Wandeling vanaf de stoel in Katwijk door literair Leiden

Gepubliceerd op: 13 juni 2017 14:25

Muurschildering in Leiden

Hoe leuk is het om vanaf je stoel in Bibliotheek Katwijk een wandeling te maken langs allerlei bijzondere literaire plekjes in oud Leiden. Je kunt op donderdag 1 november van 14.00 tot 15.30 uur gratis ‘meewandelen’ met gids Flip Hammann die van alles en nog wat weet te vertellen over wat we onderweg in Leiden tegenkomen. Schuif aan tijdens deze aantrekkelijke lezing in de bibliotheek en waan je lopend door Leiden langs allerlei mooie plekken uit het literaire verleden.

Virtuele wandeling

In het oude centrum van Leiden zijn veel mooie literaire plekjes te vinden en hebben veel schrijvers gewoond. Tijdens de wandeling komen we een aantal 19e-eeuwse domineedichters tegen, die allemaal onder pseudoniem schreven: Nicolaas Beets alias Hildebrand, Gerrit van der Linden alias De Schoolmeester, François HaverSchmidt alias Piet Paaltjens. Maar Leiden is ook de stad van Jan Wolkers, Boudewijn Büch en Karel van het Reve. Ook Louis Couperus heeft er zijn voetstappen liggen en de mooiste roman van Simon Vestdijk, ‘De vuuraanbidders’, speelt zich in het oude centrum af. Daarnaast is Leiden de stad waar in de loop van de jaren ruim honderd gedichten op muren werden gekalligrafeerd. We zullen er een aantal van lezen met elkaar.

Flip Hammann was tot 2016 docent Nederlands en CKV. Hij verzorgt lezingen en literaire wandelingen. Wil je ‘meewandelen’ in Leiden? Dat kán vanaf een stoel in Katwijk en nog gratis ook. We zien je graag op donderdag 1 november om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek in Katwijk.