Workshop Minecraft

Gepubliceerd op: 19 april 2017 12:15

Bibliotheek Katwijk organiseert weer een leuke activiteit voor kinderen in de herfstvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 23 oktober van 10.00 tot 12.30 uur geven we in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een workshop Minecraft voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. We gaan in de workshop een watervesting bouwen.

Minecraft: Fort Wierickerschans

In 1672 verklaarden Frankrijk, Engeland, Munster en Keulen de oorlog aan de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Republiek was aan het verliezen van het enorme Franse Leger onder leiding van Lodewijk XIV en was reddeloos en radeloos. Er zat niks anders op dan een hele drastische maatregel: de Republiek liet een deel van het land onder water lopen zodat het Franse leger niet verder kon. Deze verdedigingslinie noemen we de Hollandse Waterlinie. Nadat in 1673 de oorlog was afgelopen, werd de waterlinie beter gebouwd met vestingen, hoge dijken, forten en andere verdedigingswerken.

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek gaan we een fort uit de Oude Hollandse Waterlinie nabouwen: Fort Wierickerschans. Met z’n tweeën heb je ongeveer twee uur de tijd om een fort te bouwen. En dan hebben we het over een compleet fort: met muren, stadspoorten, een gracht en kanonnen. Het is een voorwaarde om ervaring met Minecraft te hebben.

Meedoen?

Zin om in de herfstvakantie aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft? Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 2,50 per persoon. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.