Leeskringen

Met een boekje in een hoekje... en ademloos het blad omslaan... Ver van de dagelijksheid vandaan

Onvervreembaar uit Niet nog een boek van Ida Gerhardt (1905-1997)

Ontspanning, uitwisseling en verdieping

Als je een boek uitleest, wil je er soms graag verder over praten. In een leeskring is dat mogelijk. Leeskringen bestaan uit fanatieke lezers, maar ook uit mensen die anders niet zo snel aan lezen toekomen. Het uitwisselen van de indrukken over de literatuur maakt dat je als lezer op een andere manier opnieuw bezig bent met het boek of de auteur. Maar deelnemen aan een leeskring zorgt ook voor de continuïteit, de stok achter de deur. Het levert een verdieping van uw kennis op en u krijgt andere titels te lezen dan die u wellicht normaal gesproken leest.

Hoe werkt het?

Leeskringen kunnen via de website www.mijnleesclub.nl makkelijk boeken online reserveren en laten bezorgen bij de bibliotheek. Er is keuze uit honderden titels. Ophalen en inleveren van het boekenpakket (meerdere exemplaren van dezelfde titel) doe je bij jouw lokale bibliotheek. De uitleentermijn voor een boekenpakket is zes weken. 

Op de site www.mijnleesclub.nl vind je uitgebreide informatie over het starten van een leesclub. 

Interesse?

Voor meer informatie kun je je melden bij Cora Zuijderduijn via telefoonnummer 071-4014819, per mail via czuijderduijn@bibliotheekkatwijk.nl of persoonlijk in de vestiging Katwijk aan Zee. 

Literaire activiteiten in de bibliotheek

Regelmatig zijn er schrijvers op bezoek in onze bibliotheek. Neem gratis ons programmaboekje mee of bekijk hem online.  

Kijkt u ook eens op de speciale website voor leesclubs: