Workshop e-books op de e-reader & tablet

Gepubliceerd op: 1 oktober 2017 15:35

Workshop e-books op de e-reader & tablet

Bibliotheekleden kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres. Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op maandag 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

Zelf aan de slag

In deze praktische workshop krijgt u eerst een presentatie en een heldere uitleg. Onze ervaren cursusbegeleiders nemen u vanaf het begin bij de hand en vertellen wat nodig is om op een goede manier e-books van de bieb te kunnen lezen op de e-reader of op de iPad, tablet en smartphone. 

Na een rondje koffie gaan de deelnemers zelf aan de slag. Er wordt gewerkt met de e-readers en tablets van de bibliotheek. Cursisten leren onder begeleiding hoe ze een account kunnen aanmaken, hoe een e-reader wordt bediend, welke app ze voor de tablet moeten gebruiken en installeren om een e-book binnen te halen en krijgen inzicht in wat de online bibliotheek te bieden heeft. Na afloop krijgt iedereen een handleiding mee naar huis.

Online bibliotheek

De online bibliotheek bevat zo'n 20.000 e-books. Het aanbod wisselt, zodat we je steeds verrassende titels kunnen bieden. Hiervoor maken we afspraken met uitgevers over online uitlenen. Het kan daarom soms voorkomen dat een titel niet (meer) beschikbaar is. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe e-books.

Alleen voor bibliotheekleden

Er kunnen maximaal tien deelnemers geplaatst worden bij de Workshop e-books op de e-reader & tablet, op maandagochtend 10 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Let op: de nadruk ligt op hoe je gratis e-books kunt lenen bij de bibliotheek. Om hiervoor een account aan te kunnen maken, moeten de deelnemers LID zijn van de bibliotheek.

De kosten voor de Workshop e-reader en e-books bedragen € 5.-. Aanmelden kan aan de balie van alle bibliotheekvestigingen of rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en).