BoekStart: baby's houden van boeken

De BoekStart-hoek in de bibliotheek mag je als jonge ouder niet missen. Daar vind je tientallen boekjes speciaal om voor te lezen aan baby’s. Je kunt ze lenen of ter plekke voorlezen. Want voorlezen aan baby’s is leuk en leerzaam!

Voorlezen aan baby's: heel gewoon

Baby's zien, horen en begrijpen vaak al meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Het gezicht van vader of moeder krijgt alle aandacht. Wanneer je tegen je baby praat, kijkt hij/zij vooral naar je ogen en naar je bewegende mond. Al snel probeert hij zelf geluiden te maken. Voorgelezen worden stimuleert je kind in deze ontwikkeling. Je geeft je kind het goede voorbeeld.

Boekjes voor baby’s

Voor baby's van twee maanden tot anderhalf jaar oud zijn er veel boekjes die baby en ouder samen kunnen ‘lezen' en bekijken. Knisper- en stoffenboekjes, badboekjes en speelboekjes: er is van alles voorhanden voor de allerkleinsten.

Baby’s gratis lid en een koffertje cadeau

Na de geboorte van je kind krijg je van de gemeente een brief met een Boekstart-waardebon. Lever deze in bij de bibliotheek en maak je kind gratis lid. Ook krijg je een leuk cadeautje: een koffertje met daarin een stoffen boekje en nog een andere leuke titel voor je kindje.

Korting voor ouders

Zelf ook lid van de bibliotheek worden kan nu heel eenvoudig en voordelig. Word tegelijk met je baby lid van Bibliotheek Katwijk en krijg korting op het abonnement. De eerste maanden is het lidmaatschap gratis! Het eerste jaar betaal je slechts € 30,-.

Schone boekjes

Wij proberen onze materialen zo schoon mogelijk aan te bieden, maar je kan altijd naar eigen inzicht een boekje reinigen voordat je het aan je kindje geeft.

BoekStartcoach op het consultatiebureau

BoekStartcoach Evelien

Op het consultatienureau van het Kwadrant is de Boekstartcoach van Bibliotheek Katwijk actief. De ervaren jeugdbibliothecaris Evelien Steenbeek (rechts op de foto) staat klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het bureautje. Wie meer wil weten over voorlezen aan een piepjong kindje of op zoek is naar leuke boekentips of boeken over een bepaald thema, kan bij Evelien terecht.

De BoekStartcoach gaat op het consultatiebureau met ouders in gesprek over het programma BoekStart en over het belang van voorlezen aan heel jonge kinderen. Daarmee wil ze het voorleesplezier bij jonge ouders promoten en laten zien dat het de ontwikkelingskansen van hun kinderen vergroot. Zo ontwikkelen de kleintjes een voorsprong waar ze hun hele leven plezier van hebben. Samen boekjes kijken, lezen en luisteren versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. En voorlezen? Dat doet Evelien graag voor, óók in het consultatiebureau.

Samenwerking

Voor BoekStart werken Bibliotheek Katwijk, het consultatiebureau, de kinderopvang en de gemeente Katwijk samen. Alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijflocaties in Katwijk hebben een BoekStartcollectie, verzorgd door de bibliotheek.

De bibliotheek wenst jou en je baby veel ‘leesplezier' met het BoekStartkoffertje!