Kindercollege: Wie vliegt er beter?

Gepubliceerd op: 10 augustus 2017 17:45

Een vogel of een vliegtuig

Een leuk Kindercollege bij de Zomerbieb, dit keer in samenwerking met het Natuurcentrum Katwijk. Onder de titel ‘Vliegen: birds versus planes’ vertelt Jan de Lange aan kinderen van 8 t/m 12 jaar in het Natuurcentrum Katwijk van alles over wie er nu beter vliegt: een vogel of een vliegtuig? Zorg dat je erbij bent op woensdag 15 augustus van 13.30 tot 14.30 uur om van alles te weten te komen én zelf te ontdekken over vliegen.

Wie vliegt er beter?

Vogels kunnen fantastische vluchten maken. Ook al is het moeilijk een albatros te vergelijken met een kolibrie. En wie zweeft er beter: de albatros of een modern zweefvliegtuig? En hoe kun je een kolibrie vergelijken met een helikopter? Vragen genoeg over een uitdagend verschijnsel: vliegen! Jan de Lange vertelt er in het Natuurcentrum Katwijk (www.natuurcentrumkatwijk.nl) alles over. Aansluitend is er om 14.30 uur nog een knutselactiviteit.

Kindercollege volgen

Een vliegend kindercollege op woensdagmorgen 15 augustus vanaf 13.30 uur in het Natuurcentrum aan de Boulevard, ter hoogte van hotel Noordzee. Er kunnen 30 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar meedoen, dus zorg dat je op tijd een kaartje hebt. Deelname: € 2,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?