BoekStart

De BoekStart-hoek in de bibliotheek mag je als jonge ouder niet missen. Je vindt er tientallen boekjes speciaal voor baby’s en dreumesen. Van knisperboekjes en stoffenboekjes tot badboekjes en speelboekjes. Je kunt ze lenen of ter plekke voorlezen. Op de kinderafdeling in de hoofdbibliotheek hebben we voor jullie fijne relaxplekken, een box en een leestafel.

Voorlezen aan baby's? Ja, dat heeft zin!

Baby's zien, horen en begrijpen vaak meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Het gezicht van vader of moeder krijgt alle aandacht. Wanneer je tegen je baby praat, kijkt hij/zij vooral naar je ogen en naar je bewegende mond. Al snel probeert hij zelf geluiden te maken. Voorgelezen worden stimuleert je kind in deze ontwikkeling. Je geeft je kind het goede voorbeeld.

Boekjes voor baby’s

Voor baby's van twee maanden tot anderhalf jaar oud zijn er veel boekjes die baby en ouder samen kunnen ‘lezen' en bekijken. Knisper- en stoffenboekjes, badboekjes en speelboekjes: er is van alles voorhanden voor de allerkleinsten.

Twee gratis boekjes voor jouw baby

Na de geboorte van je kind krijg je van de gemeente een brief met een Boekstart-waardebon. Lever deze in bij de bibliotheek en maak je kind gratis lid. Als cadeautje ontvangt jouw kind een leuk koffertje met daarin twee gratis boekjes.

Lid voor de prijs van één frikandel per maand

Als je zelf ook lid wordt van de bibliotheek (tegelijkertijd met je baby), ontvang je 50% korting op het eerste jaar van jouw lidmaatschap. Voor de prijs van 1 boek kopen, leen je dan een heel jaar alle boeken, e-books en luisterboeken die je maar wilt. De lidmaatschapskosten voor het eerste jaar bedragen €24.50.

Schone boekjes

Wij proberen onze materialen zo schoon mogelijk aan te bieden, maar je kan altijd naar eigen inzicht een boekje reinigen voordat je het aan je kindje geeft.

BoekStart op het consultatiebureau en in de kinderopvang

BoekStartcoach Evelien

Op het consultatiebureau van het Kwadrant is onze BoekStart coach actief. Ervaren jeugdbibliothecaris Evelien Steenbeek staat klaar voor alle ouders met jonge kinderen die op bezoek komen bij het bureau. Wie meer wil weten over voorlezen of op zoek is naar leuke boekentips kan bij Evelien terecht. En voorlezen? Dat doet Evelien graag voor, óók in het consultatiebureau.

Naast de bibliotheek en het consultatiebureau vind je BoekStart ook in de kinderopvang. Met o.a. een ingerichte leesplek in de klas voor de kinderen en gratis scholing in interactief voorlezen voor de medewerkers.

Samenwerking

Voor BoekStart werken Bibliotheek Katwijk, het consultatiebureau, de kinderopvang en de gemeente Katwijk samen.

Klik hier voor meer informatie over BoekStart