Cursussen: Slim omgaan met je smartphone

Gepubliceerd op: 6 juni 2017 14:23

foto ouderen met smartphone

Wij bieden in september twee laagdrempelige cursussen van elk drie ochtenden aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone: de cursus op de dinsdagen is bedoeld voor gebruikers van een Android telefoons en de cursus op de woensdagen is voor mensen met een iPhone. In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u op een prettige manier hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

Wat komt er aan bod?

In een veilige leeromgeving leren de cursisten in drie weken onder meer hoe je veilig om kunt gaan met je telefoon, hoe je apps kunt downloaden en hoe je foto’s kunt maken, delen en een beetje bewerken op de telefoon. U leert verder veel apps kennen en er wordt ingegaan op hoe je ermee om kunt gaan. Ook wordt aandacht besteed aan het verschil tussen wifi en het mobiele internet. Onder begeleiding van twee ervaren en geduldige cursusleiders is er volop tijd om te oefenen.

Wanneer?

De cursussen ‘Slim omgaan met je smartphone’ worden in september in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297) gegeven. Beide cursussen bestaan uit drie ochtenden.

Voor mensen met een Android telefoon op:

• Dinsdag 11 september van 9.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 18 september van 9.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 25 september van 9.30 tot 11.30 uur

Voor mensen met een iPhone:

• Woensdag 12 september van 9.30 tot 11.30 uur
  • Woensdag 19 september van 9.30 tot 11.30 uur
  • Woensdag 26 september van 9.30 tot 11.30 uur

Meedoen?

De kosten voor een cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ (3 ochtenden) bedragen € 25,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 30,- voor niet-leden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij de cursusleiders van de bibliotheek: Monique Kromhout (aanwezig op maandag t/m donderdag, te bereiken via tel. 071-4021983) of Vera van Duijn. Aanmelden kan nu aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier