nl is gemakkelijk de informatie vinden die je zoekt. Apotheek.nl geeft duidelijke en betrouwbare informatie over medicijnen.

Nog twee cursussen

Om de digitale zorg dichterbij mensen te brengen, organiseert de bibliotheek nog twee cursussen: op 13 juni staat ‘Videoconsult en gezondheidsapps GGD’ op het programma en op 4 juli 'Werken met patiëntenportalen'. Wie het moeilijk vindt om te gaan met digitale ontwikkelingen en hulpmiddelen, maakt dankzij deze cursussen een grote stap.

Meedoen en aanmelden

Wil je ook leren werken met digitale zorg, dan kun je meedoen met deze eerste cursus op maandagochtend 30 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes? Geef je zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers. De kosten voor deze cursus: € 5,-. Voor meer informatie kun je mailen/bellen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of tel. 071 4021982 / 06 53588720 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Aanmelden: via de knop bovenaan dit bericht of aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.