Workshops Handlettering in de Zomerbieb

Gepubliceerd op: 10 juli 2017 22:00

Voorbeeld handlettering

Handlettering is helemaal hot! Daarom organiseert Bibliotheek Katwijk in het kader van de Zomerbieb drie keer een workshop Handlettering: 2x voor volwassenen en 1x voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Meld je snel aan om te ontdekken wat handlettering precies is, wat je er voor nodig hebt en ook wat het je aan moois oplevert. Christel van www.christelschrijft.nl geeft deze super leuke en creatieve workshops: voor volwassenen op maandag 16 juli van 14.00 tot 15.00 uur en op dinsdag 21 augustus van 11.00 tot 12.00 uur én voor kinderen op woensdag 8 augustus van 11.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Handlettering

Voorbeeld handlettering

Handlettering is het moderne kalligraferen. Misschien ken je het wel van oude boeken. Sierlijk getekende letters of quotes. Tegenwoordig is het weer helemaal in om zelf sierlijke letters te tekenen. Handlettering is niet zomaar een simpele notitie maken op een stukje papier, maar het is een ambacht.

Christel (www.christelschrijft.nl) gaat in deze workshop met de deelnemers graag aan de slag met de basis van handlettering. Ze leert je van alles over hoe je een tekst leuk en origineel kunt vormgeven met verschillende letters. Kijk ook eens op haar website waar een overzicht staat van alles wat ze doet: van handgemaakte producten zoals kaarten, posters en naamborden tot digitaal design zoals geboortekaartjes.

Meedoen?

Er kunnen slechts 12 deelnemers per workshop Handlettering worden geplaatst. Wacht dus zeker niet te lang met aanmelden. De data nog even op een rijtje:

• Maandag 16 juli van 14.00 - 15.00 uur (voor volwassenen)
  • Dinsdag 21 augustus van 11.00 - 12.00 uur (voor volwassenen)
  • Woensdag 8 augustus van 11.00 - 12.00 uur (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar).

Toegang: Є 5,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen. Kaarten zijn te koop in alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk maar ook rechtstreeks hier:

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?