'Voorlezen met gebaren'

Gepubliceerd op: 7 december 2016 09:18

Voorlezen met gebaren

Kom je ook gezellig luisteren, kijken en meedoen? Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Mariëlle van Rietschoten (van Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie) op woensdagmiddag 31 januari om 14.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever voorlezen met gebaren uit hét prentenboek van het jaar 2018: Sst! De tijger slaapt. Ook zullen we enkele liedjes met leuke gebaren zingen!

Met vertelkastje

Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar en leergierige ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden zijn van harte welkom om aan te schuiven. Mariëlle maakt er echt een voorleesfeestje van. Bij het voorlezen maakt zij gebruik van een vertelkastje met platen zodat alle kinderen goed kunnen kijken naar de mooie tekeningen uit dit boek. De voorleesactiviteit in de bieb van de Hoornes duurt ongeveer 30 à 45 minuten en is gratis.

Voorlezen

Waarom zou je je kind alleen voorlezen voor het slapengaan? Samen lezen mag en kan overal! Bijvoorbeeld thuis op een druilerige middag, in de trein, bij de kapper of in de wachtkamer van de dokter. Juist wanneer je ergens moet wachten, is lezen een perfecte manier om je kind te vermaken. Ga voorbereid op pad en stop een voorleesboekje in je tas.
En weet je dat baby's, peuters en kleuters die zijn voorgelezen met baby- en kindergebaren werken aan een voorsprong bij het later leren lezen. Wil je meer weten over baby- en kindergebaren? Facebook: http://facebook.com/marielieve/