Toeristische informatie in bibliotheek

Gepubliceerd op: 9 mei 2018 12:34

Annemarie Guijt van Katwijk Marketing en Judith van der Plas en Irene van der Plas van de bibliotheek bij de toeristische informatie

Bewoners, bezoekers en toeristen kunnen voor informatie over het toeristisch/recreatieve aanbod van de gemeente Katwijk voortaan ook terecht bij de bibliotheekvestiging aan de Schelpendam. In samenwerking met Katwijk Marketing is er ruimte gemaakt voor folders en ander informatiemateriaal. Ook is er een zogenaamd I-Point geplaatst.

VVV-kantoor aan Wilhelminastraat blijft primaire locatie

Het VVV-kantoor aan de Wilhelminastraat is de primaire plek waar bewoners, bezoekers en toeristen terecht kunnen. Maar nu is ook in de Hoofdbibliotheek een aantal faciliteiten gerealiseerd om hen verder te helpen. Folders over Katwijk en een plattegrond annex fietskaart waren altijd al bij de bibliotheek te verkrijgen. Deze hebben nu een prominentere plek gekregen, waar ze sneller gevonden en meegenomen worden. Ook is er een VVV I-point geplaatst; een zuil waar de informatie digitaal te raadplegen is.

Alvast wennen

De bibliotheek is veel meer dan een een plek waar je terecht kunt om boeken te lenen. Een van die aanvullende functies is de toeristische en recreatieve informatievoorziening. In de plannen voor een nieuwe multifunctionele bibliotheeklocatie wordt ook voor Katwijk Marketing | VVV Katwijk een plek ingetekend.

Piet de Vries van Katwijk Marketing: “Wij geloven in het concept dat wordt voorgesteld. We hopen dan ook dat er op korte termijn een positief besluit genomen wordt, zodat de bouw kan starten. Als de nieuwe bibliotheek dan gereed is, willen we hier per direct goed voorbereid starten. Door nu alvast op een laagdrempelige manier de informatie in de bibliotheek aan te bieden, kunnen de medewerkers hier op een geleidelijke manier mee kennismaken. Ook kunnen de bezoekers dan alvast wennen aan de bibliotheek/VVV-combinatie”.

Andere VVV-functies dan algemene informatievoorziening, zoals het verkopen van fiets- of wandelkaarten, of de VVV cadeaukaart blijven voorbehouden aan het reguliere VVV-kantoor, Wilhelminastraat 9 in Katwijk aan Zee.