Cursus: Slim omgaan met je smartphone

Gepubliceerd op: 4 november 2017 14:23

foto ouderen met smartphone

Bibliotheek Katwijk biedt in mei/juni een laagdrempelige cursus van drie keer aan waarin je leert om slim om te gaan met je smartphone (Android telefoons en iPhones). In de bibliotheek aan de Hoorneslaan leert u in drie dinsdagochtenden hoe een smartphone precies werkt en wat u ermee kunt doen.

Wat komt er aan bod?

In een veilige leeromgeving leren de cursisten in drie weken onder meer hoe je veilig om kunt gaan met je telefoon, hoe je apps kunt downloaden en hoe je foto’s kunt maken, delen en een beetje bewerken op de telefoon. U leert verder veel apps kennen en er wordt ingegaan op hoe je ermee om kunt gaan. Ook wordt aandacht besteed aan het verschil tussen wifi en het mobiele internet. Onder begeleiding van twee ervaren en geduldige cursusleiders is er volop tijd om te oefenen. De cursus is toegankelijk voor mensen met Android telefoons en iPhones. Als u niet zeker weet over welke telefoon u beschikt, dan kunt u op het computerspreekuur (maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever vooraf advies vragen.

Wanneer?

De cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ wordt op drie dinsdagochtenden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297) gegeven:

• Dinsdag 22 mei van 9.30 tot 11.30 uur

• Dinsdag 29 mei van 9.30 tot 11.30 uur

• Dinsdag 5 juni van 9.30 tot 11.30 uur.

Meedoen?

De kosten voor de cursus ‘Slim omgaan met je smartphone’ (3 ochtenden) bedragen € 25,- voor leden van Bibliotheek Katwijk en € 30,- voor niet-leden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij de cursusleiders van de bibliotheek: Monique Kromhout (aanwezig op maandag t/m donderdag, te bereiken via tel. 071-4021983) of Vera van Duijn. Aanmelden kan nu aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.