Voordelen van dBos

Lezen is goed voor de schoolprestaties van kinderen. Daarom kiest Bibliotheek Katwijk voor de Bibliotheek op school (dBos). Met een fysieke bibliotheek op scholen worden kinderen gestimuleerd meer te gaan lezen op school en thuis. 

Cursus Open Boek

Leesplezier en leesinteresse in het onderwijs zijn belangrijk voor de leesontwikkeling van een kind. De leescoördinator speelt hier een belangrijke rol in. Met de cursus Open Boek leer je als leerkracht de taak van leescoördinator op school vorm te geven. Benieuwd naar deze cursus? Informeer bij Bernadet Bakker.

Netwerkbijeenkomsten

Tweemaal per jaar organiseert Bibliotheek Katwijk een netwerkbijeenkomst voor alle leescoördinatoren. Deze bijeenkomsten staan in het teken van het uitwisselen van ervaring en het opdoen van inspiratie. Ook staat er iedere keer een andere thema centraal en worden de nieuwste boeken besproken. Kortom, een uitgelezen kans om kennis te maken met andere leescoördinatoren en je te laten inspireren door anderen.

Overzicht leesconsulenten/scholen en voorstellen team educatie

Er zijn 21 scholen aangesloten bij de Bibliotheek op school. Bibliotheek Katwijk heeft een aantal leesconsulenten in dienst die vanuit de bibliotheek verantwoordelijk zijn voor de bibliotheken op de scholen. Graag stellen wij hen aan jullie voor: 

Loes van Duijn

Leesconsulent bij: Willem van Veenschool, Christelijke Opleidingsschool, De Krulder en Oranjeschool

Nelina Houwaart

Leesconsulent bij: Groen van Prinsterenschool, Marnixschool, Julianaschool en ds. R.P.A. Rutgerschool

Meer informatie over aanmelden

Benieuwd wat de Bibliotheek op school voor jullie kan betekenen? Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Neem ook eens een kijkje op de speciale website over de Bibliotheek op school, of lees online het magazine: 'Overal de Bibliotheek op school'.

Joke Prins

Leesconsulent bij: De Duinroos: locaties Otto Baron en Zanderij, Prins Willem Alexanderschool, De Wegwijzer, Oranje Nassauschool en De Schakel

Lida van Rijn

Leesconsulent bij: Horizon, De Dubbelburg, Farèlschool en Collignyschool

Sandra van Rijn

Leesconsulent bij: De Leidse Buitenschool, Emmaschool en Sjaloomschool.