Workshop Landschapsfotografie in twee avonden

Gepubliceerd op: 10 september 2017 18:30

foto visser aan het strand

Fotografieliefhebbers opgelet! Na twee uitverkochte workshops vorig jaar geven de ervaren natuurfotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester in het kader van de Zomerbieb opnieuw een basisworkshop Landschapsfotografie. In twee avonden zetten zowel beginnende als gevorderde hobbyfotografen een flinke stap vooruit. Op maandag 13 augustus is er een theorieavond in de Hoofdbibliotheek en op woensdag 15 augustus volgt de praktijkles bij de Buitenwatering in Katwijk. Pak deze zomerse kans om je fotografeervaardigheden te verbeteren.

Theorie-avond

Avondlucht

De workshop Landschapsfotografie van Menno van Duijn en Joost Bouwmeester wordt op een maandag- én woensdagavond gegeven. Op maandag 13 augustus zijn de deelnemers om 19.30 uur welkom in de Hoofdbibliotheek voor een lezing/presentatie over de basis van de landschapsfotografie. Hoe bepaal je een interessante compositie, hoe maak je gebruik van het licht en welke instellingen kies je voor de camera. Aan de hand van eigen foto’s vertellen Menno en Joost hoe de foto tot stand is gekomen, welke instellingen ze hebben gekozen en hoe de foto eventueel is bewerkt. Doordat beide fotografen een eigen stijl hebben, komt er een breed scala aan landschapsbeelden voorbij waarbij elke fotograaf wordt geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zijn eigen foto’s naar een hoger niveau te brengen. De avond heeft een open karakter waarbij deelnemers volop ruimte hebben voor vragen en opmerkingen bij de getoonde beelden of het verhaal.

Praktijkavond

foto kustlijn

Op woensdag 15 augustus om 20.00 uur volgt het praktijkgedeelte en verzamelen de deelnemers zich bij de bankjes/zwaailicht bovenop de Buitenwatering in Katwijk. Menno en Joost laten landschapsfotografie in de praktijk zien: van groothoek tot telelens, hoge en lage sluitertijden om de dynamiek van de golven in beeld te brengen, grote en kleine diafragma’s om met scherptediepte te spelen, verschillende composities om je beeld interessanter te maken. Neem voor de zekerheid de handleiding van uw toestel mee zodat de fotografen u kunnen helpen bij het gebruik van uw camera en het aanpassen van de instellingen.
Zie hier de link naar enkele foto's van de workshop van vorig jaar.

Meedoen?

De workshop Landschapsfotografie in twee avonden (13 augustus om 19.30 uur in de Hoofdbieb én 15 augustus om 20.00 uur bij de Buitenwatering) is voor beginners als voor gevorderden en voor elk type camera, van mobieltje tot luxe spiegelreflex. Belangstellenden vanaf 15 jaar kunnen meedoen. Er kunnen zich 30 personen aanmelden. Deelname: € 15,- voor twee avonden (theorie en praktijk). Kaarten zijn te koop in de vestigingen van de bibliotheek in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg én rechtstreeks hier. Let op: vergeet niet om je camera of mobiel mee te nemen.

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?