Lekker voorlezen aan kleintjes in de Zomerbieb

Gepubliceerd op: 4 juli 2016 14:00

Voorlezen

Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje. We gaan het deze zomer zes keer doen, verspreid over de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Op woensdagmiddag 12, 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus is er om 14.00 uur een leuke voorleesactiviteit in de bieb voor jonge kinderen.

Prentenboeken

Op deze zes woensdagmiddagen wordt feestelijk voorgelezen uit de mooiste prentenboeken. Stuk voor stuk geweldige verhalen die ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: met behulp van een zogenaamde voorleestas (met allerlei verrassende spullen die het verhaal nog beeldender maken) of met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken).

Waar en waaruit?

12 juli om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek uit ‘De kist’
19 juli om 14.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever uit ‘De Gruffalo’
26 juli om 14.00 uur in Bibliotheek Rijnsburg uit ‘De Wiebelbillenboogie’
2 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Valkenburg uit ‘Ik wil de maan’
9 augustus om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek uit ‘Trompet voor olifant’
16 augustus om 14.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever uit ‘Kleine Kangoeroe.

Schuif ook eens gezellig aan bij zo’n voorleesmomentje op woensdagmiddag in de bibliotheek. Het is gratis en het levert altijd een goed verhaal op. En is het strandweer? Dan heb je om 14.30 uur nog alle tijd om zand te happen….

De Zomerbieb: wat kan er eigenlijk niet bij Bibliotheek Katwijk?