Workshop: E-books op de e-reader & tablet

Gepubliceerd op: 13 oktober 2015 13:35

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan alleen wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de workshop E-books op de e-reader & tablet op donderdagochtend 17 november van 9.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Zelf aan de slag

In deze praktische workshop krijgt u eerst een presentatie en een heldere uitleg. Vanaf het allereerste begin nemen onze ervaren cursusbegeleiders u bij de hand en vertellen alles wat nodig is om op een fijne manier e-books van de bieb te kunnen lezen op de e-reader of op de iPad, tablet en smartphone. Na afloop is er in ieder geval geen sprake meer van ‘e-book-angst’.

Na de presentatie en een rondje koffie gaan de deelnemers zelf aan de slag. Er wordt gewerkt met de e-readers en tablets van de bibliotheek. Cursisten leren onder begeleiding hoe ze een account kunnen aanmaken, hoe een e-reader wordt bediend, welke app ze voor de tablet moeten gebruiken en installeren om een e-book binnen te halen en krijgen meer te weten van het e-bookplatform van bibliotheek.nl. Aan het eind van de ochtend krijgt iedereen een handleiding mee naar huis.

Aanmelden

Er kunnen maximaal tien deelnemers geplaatst worden bij de workshop E-books op de e-reader & tablet in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.
Let op: de nadruk ligt op hoe je gratis e-books kunt lenen bij de bibliotheek. Om hiervoor een account aan te kunnen maken, moeten de deelnemers LID zijn van de bibliotheek.

De kosten bedragen € 5.-. Aanmelden kan aan de balie van alle bibliotheekvestigingen of rechtstreeks hier. Een prima idee om mee te doen aan deze handige workshop?