Cursus: Stop-motion film maken

Gepubliceerd op: 13 juni 2022 12:06

Weer zo’n top activiteit in het kader van de Zomerbieb om aan mee te doen. Dit keer een driedelige cursus voor kinderen van 7 t/m 12 jaar onder de titel: Stop-motion film maken. Op drie ochtenden, 20, 21 én 22 juli, gaan kinderen van 10.15 tot 11.30 uur onder begeleiding aan de slag om een onwijs leuk filmpje te maken.

Cursus: Stop Motion

In drie ochtenden leer je alles over het maken van een stop-motion filmpje. Stop-motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee je de leukste filmpjes kunt maken. Je hebt er even de tijd voor nodig, maar het is heel gaaf!
In de cursus bedenk je eerst je eigen verhaal. Dan ga je een storyboard maken om het script tot leven te brengen. Met allerlei materialen die in de bibliotheek aanwezig zijn (denk aan klei, lego, papier, karton en meer) maak je je eigen 'hoofdpersoon' en bouw je het decor. En natuurlijk ga je als laatste de film opnemen met een app. Heerlijk om hier drie ochtenden in de bibliotheek mee bezig te zijn!

Meedoen?

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen hun hart ophalen bij deze Stop-motion film maken-cursus. Er kunnen 8 deelnemers worden geplaatst voor deze driedelige cursus op 20, 21 en 22 juli van 10.15 tot 11.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Meld je dus snel aan! Deelname: € 7,50 voor de hele cursus. Kaarten zijn te verkrijgen via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.