Cursussen en workshops

Het digiTaalhuis van Bibliotheek Katwijk biedt diverse cursussen en workshops aan. Heb je moeite met internet dan kun je meedoen met de cursus Klik&Tik of Digisterker. Lees snel verder hoe we je kunnen ondersteunen en kijk of er misschien iets interessants voor jou bij zit.

Workshop Doe meer met je OV-chipkaart

foto ov-chipkaart

Heb je een OV-chipkaart maar geen idee hoe het allemaal werkt? Wij leggen het je graag uit. Tijdens deze workshop leer je onder andere hoe je online je OV-chipkaart kunt opladen, hoe je geld kunt terugvragen en hoe je je saldo kunt checken. De workshop wordt gehouden op 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur.

De kosten van deze workshop zijn € 5,-.

Digisterker

We moeten tegenwoordig veel zelf regelen via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om werk te zoeken. Voor iedereen die hier moeite mee heeft raden wij de cursus Digisterker aan. Tijdens deze cursus leer je werken met je DigiD en websites van de overheid.

De cursus bestaat uit vier ochtenden en is voor iedereen die al wat ervaring heeft met computers en internet.

De data zijn als volgt:

  • maandag 23 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 30 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 7 december van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 14 december van 9.30 tot 11.30 uur

De kosten van deze cursus zijn: €15,- (inclusief werkboek). Aanmelden kun je aan de balie van alle bibliotheekvestigingen.

Workshops Digivitaler

logo digivitaler

Uw zorg en gezondheid kunt u steeds meer met uw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het u minder tijd kost en u uw gegevens atlijd bij de hand heeft. Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg. Deze workshop gaat over thuisarts.nl en apotheek.nl. Kijk ook naar de workshops Digivitaler: werken met het patientenportaal, Digivitaler: gezondheidsapps en videoconsult.

  • Workshop over gezondheid zoeken met thuisarts.nl en apotheek.nl wordt gehouden op 22 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • Workshop over werken met thuisarts.nl met het patientenportaal wordt gehouden op 29 november van 9.30 tot 11.30 uur
  • Workshop over gezondheidsapps en videoconsult wordt gehouden op 6 december van 9.30 tot 11.30 uur

De kosten van de workshops zijn € 5,- per workshop. 

Cursus veilig online

In deze cursus krijg je een handreiking voor veilig internetten en leer je waar je op moet letten om veilig online te zijn. De curus is 2 dagdelen en wordt gehouden op maandag 13 en 20 december van 9.30 tot 11.30 uur.

De kosten van deze cursus zijn € 10,-.