Theorieavond fotobewerking

Gepubliceerd op: 13 juni 2018 11:39

Bewerkte foto

De fotografen Menno van Duijn en Joost Bouwmeester zijn regelmatig te gast in de bibliotheek met hun succesvolle fotografieworkshops. De vraag om iets te laten zien én te vertellen over de mogelijkheden van fotobewerking, kwam daar al vaak naar boven. Het bewerken van je foto’s is de normaalste zaak van de wereld geworden. De kans om er iets meer van te weten te komen, is er nu: op woensdag 7 november is er om 19.30 uur een theorieavond fotobewerking in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Fotobewerking

Het maken van een goede foto is een uitdaging op zich maar daar red je het tegenwoordig niet mee. Moest je dia of foto vroeger in één keer perfect zijn, tegenwoordig komt er een heel nieuw onderdeel bij kijken: fotobewerking. De mogelijkheden van fotobewerking zijn eindeloos en sommige fotograferen spenderen een volle dag aan het bewerken van één foto. Dit wil niet zeggen dat iedereen dat moet doen maar met een paar bewerkingsstappen haal je al beduidend meer uit je foto.

Theorieavond over het programma Lightroom

Op 7 november laten Menno en Joost zien hoe je je foto’s door middel van bewerking kan verbeteren. Denk aan uitsnijden, verscherpen, verzadigen en aanpassen van de belichting. Door een paar schuifjes te verplaatsen heb je binnen een minuut je foto al aanzienlijk verbeterd.
Bij deze cursus wordt gebruik gemaakt van het programma Adobe Lightroom, dit is het meest gebruikte fotobewerkingsprogramma en voorziet in allerlei gemakken. Maar ook enkele andere bewerkingsprogramma’s komen aan bod die eveneens een basispakket aan tools hebben om je foto’s mee te bewerken. Mocht je het programma (nog) niet hebben, laat dit je zeker niet weerhouden om te komen. Aan het eind van de avond heb je veel kennis opgedaan ongeacht welk programma je gebruikt.
Naast het bewerken van foto’s wordt ook verteld hoe je je foto’s kunt delen op bijvoorbeeld social media en hoe je het formaat van een foto kunt aanpassen om deze met anderen per e-mail te delen.

Erbij zijn?

Deze informatieve avond heeft een open karakter waarbij deelnemers gerust de sprekers mogen onderbreken als zij vragen of opmerkingen hebben over de getoonde beelden of het verhaal. Leuk om erbij te zijn? Deelname: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden van de bibliotheek. Koop een toegangskaart in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.

Voor diegenen die ook de praktijk met Lightroom willen oefenen, wordt op woensdag 14 november nog een speciale avond georganiseerd. Hier kunnen zich slechts 12 deelnemers voor opgeven en ook voor deze praktijkavond zijn al kaarten te koop.