ZomerBieb: met leuke activiteiten

Katwijks Kampioenschap Vliegtuig Vouwen

Je hebt allemaal wel eens een A4 papier in je hand waar je, zonder erbij na te denken, een vliegtuigje van vouwt. Precies dát kun je deze zomer heel veel gaan oefenen! De Zomerbieb presenteert hier het eerste, enige en superleuke Katwijks Kampioenschap Vliegtuig vouwen 2020.

Lees hier het hele bericht

Workshop: Doodle met de 3D printer

Dat wordt een leuke ochtend met de 3D printer in de Makersplaets. Op dinsdagochtend 21 juli staat van 10.30 tot 11.30 uur de workshop ‘Doodle met de 3D-printer’ op het programma van de Zomerbieb. De ideale gelegenheid voor 8 tot en met 11-jarigen om de mogelijkheden van het 3D printen te ontdekken en te zien hoe de 3D printer werkt.

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Creakids Tekenbende

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 24 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. 

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Minecraft bouw een molen

Wie speelt er graag met Minecraft? In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat op dinsdag 28 juli tussen 10.30 en 13.00 uur weer een leuke Minecraft-activiteit voor kinderen op het programma in het kader van de Zomerbieb. Kinderen van 9 t/m 14 jaar gaan met het populaire computerspel Minecraft een molen bouwen. 

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Handlettering met superleuk klembordje

Een workshop Handlettering is zomers hot en altijd binnen de kortste keren uitverkocht. In de Zomerbieb is er weer eentje geprogrammeerd voor kinderen van 9 t/m 11 jaar. Fleur Vooijs van Maf Handlettering geeft op donderdag 30 juli van 10.30 tot 12.00 uur een creatieve zomerworkshop Handlettering in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Programmeren in LEGO WeDo

Wie heeft er niet met LEGO gespeeld…: die vierkante gekleurde blokjes zorgen al jarenlang voor speel- en leerplezier voor kinderen. Toevallig ook LEGO Masters gekeken, dat superleuke programma waarin de mooiste bouwwerken van LEGO worden gemaakt? Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen tijdens de Zomerbieb zelf een LEGO Master worden.

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Creakids Tekenbende

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt. Speciaal voor al die kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert Bibliotheek Katwijk met Creakids Katwijk een zomerse tekenworkshop. Wees erbij op vrijdag 7 augustus van 10.30 tot 12.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.

Lees hier het hele bericht.

Workshop: Tie dye t-shirt maken

Een heerlijke creatieve ochtend in de Zomerbieb voor kinderen die van kleurige kleding houden. Dat kun je verwachten van de workshop ‘tie dye t-shirt maken’ op dinsdagmorgen 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast.

Lees hier het hele bericht.

Workshop: ontwerp je eigen game met Bloxels

In het kader van de Zomerbieb organiseert Bibliotheek Katwijk weer een activiteit voor kinderen in de Makersplaets. Op dinsdagmorgen 25 augustus tussen 10.30 en 11.45 uur kunnen kinderen van 8 t/m 11 jaar meedoen aan de workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Super leuk om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Lees hier het hele bericht.