Muzikale voorstelling 'Vive le Geus!'

Gepubliceerd op: 21 juni 2018 10:43

ensemble Camerata Trajectina

‘Vive le Geus!’, een bloedstollende muzikale voorstelling, komt in de Maand van de Geschiedenis naar Katwijk. Het ensemble Camerata Trajectina en Hans Goedkoop (presentator van het televisieprogramma ‘Andere Tijden’) brengen op donderdag 18 oktober om 20.30 uur in muziek en woord het verhaal van de Tachtigjarige oorlog tot leven. Het is gelukt deze voorstelling naar de hoofdbibliotheek in Katwijk te halen dankzij de samenwerking met Muziekschool Katwijk, K&O Katwijk, het Katwijks Museum en Welzijnskwartier. Dit is echt een avond die je niet wilt missen!

Vive le Geus!

Leidens ontzet, de slag bij Heiligerlee, de terreur van Alva, Van Oldebarnevelt op het schavot en de verovering van de zilvervloot. De Tachtigjarige oorlog, de belangrijkste periode in de ontstaansgeschiedenis van ons land. De voorstelling ‘Vive le Geus!’ brengt de politieke overtuigingen en de gevoelens van de mensen die er bij waren, heel dichtbij. Muziek als nieuwsbron én als propagandamiddel. Wie kon je vertrouwen? Waren de geuzen terroristen of bevrijders? Stond je buurman aan jouw kant? Was er wel een kant? En welke kant zouden wij zelf nu kiezen? Nooit eerder stond je zó levensecht in de Tachtigjarige oorlog.

Verteller Hans Goedkoop

Hans Goedkoop

Camerata Trajectina, pleitbezorger van de Nederlands(talig)e muziek, verzorgt de muzikale omlijsting in deze theatrale voorstelling. Hans Goedkoop, historicus en presentator van het geschiedenisprogramma op televisie ‘Andere Tijden’ en de televisieserie ‘De Gouden Eeuw’ is de verteller van dit bijzondere verhaal over 80 jaar oorlog en opstand, chaos en onderlinge verdeeldheid, intrige en wreedheid maar vooral over de kracht van muziek in tijden van oorlog.

Erbij zijn?

In de Maand van de Geschiedenis is ‘Vive le Geus!’ een unieke voorstelling om bij te wonen. Iedereen is welkom op donderdag 18 oktober om 20.30 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Prijs voor leden/vrienden van bibliotheek, K&O, Muziekschool en Katwijks Museum € 10,- en voor niet-leden € 12,-.