Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

Gepubliceerd op: 6 oktober 2017 16:35

foto Paul van Hooff op motor

Journalist, motorrijder, wereldreiziger en avonturier Paul van Hooff maakte een avontuurlijke motorrit van Nederland naar Japan. De avonturen die hij onderweg beleefde, heeft hij vastgelegd in een prachtig boek ‘Van hier tot Tokio’. Maandag 21 januari komt hij om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Maak kennis met Paul van Hooff en zijn 42 jaar oude Moto Guzzi want die neemt hij mee naar de bieb in Katwijk.

Van hier tot Tokio

Op de benzinetank van zijn Moto Guzzi V7 zet Graziano Rossi, de vader van de legendarische GP-coureur Valentino Rossi, drie handtekeningen. Paul van Hooff weet dan nog niet hoe hard hij deze zegen van de Godfather van de motorsport later nog nodig zal hebben. De reis is op voorhand krankzinnig lang, de hindernissen onvoorspelbaar groot, en dan vertrekt hij ook nog eens in de winter, op zijn trouwe 'Guus' uit 1975. Niets blijft de avonturier bespaard. Met huilende wolven op de achtergrond slaapt hij bij min twintig graden in zijn tentje in de Armeense bergen. Hij trekt een tijdje op met een Iraanse mensensmokkelaar, en ontwaakt in Wolgograd op de intensive care. Als hij in Siberië het leven redt van een zeventienjarige jongen, roepen de Russische media hem uit tot held. Maar telkens stapt hij weer in zijn zadel, en komt Tokio steeds dichterbij.
Een reis van ontberingen, unieke ontmoetingen, avonturen en vriendschappen voor het leven maar ook van eenzaamheid, tegenslagen en Paul’s gemis van zijn twee zoontjes. Naast motorrijders zal elke reiziger en avonturier dit verhaal willen omarmen.

Paul van Hooff

Paul van Hooff (1964) was omroep- en motorjournalist voordat hij Nederland verliet en met zijn Moto Guzzi V7 ging reizen van de noordelijkste plaats in Alaska naar de zuidelijkste punt in Argentinië. Over die reis verscheen het alom geprezen boek ‘Man in het zadel’ (2014), waarvan meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Mee op avontuur?

Zin om mee op avontuur te gaan met rasverteller Paul van Hooff en zijn motor van dichtbij te bekijken? Dan ben je van harte welkom op maandag 21 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens en na afloop van de lezing kun je een exemplaar van het boek ‘Van hier tot Tokio’ kopen die Paul graag voor je signeert. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.